6 saker som lyckliga personer inte gör, del 3 12 kommentarer


Efter en helt underbar dag med babymys och ett trevligt kalas med glada människor så sitter jag nu i soffan och tittar på min favoritserie, ”Morden i Midsommer.” Jag känner mig skönt avslappnad och misstänker att det blir en ganska tidig kväll.

Här kommer i alla fall del 3 i serien: 6 saker som lyckliga personer inte gör.

Du hittar del 1 här och del 2 här.

3 fingrar3. Förlitar sig på andra människor och händelser för att känna lycka.

När vi känner oss olyckliga så handlar det oftast om att vi upplever ett gap mellan det vi har nu och det vi tror att vi behöver. Men sanningen är att vi inte behöver skaffa något mer för att vara nöjda med det vi redan har. Vi behöver inte någon annans tillåtelse för att vara lyckliga. Ditt liv är magnifikt eftersom du väljer att se det så och inte för att någon annan säger att det är så, för att du fått något nytt eller för att något speciellt har hänt. Du har alltid rätten att välja att leva, vara lycklig och uppleva stor glädje.

Så fort du slutar hålla andra människor och yttre händelser ansvariga för din lycka kommer du uppleva betydligt mer glädje och lycka. Om du är olycklig nu så är det inte någon annans fel. Ta fullt ansvar för din egen lycka och du kommer genast uppleva dig som lyckligare. Sluta vänta på att yttre förutsättningar ska göra dig lycklig. Välj istället att uppskatta livet som är ditt i detta ögonblick.

Den lycka du upplever beror mer på hur du väljer att se på din situation än på hur din situation faktiskt är. Även om saker och ting inte är perfekt just nu så tänk på all den skönhet du ser omkring dig. En bra anledning att le är endast en tanke bort och du kan välja den tanken precis när du vill.

Önskar er en skön kväll och i morgon kommer del 4 i serien so stay tuned!

You Rock!!!

För fler besökare till din blogg, klicka nedan!

Besökstoppen

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 tankar om “6 saker som lyckliga personer inte gör, del 3

 • Gunnel

  Det är så rätt det du skriver och innerst inne så vet man nog det redan. Men man behöver någon som säger det igen och igen så man inte glömmer bort det. Kram

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Ja, eftersom vi inte får lära oss det som barn så behöver vi påminnelser ända tills det sker automatiskt.

   Önskar dig en suverän måndag!

   You Rock!!!

 • wiper

  Jag är själv väldigt förtjust i Morden i Midsomer för det är skönt med en serie som känns lite mysig och man kan fundera på vem som gjort vad. Det är en viss stämning som man behöver i kontrast till all action.

  Bra läsning som stimulerar och jag har själv valt bort sånt som jag inte kan ha nån kontroll över. Livet är så kort så varför gå omkring med ångest. Jag såg verkligen skönhet omkring mig på en vinterpromenad som var magisk häromdan. Fick en dag lite låg självkänsla efter att en person sagt nåt dumt till mig men då slog jag upp din bok och den försvann.

  Ha en skön söndag
  kram
  Malin

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Morden i Midsomer passar mig perfekt för jag sållar väldigt mycket i vad jag matar min hjärna med. Det är lite kittlande spänning men det skapar inga negativa tankar hos mig utan väcker känslor av spänning och nyfikenhet. Vem är skyldig?

   Att göra sådana medvetna val att välja bort att påverkas av det man inte kan påverka är suveränt jobbat av dig. Ja, livet är för kort för att pyssla med ångest och negativa tankar som vi inte behöver ha. Det är suveränt att ha förmågan att kunna se skönheten i sin omgivning som du gjorde på din promenad.
   Jag blir så glad över att läsa att boken har sådan positiv effekt för dig. Det gläder mig verkligen.

   Njut den här dagen!

   You Rock!!!

 • Marina

  Hej och tack för härlig och inspirerande läsning till söndagens morgonfika! Jag inser att det finns mycket spännande läsning här – kommer absolut tillbaka för ytterligare tittar hos dig!
  /Marina