Hjälp!!! Mitt liv suger!


101 tips, slideHär har det varit fullt upp med skrivande, glädje och nya idéer. Jag måste få säga att jag stortrivs med livet just nu. Och en rolig sak som pågår i min skalle just nu är att jag får en massa idéer om saker som jag vill lära mig och saker som jag vill uppleva. Jag vill lära mig att hjula, gå ner i spagat och så vill jag ta gitarrlektioner för att fräscha upp mina kunskaper så jag kan börja spela spansk musik. Och så skulle jag vilja åka till Louisiana Mudfest nästa år. Det verkar superhäftigt och det är något som återkommer i September varje år.

Som ni förstår så är jag ganska långt ifrån ett liv som suger just nu men jag har varit där väldigt många gånger så jag tänkte ägna dagens och morgondagens inlägg till att just prata om vad man kan göra när livet suger. I morgon kommer mitt nästa inspirationsbrev ut med bland annat 5 suveräna tips. Om du inte prenumererar på mitt inspirationsbrev så kan du göra det genom att klicka HÄR. När du blir prenumerant så får du också en gratis Pdf med 101 suveräna tips för en roligare vardag.

Då kör vi igång tips för hur du kan göra när livet suger.

depressedKänner du igen dig i något av följande?

 • Jag lever i ett dåligt förhållande.
 • Jag kan inte hitta en partner.
 • Jag vantrivs på jobbet.
 • Jag kan inte hitta ett jobb.
 • Min chef bryr sig inte om mig.
 • Min familj/vänner stöttar mig inte.
 • Jag vet inte vad jag ska göra med mitt liv.
 • Mitt liv känns tomt och innehållslöst.
 • Mitt liv suger.

Jag får ofta ta del av mina läsares historier och ovan ser du de vanligaste sakerna som de brottas med. I grund och botten så handlar allt om att du har fattat en rad beslut som har lett dig till en livssituation som du inte gillar och det suger.

Så vad gör du nu?

I ett nötskal kan man säga att det är dags för en rad nya beslut, helst sådana som utmanar och skrämmer dig för att se vart det leder dig. Jag uppmanar dig att göra val som utmanar och skrämmer dig för om du gör saker som är bekväma och trygga för dig så växer du inte som människa. Och om du inte växer så fortsätter du att vara samma person som gör samma val som gjorde att du fick den livssituation som du nu är missnöjd med. Och det handlar i grund och botten om att förändra dina tankar som du kan läsa mer om HÄR.

Det är dags att göra förändringar för att skapa ett nytt liv för dig själv, ett liv som du trivs med och njuter av.

Om du fortsätter att göra det du alltid har gjort, kommer du fortsätta vara den du alltid har varit, dina resultat kommer vara konstanta, ingenting förändras om inte du gör en förändring.

Min egen erfarenhet har visat mig hur omgivningen (människor, situationer) på ett magiskt sätt verkar förändras när jag ändrar mig. Det kan låta konstigt men det är sant. Och superhäftigt!

Nedan följer tips på olika saker du kan göra och alternativa tankar kring vissa situationer.

Självutvärdering

Vilka föreställningar/uppfattningar/övertygelser har du om dig själv, andra människor och världen som förstärker de tankemönster som du så gärna vill bli fri från?

Är du ens medveten om att du upprepar samma tankemönster om och om igen?

Gör en lista över alla de saker du tänker och säger om dig själv. Skriv ner alla bra och dåliga saker som du kan komma på.

När du är klar så läser du varje sak på listan och frågar dig själv om det är sant. Om du tycker det är sant, vilka bevis har du för att det är så? Om någon annan tittade på listan och dina ”bevis”, skulle de tolka det på samma sätt?

Nu är det dags att titta på hur olika tankar och beteendemönster i ditt liv verkar upprepa sig. Det kan röra sig om relationer, din vikt/kropp, din hälsa, jobb, ekonomi etc. Titta på det område du är minst nöjd med till att börja med och se om du kan se några mönster. Vad verkar vara det vanliga händelseförloppet?

Kan du se ett samband mellan dina mönster och de föreställningar som du har om dig själv? Det finns ett starkt orsakssamband. Om du har en viss föreställning/uppfattning/övertygelse så kommer du att göra val som förstärker den föreställningen/uppfattningen​​/övertygelsen, även om den sätter krokben för dig. Din hjärnas uppgift är att bevisa att dina föreställningar/uppfattningar/övertygelser är korrekta, oavsett vilka konsekvenser det har för dig.
Kraften i dina övertygelser

Tänk om du kunde ändra dina övertygelser?

Vad vi kan eller inte kan göra, vad vi anser är möjligt eller omöjligt är sällan en funktion av vår sanna kapacitet. Det är mer sannolikt en funktion av våra föreställningar om vilka vi är. ~ Tony Robbins

Genom att göra saker utanför din komfortzon så kan du göra saker ditt gamla jag normalt inte skulle kunna/våga göra. Saker som verkar lite skrämmande just för att du trott att du inte kan. Vill du veta mer om det så klicka HÄR.

Du kan ändra dina övertygelser genom att vidta åtgärder som visar att dina gamla föreställningar inte är helt sanna. Lär dig mer om det HÄR.

Här är det läge för en liten varning dock. När du börjar testa dina övertygelser så kommer ditt ego gå bärsärkagång och protestera. Det är ditt egos uppgift att hålla fast vid gamla vanor för det är det som ger minsta möjliga motstånd och det är också det som är tryggast. Allt som är utanför den gamla normen kommer utmana ditt ego som säger åt dig att sluta, vända och fly.

Ditt ego (och förmodligen även vänner och familj) kommer att säga saker som:

 • Har du blivit galen?
 • Vad tänker du på?
 • Varför i hela friden skulle du vilja göra något sådant?
 • Det är dumt!
 • Vem tror du att du är?!?!
 • Hur ska du kunna lyckas med det?
 • Är du säker på att det är en bra idé?
 • Så kan man väl inte göra?
 • Det klarar du aldrig.
 • Sluta fantisera och kom tillbaka till verkligheten.

Det är för att du utmanar deras trygghetszon genom att ifrågasätta din egen. Det är som den gamla jämförelsen med en hink med krabbor. När man försöker krypa ut ur hinken för att fly så drar de andra krabborna ner flyktingen igen.

När allt detta händer så är du på rätt spår. Ja, det kommer att bli utmanande men om du vill att ditt liv ska vara annorlunda så måste du vara annorlunda. Och det kan innebära att umgås med nya människor som stöttar ditt nya jag (eftersom de tror på dig och det du vill).

Att spendera tid med människor som redan lever det liv du vill leva kommer så småningom förändra dina föreställningar om vad som är möjligt för dig. Innan du vet det vad som är möjligt för dig så är det ditt gamla vanliga ”omöjliga” som kommer vara en del av din genomsnittliga dag för att till slut minska allt eftersom du blir tryggare och mer van med dina nya vidare tankeperspektiv.

 

I morgon kommer en fortsättning på det här inlägget med fler tips för vad du kan göra när livet suger. Tills dess så kan du passa på att kolla in hur du förbättrar din relation HÄR, du kan få mer inspiration av mig på Facebook HÄR och HÄR och så kan du följa mig på Instagram HÄR.

You Rock!!!

 

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *