Hur gör jag för att… 1 kommentar


Jag får väldigt ofta frågan hur man gör för att bryta negativa tankar och jag svarar lika glatt varenda gång. Men jag brukar också ha en motfråga:

Och den motfrågan lyder så här: Vill du bara bryta en negativ tanke för stunden eller vill du ha mer långvariga resultat? Med ett långvarigt resultat så menar jag att bryta vanan att tänka negativt. För negativt tänkande är en ovana som de allra flesta ägnar sig åt. Det är en ovana precis som att svära, röka, tröstäta etc. Så resultatet av att sluta med ovanan att tänka negativt blir att du istället lägger dig till med vanan att tänka positivt vilket kommer medföra enorma förändringar och förbättringar på alla områden i ditt liv.

bladochgrass

Om ni har kikat in i min webshop så vet ni att jag har ett par E-kurser där och några av de som gått mina kurser efterfrågade ett verktyg för att de inte skulle tappa bort den nya vanan att tänka positivt. För det är väldigt enkelt att falla in i gamla mönster, speciellt i början innan den nya vanan blivit normaliserad så att den sker per automatik.

Så då skapade jag ett verktyg som jag kallar för ”365 dagar PT” där du varje dag får ett mail som hjälper dig att skapa en ny vana av positivt tänkande. Mailen kan bestå av tips, övningar, citat etc och nedan ser du några exempel från 365 dagar PT. PT betyder förresten Positivt Tänkande och man kan använda det här verktyget även om man inte gått någon av mina kurser.

Så här skriver Britta som använt sig av verktyget i 90 dagar:

Hej Cecilia!

Först och främst vill jag tacka Dig!
Det här konceptet med 365 dagar PT är helt perfekt, underbart och lärorikt och unikt!
Jag längtar varje dag!
Jag läser ju din e-kurs om positivt tänkande samtidigt vilket är en jättebra kombo!
Det jag lärt mig och arbetar efter är just det att det som ger/gav mig negativa tankar vänder jag nu till andra, mer positiva!
Ett exempel: Kunder till mig som är inne i butiken flertal gånger/v som jag upplevt som jobbigt eftersom de tar mycket energi från mig, skärmar jag av mig lite, (missförstå mig inte nu! Jag avvisar dem inte utan tänker att de måste må dåligt själva men får inte ta min fulla energi som tidigare dränerande mig!.
Jag känner också mer självförtroende :)
De dagliga mailen mår jag så mycket bättre av!
Skulle kunna skriva mer men…
Vill tacka dig ännu en gång!
JAG ÄR PÅ G NU!

Kram, Britta

För att läsa mer om verktyget eller köpa det så klickar du HÄR. Under bilden så ser du några exempel på innehåll i mailen du får.

365dagar

Dag 3!

Negativt tänkande har många negativa konsekvenser i våra liv och en av dem är att du får sämre självkänsla. Så här kommer en övning som du med fördel kan göra varje dag.

När du vaknar på morgonen så ska du tänka ut ett positivt ord som beskriver dig själv. Låt det ordet vara ditt fokusord under dagen. Ordet ska kännas trovärdigt och sant för dig och det ska skapa en bra känsla inom dig. Det kan vara en egenskap, något du är bra på, något du är stolt över etc. Det viktigaste är att ordet skapar en bra känsla inom dig och att du upprepar det många gånger under dagen.

Det här är en väldigt nyttig övning som du med fördel kan använda varje dag som ett steg i att förbättra din självkänsla.

You Rock, !!! 
Dag 9!

Är det sant och viktigt?


Iakttag dina tankar idag och när du upptäcker en negativ tanke ska du ställa dig själv följande 2 frågor:

 

1. Är den här tanken helt sann?
2. Tillför den här tanken något gott i mitt liv?
Du har förmågan att le, !!! 
Kom ihåg din inre styrka! Du är en stark människa. Du har en enorm kraft inom dig!
Dag 22!

När du tror på dig själv väcker du din inre styrka.
När du tror på dig själv så vet du att du kan nå dina mål.Du är verkligen en kraftfull person och idag
tar du kontroll över din inre styrka och styr
ditt undermedvetna dit du vill.Du eliminerar negativt tänkande och negativa uppfattningar.Du berättar för din inre styrka och ditt
undermedvetna precis vad du vill ha i livet.

Sätt dina rädslor och tvivel åt sidan, bara för en liten
stund och tänk dig att precis allt är möjligt.
Precis allt är möjligt. Twittra det här!

Dag 41!

Varför tänka positivt?

Stärker immunförsvaret.  

Studier har vid ett upprepat antal tillfällen visat att tankarna har en stark effekt på kroppen. Människor med en positiv attityd har starkare immunförsvar än de som har en negativ attityd. Studier har visat hur personer som anammat en positivare attityd fått starkare immunförsvar efter en tid.

You Rock!!

Dag 60!
 
Med start idag så kommer du nu under 7 dagar få tips för hur du slutar tänka negativt.

Tips 1!

Sluta tänk i ytterligheter

Det mesta här i livet är inte svart eller vitt men när vi tänker negativt så tenderar vi att se det som är mindre bra genom väldigt ensidiga glasögon. Vi haar en benägenhet att tänka i ytterligheter som i exemplen nedan:

  • Istället för att tänka: ”det här provet kommer nog inte gå så bra” så tänker vi: ”jag kommer misslyckas totalt” 
  • Istället för att tänka: ”det kommer ta ett tag innan mitt företag går runt så tänker vi: ”det kommer gå i konkurs och ruinera mig helt.” 
  • Istället för att vara lite nervös inför anställningsintervjun så intalar vi oss att ”jag kommer säga helt fel saker och sabba hela intervjun så jag inte får jobbet.” 

Att tänka i ”allt eller ingenting”-termer gör så att gråskalorna suddas ut och vi går miste om en hel del här i livet. Det får oss att se framtiden som dramatiska katastrofer, misslyckanden och andra jobbiga trauman. Visst, katastrofer händer ibland men faktum är att livet till största delen består av gråskalorna mellan svart och vitt. 

Det första steget till att sluta tänka negativt är inte att tvärvända till att tänka positivt, utan att börja leta efter gråskalorna. Säg till exempel att du mår dåligt i en relation. Istället för att då tänka att: ”det här kommer gå åt helvete, det gör det jämt för mig”  så är ett bra gråskalealternativ: ”det kommer vara bra stunder och mindre bra stunder precis som i alla relationer”. Känn skillnaden mellan de båda sätten att tänka. I det mer negativa sättet så blir det en känsla av kramp och ångest och det andra tänkesättet så känns det lite mer tillåtande och avslappnat.

Skriv ner det du brukar tänka negativt kring och skriv ner ytterligheterna som du brukar tänka. Skriv sedan ner 3 ”gråskaletankar” istället. På det sättet så ger du hjärnan fler valmöjligheter i tankedjungeln.

You Rock!!!

Nu har du fått ta del av några av de mail som går ut till de som köpt verktyget ”365 dagar PT” så du har nu sett hur mailen kan se ut och hur verktyget fungerar. Vill du också ha verktyget eller veta mer om det så kan du klicka HÄR. Om du har vänner som du tror skulle behöva det här verktyget så kan du använda delaknapparna under inlägget för att dela det till Facebook, Twitter och andra ställen.

Älskar er alla!

You Really Rock!!!

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Hur gör jag för att…