Pengar och Attraktionslagen 2 kommentarer


Hallå alla Härliga!

2012-04-15-089Som jag skrev igår så lovade jag att berätta om när jag attraherade 2 000:- i en krissituation och jag vet att pengar är ett ämne som väldigt många är intresserade av vilket är helt förståeligt eftersom vårt samhälle i mångt och mycket är uppbyggt kring pengar. Så här kommer min berättelse om hur jag på bara några timmar fick hjälp av Attraktionslagen att manifestera 2 000:-.

 

Jag har en grupp om Attraktionslagen på Facebook och du är välkommen att gå med i gruppen som du hittar HÄR.

När min mamma dog så var det ett så kraftigt trauma för mig så jag drabbades av Posttraumatiskt Stressyndrom och blev sjukskriven i 2 år. Och när jag sedan skulle börja jobba igen så var det ganska tufft för som egen företagare så var det ju inte bara att gå tillbaka till jobbet och få en lön varje månad utan jag fick börja bygga upp min verksamhet från noll. Eftersom jag inte längre hade ersättning från FK så försämrades vår ekonomi drastiskt och vi gick verkligen på knä. Till slut stod vi i det läget att vi låg så mycket efter med vårt bolån så banken ville säga upp vårt lån vilket skulle innebära att vi blev av med vårt älskade hus. Vi fick ett datum av banken och dagen innan så hade vi lyckats skrapa ihop 13 000:- vilket var väldigt skönt. Så dagen innan vi skulle betala så satt jag och min dotter i bilen på väg in till stan när min man ringde och berättade att han hade pratat med banken, det räckte inte med 13 000:- utan de ville att vi skulle betala in 15 000:-. Jag kommer ihåg det så tydligt och det var på eftermiddagen när vi satt där i bilen. Beskedet från banken var som ett dråpslag och min dotter frågade mig hur ska vi få tag på 2 000:- till i morgon? Min första känsla var förstås panik och en fruktansvärd ångest förutom skam, skuld och alla andra superjobbiga känslor. 

Stressad

Jag tittade på min dotter och så sade jag att ”hur vi får in pengarna spelar ingen roll, vi kanske hittar 2 000:- i ett dike eller det kanske kommer fram en person och ger oss pengarna.” Jag kände att allt var kört men samtidigt så kände jag att vi måste lösa det här på något sätt. Jag tittade på min dotter igen och sa att vi löser det här på något sätt, jag vet inte hur men vi fixar det men nu sätter vi på radion och lyssnar på bra musik istället. Så vi lyssnade på bra musik och pratade inte mer om pengarna utan vi diggade och hade kul istället.

Vi skojade och hade kul och när vi sen satt i bilen på väg hem så kom jag på att jag skulle tömma de där två förråden på gaveln av vedboden. Vi hade bott i huset i ca 7 år och när vi köpte huset så fanns det en massa grejor i de olika förråden och på vindarna. Vi har 4 förråd, 3 vindar, en bagarstuga, en vedbod och en gammal lada som är ganska stor så vi hade inte röjt överallt utan bara på de ytor som vi behövde använda. Så de här 2 små förråden på vedbodens gavel stod orörda, jag hade självklart tittat in där men det var så fullpackat med stora fönster och en massa skrot så vi hade låtit det stå. Men nu skulle jag börja röja tänkte jag. Men när jag kom hem så insåg jag att jag inte skulle klara det själv för fönstren som fyllde det ena förrådet var så stora, tunga och otympliga så när min man kom hem så tvingade jag honom att hjälpa mig. När vi (han) lyfte ut fönstren så insåg vi att vi hade 20 enorma fönster som var 2X1 m stora och att de kunde bli ett fint växthus. Jag tog kort på fönstren och lade ut en annons i en Köp, byt & sälj-grupp på Facebook. Jag hade väl ingen större förhoppning för jag hade lagt ut saker där förut men inte fått något sålt.

Efter en kvart så ringde telefonen och vi hade en köpare. En timme senare kom de och köpte fönstren för, gissa hur mycket? Precis, 2 000:-. Huset var räddat. I den här berättelsen ligger flera manifestationer även om ni kanske bara ser den uppenbara som är de 2 000 kronorna. Jag ska förklara vad det var som ledde till den lösning som vi önskade.

