Bajsmannen, del 2! 7 kommentarer


I natt har bajsmannen alias Alex Othmani gjort nya bilder på vänner till mig och sedan ”skrikit” ut det på min wall på Facebook. Du kan läsa del 1 HÄR.  Alltså inget nytt under solen. När Alex kommer och kommenterar på min wall genom någon av alla de profiler han/hon har på Facebook så vet jag vad jag har att vänta mig och ord som hora, fläskfitta mm är bara att vänta sig och jag tycker inte det är så påfrestande. Nedan ser ni vad som mötte mig i morse:

 

Det som däremot är påfrestande är att jag ska behöva försvara mig mot det som någon kallade för välmenande vänners kommentarer. Och anledningen är att jag och flera andra som t ex, Patricia Melin, Nina Jansdotter, Agneta Oreheim, Ulrika Gabriel, Elaine Breske Hirscher har valt att inte sopa det som händer under mattan. Facebook har ett regelverk som är till för att skydda sina användare men Alex Othmani visar om och om igen att det är fullt möjligt att hela tiden bryta mot dessa regler. Han bryter inte enbart mot Facebooks regler utan även mot svensk lag. Alex Othmani har för oss alla bevisat att på Facebook är det inga problem att bryta mot regler och lagar vilket innebär att vem som helst kan bli utsatt för dessa regelbrott och lagöverträdelser, vem som helst kan bli trakasserad utan att något görs. Därför har vi valt att lyfta frågan i syfte att uppmärksamma samhället, rättssystemet och Facebook på att dessa brister finns. Vi gör det i syfte att få till stånd en förändring så att alla kan vara tryggare i sociala medier. Och jag tänker också på vara barn och ungdomar, om vi vuxna inte kan behandla varandra på ett respektfullt sätt på nätet hur ska vi då kunna lära ungdomarna det.

Elaine Breske Hirscher som också är en av de drabbade skriver i ett blogginlägg om hennes syn på det som händer vilket du kan läsa HÄR!

Här är några länkar till det som skrivits i media om trakasserierna:

Facebookexpert trakasserad

Facebook granskar

Efter trakasserierna

Ännu en social medier-expert..

Nedan ser ni några av de kommentarer som kommit på Facebook från välmenande vänner och jag vill mena att de tar mer energi än trakasserierna för dom behöver jag inte bemöta.

”Polis och åklagare ska inte lägga energi på trams. Det är upp till var och en att blocka dem man inte vill kommunicera med.”

”Ger ni er in i leken med Alex, så får ni tåla honom. Inte gråta när han vinner första ronden.”

”Nina har svårt att acceptera att hennes strategi inte fungerar.”

”Ni skapar ett problem ur ingenting, så oerhört korkat…”

”Orkar inte förklara eftersom jag inser att du inte fattar…”

”Jag tror dina vänner inte direkt tillhör Sveriges intelligensreserv …You don’t rock…”

”Det enda ni gör är att hjälpa Alex att synas…Stollar…”

Men syftet med vårt agerande är inte att tysta personen utan att få till stånd en förändring av systemet. Det som händer här är att en person oavbrutet kan fortsätta att bryta mot regler som finns utan att något görs. Facebook har regler som det är alldeles för lätt att bryta mot och om ingen säger något om det så kommer det att upprepas om och om igen. När välmenande vänner anser att det är ingenting att vänner kallas för hora, fläskfitta, bitch, negerhora, idiot mm så vill jag gärna veta hur den vännen tänker.

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 tankar om “Bajsmannen, del 2!