Nyckel 8! 1 kommentar


Läs intro till de 14 nycklarna för att nå det liv du drömmer om HÄR! 
Läs föregående nycklar här:

Nyckel 1
Nyckel 2
Nyckel 3 
Nyckel 4
Nyckel 5
Nyckel 6
Nyckel 7

Nyckel 8: Vårda ditt sinne!
Ditt sinne är en kroppsdel och precis som alla andra kroppsdelar, växer det hela tiden och byter ut gamla celler mot nya. Och precis som för andra kroppsdelar så behöver ditt sinne näring för att växa.
Oavsett vad ditt sinne får för näring så utvecklas det. Frågan är om du är medveten eller inte om vad du föder ditt sinne med. Fyller du medvetet ditt sinne med näring som för dig närmare  ditt mål? Fundera över vad du lyssnar på för musik, ser på TV, vilka böcker du läser och vad du läser på nätet.
Vilken “diet” föder du ditt sinne med?
Det finns ett ordspråk: “Klä dig inte för jobbet som du har, klä dig för jobbet du vill ha!”. Samma sak gäller när du skapar det liv du vill ha: Ät för kroppen du vill ha, inte för kroppen som du har. Och ”Föd ditt sinne i linje med det liv du vill ha, inte i linje med det liv du har”.
Den här nyckeln ligger väldigt nära nyckel 6 ”Bli ”rätt” person!”. Anledningen till detta är att den du är till stor del bestäms av vad som pågår i ditt sinne. Detta är inget nytt, snarare har det blivit en kliché när det handlar om personlig utveckling. Men, klichéer är inte klichéer utan anledning och ”du blir vad du tänker” är en väldigt värdefull och populär kliché.
Det misstag som många gör är att låta deras känslor styra vilken typ av information de utsätter sig för. När någon är deprimerad lyssnar de på deprimerande musik eller tittar på sorgliga filmer osv. Forskning har visat att en persons val av musik är ett resultat av deras inre tankar och känslor. Det är inte musiken i sig som skapar dessa känslor.
Detsamma gäller för den “diet” du föder ditt sinne med. Därför är det bra att välja input som inte stämmer överrens med ditt humör och dina känslor. Så istället för att välja musik utifrån ditt humör, välj musik som hjälper dig att nå ditt sanna jag.
Så välj musik, TV-program, filmer och böcker som attraherar ditt sanna jag.  Mata ditt sinne med det som inspirerar dig och väcker kreativiteten. Det som gör dig glad och väcker idéskapandet till liv är perfekt näring för ditt sinne, likaså människor som gör dig glad och exalterad. Ge ditt sinne den typ av näring som lockar fram ditt sanna jag och som hjälper dig på din väg mot ditt sanna mål.

Du kanske också gillar:

 • Nyckel 8! Vårda ditt sinne!Nyckel 8! Vårda ditt sinne! (2)
  Läs intro till de 14 nycklarna för att nå det liv du drömmer om HÄR!  Läs […]
 • Nyckel 7!Nyckel 7! (2)
  Nu har vi kommit halvvägs i serien att nå dina drömmars liv! Läs intro till de 14 […]
 • Så hittar du en partner med AttraktionslagenSå hittar du en partner med Attraktionslagen (0)
  I går startade jag en ny serie här på bloggen om Attraktionslagen. Jag har bjudit in […]
 • Har du Rockstjärnestatus?Har du Rockstjärnestatus? (4)
  Att ha Rockstjärnestatus handlar om en känsla, ett varande och ett förhållningssätt till […]
 • Nyckel 14!Nyckel 14! (5)
  Så var det dags för sista nyckeln! Nyckel 14! Läs intro till de 14 nycklarna för att […]


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Nyckel 8!

 • Bibban

  hmm Nu blir det lite svårt. Undrar vad dom säger på mitt jobb ( sjukhuset ) om jag kommer i en snygg dräkt på måndag ;))
  GOTT NYTT ÅR
  kram Bibban