Hur gjorde jag då?

Nyckeln till att det löste sig är att jag släppte taget om situationen. Jag gav upp kampen om att få tag på pengarna. Jag är normalt en människa som är otroligt fokuserad på Hur och att Göra. Jag är oftast enormt lösningsfokuserad och letar efter hur jag ska göra för att lösa situationen. Och det fokuset fungerar inte om man vill ha en smidig och snabb lösning för mitt förhållningssätt är inte minsta motståndets lag utan jag kämpar liksom mot strömmen och då blir det väldigt mycket svårare, jobbigare och tar så mycket längre tid. Jag släppte Hur för jag kände verkligen starkt att det spelade ingen roll hur vi fick in pengarna utan det viktiga var Att vi fick in dem. Nästa sak var att jag bestämde mig för att ha kul vilket jag hade med min dotter genom att lyssna på bra musik, skämta och skratta.

På det sättet så släppte jag motståndet och kunde låta alla energier flöda fritt och det gav Universum möjligheten att ge mig de manifestationer som behövdes för att lösa situationen.

Vilka var de olika manifestationerna?

Jag skrev ju att det var flera saker som manifesterades förutom pengarna och pengarna var inte den viktigaste manifestationen utan det var de manifestationerna som ledde till pengarna som var de viktigaste. Den första manifestationen var tanken att Hur inte spelade någon roll och den tanken skapade nästa manifestation som var känslan av lättnad och spänning, för det kändes spännande att vänta på att få se Hur pengarna skulle komma. Nästa manifestation var tanken att lyssna på bra musik vilket i sin tur skapade känslan av glädje. Nästa manifestation var när jag fick idén att jag skulle rensa ut de två förråden med fönstren (jag hade alltså tänkt göra detta under flera år men inte riktigt fått ändan ur vagnen). Nästa manifestation var idén att ta en bild och lägga ut en annons. Och den slutgiltiga manifestationen i det hela var alltså att fönstren såldes. Men det är alltså så Attraktionslagen fungerar, den består av flera olika manifestationer som leder till det man vill ha. Så alla våra tankar och idéer är manifestationer som skapar en kedja av händelser, aktiviteter och möten som sedan leder till det vi önskar.

Det här glöms ofta bort då man pratar om manifestationer för man ser bara till slutresultatet som i det här fallet var de 2 000 kronorna. Så kom ihåg att varje idé och tanke du får är manifestationer.

Vill du veta mer om hur du kan få dina tankar att bli din bästa vän så hittar du e-böcker och e-kurser om detta i min webshop som du hittar HÄR.

Önskar dig en helt suverän dag!

You Rock!!!

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Pengar och Attraktionslagen

 • Marie Högberg

  Tack för en givande berättelse.

  Jag är väldigt bra på att tala om för andra hur de skall göra.
  Men att själv göra allt jag lär andra, verkar vara svårt.
  Jag sitter i en djup svår ekonomisk situation.
  Har jätte stora skulder efter en konkurs, med löneindrivning.
  Så varje månad är en evig kamp att få ekonomin att gå i hop.
  Nu ska jag ta tag i detta, ska läsa dina tips.

  Tack för all inspirerande läsning.
  Med vänlig hälsning
  Marie

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Tack för din kommentar och för att du läste mitt inlägg, Marie!

   Ja, det är alltid enklare att se klart när det gäller andra och det beror på att när det gäller oss själva så är det en massa känslor inblandade och då blir vi som ”blinda” för allt vad logik klarhet heter.
   Jag förstår precis i vilken sits du sitter och jag avundas dig inte. Problemet just när det gäller pengar är att vi är så beroende av dem och att det är ett så laddat ämne. Vi har en massa inpräntade åsikter och fördomar kring pengar som gör att vi dömer oss själva ganska hårt när vi inte har dem. Och eftersom vi är så beroende av pengar så blir känslorna mycket starkare.
   Att inte ha pengar sliter så mycket på oss och det påverkar vårt mående väldigt starkt.
   Jag hoppas du kan hitta nya tankar kring ämnet så att du kan få tillgång till nya idéer för att hitta en väg mot det du önskar.

   Kram!

   You Rock!!!