7 saker att komma ihåg när livet suger, del 2. 13 kommentarer


Igår startade serien: 7 saker att komma ihåg när livet suger och idag är det dags för del 2 vilket jag hoppas ni kommer gilla. Ni finner del 2 längst ner i det här inlägget. 🙂

2Frida

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1Frida

Nu har artikeln i Frida publicerats. Jag blev intervjuad inför den här artikeln före jul och nu har den alltså kommit. Artikeln handlar om hur man slipper familjetjafs och jag tycker att journalisten gjorde ett väldigt bra jobb. Hon är bara 19 år men väldigt duktig tycker jag.

 

 

 

 

 

Jag var ju och gjorde Mammografi idag och jag måste säga att jag är grymt imponerad. Jag har 5,5 mil att åka till sjukhuset så jag åkte i god tid ifall det skulle bli fördröjningar på vägen för det är ofta olyckor på den vägen. Jag kom i alla fall till mottagningen 50 minuter före utsatt tid och var beredd på att sitta och slappa i väntrummet men jag han bara anmäla mig och betala innan jag fick gå in så jag var därifrån 35 minuter innan jag skulle vara där. Och så var det suverän personal också. 🙂

Du hittar del 1 i serien HÄR.

Del 2 av serien: 7 saker att komma ihåg när livet suger.

2 fingrar2. Smärta är en del av att växa.
Ibland kan det kännas som att livet stänger dörrar för oss och då är det läge att gå vidare vilket är bra eftersom vi många gånger tenderar att stå kvar och stampa på samma ställe om inte omständigheter tvingar oss vidare. Så när livet känns tufft så ska du påminna dig själv om att smärtan har ett syfte även om du inte kan se det just nu. Gå vidare från det som inte gynnar dig eller som får dig att må dåligt men glöm aldrig vad det lärde dig.

Att kämpa betyder inte samma sak som att misslyckas utan se det istället som att varje stor framgång krävt någon typ av kamp för att komma dit. Bra saker får ta tid så var tålmodig, uthållig och positiv. Allt löser sig till det bästa till slut men det är inte säkert att du just nu kan se det och det är heller inte säkert att lösningen ser ut som du hade kunnat föreställa dig. Många gånger löser det sig till något bättre än du tänkt dig.

 

You Rock!!!

Vill du följa mig på Bloglovin?

Tar bort 5ggr mer plack mellan tänderna!

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 tankar om “7 saker att komma ihåg när livet suger, del 2.

 • KikkiSandström

  Absolut! Smärta leder till utveckling! Eller som jag brukar uttrycka mig, alla kriser i livet leder till lärande och utveckling. Men det är ju typ samma sak. Jag tar alltid min avstamp i andningen och på så sätt kan jag hantera alla situationer som uppstår på ett mycket bättre sätt http://kikkisandstrom.se/effektiv-andning. Jag har bloggat en hel del om just andning och andningsteknik kolla gärna http://kikkisandstrom.se/category/effektiv-andning

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Ja, andning är ett väldigt underskattat verktyg och det är ju tur att det finns experter som du på området som kan påminna oss om vikten av att andas rätt.

   You Rock!!!

 • znogge

  Det kan jag känna igen från en viss händelse i mitt liv. Just då insåg jag att det fanns inget annat att göra än att gå vidare. Det ångrar jag inte för en sekund!

  Ha en bra fredag!

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Vi har nog alla sådana händelser i livet och så här i efterhand kan man nog tänka att det hade varit skönt att känna till det här.

   Njut den här lördagen!

   You Rock!!!

 • Piedra

  Fint tänkt att dela mitt blogginlägg på Facebook, men av två skäl vill jag be dig att ta bort det. Dels har vi ännu inte riktigt koll på vilka tillstånd vi måste utverka för att tiggarkvinnan ska få lov att sälja, och dels vill jag behålla min blogg anonym, d v s jag vill inte att den kopplad ihop med vem jag är, för då skulle jag inte kunna skriva som jag gör där när jag mår dåligt. Bloggen är min fristad där jag kan skriva av mig när livet är jobbigt – och det är det nästan jämt. Du får gärna skriva om min idé så att det sprider sig, men jag ber dig att ta bort länken till min blogg.

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Jag har tagit bort delningen nu men eftersom jag inte vet vad du heter så skrev jag ju inte ditt namn när jag delade. Om du inte vill riskera att folk läser din blogg så kanske du skulle fundera på att lösenordsskydda den så att du endast bjuder in de som du vill ska läsa den. Det var bara av en händelse som jag skrev att jag skulle dela ditt inlägg för normalt så brukar jag inte berätta sådant för jag är så van vid att det delas hejvilt på nätet eftersom allt som finns där är offentligt, så länge det inte rör sig om slutna forum som kräver medlemskap.
   När det gäller tillstånd så tänker jag på Situation sthlm, där hemlösa säljer tidningen för att få ihop pengar. Din idé påminner ju om det så det kan ju inte vara helt omöjligt att få tillstånd. Men eftersom det är Sverige så kanske det kan bli en del byråkrati innan det är klart. Eller så går det hur lätt som helst. Jag önskar dig lycka till med projektet.

   • Piedra

    Nej, jag kommer nog inte att lösenordsskydda bloggen. Det blir för krångligt. Än så länge har det funkat bra att ha den anonym för dem som jag känner och umgås med IRL.

 • Geddfish

  Jag ”hummar” med i det du skriver, det är så rätt, så. Jag befinner mig i en opåverkbar situation och det är frustrerande, men snart så ska jag nog äntligen få ett svar på allt. Det kanske blir en annan lösning, men väntan kan vara hur jobbig som helst.
  Kram!

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Gör saker som du gillar medan du väntar. Försök ha så roligt det bara går så går tiden fortare plus att det tar tankarna från ämnet för ett tag och då blir det lättare att vara positiv. Tiden går såååå långsamt när man väntar.

   Önskar dig en suverän fredag!

   You Rock!!!

 • Granne med Selma

  Tack för din kommentar inne hos mig 🙂
  Skrattade för mig själv när jag läste om flytten av ett rum som påverkade nästan alla andra rum i huset. Igenkänningsfaktorn var hög om jag säger så.

  /Sussie

  • Klokegård Inläggsförfattare

   🙂 Ja, det var helt enormt! Men det blev väldigt bra till slut även om det inte är helt färdigt ännu. Men nu går det att leva här i alla fall.

   Önskar dig en suverän fredag!

   You Rock!!!