Så hanterar du energitjuven!


Ni önskar!

Nu under sommaren så pågår en serie inlägg på bloggen där ni läsare själva önskar vad ni vill läsa om på bloggen. Ni önskar och jag skriver.

Vill du också önska? Gör det i en kommentar här på bloggen eller på Facebooksidorna: Klokegård eller Rockstjärnestatus!

Med anledning av mitt tidigare inlägg om energitjuvar som du kan läsa HÄR så fick jag nedanstående fråga från en läsare:

Om personen är en nära släkting som jag inte kan hålla undan pga personens barn som står mig nära, vad gör jag. Känns som om jag håller på att gå under.
Ibland känner jag mig stark och kan hålla mig undan men ofta tar personen över. Nu vill jag att personen ska dö så att jag kan bli fri.
Hjälp mig.

Det är alltid ett dilemma när energitjuven är en person som du av olika anledningar inte kan undvika. Eftersom det inte går att ändra andra människor så får man gå till sig själv och göra förändringen där.

Du skriver här att det känns som om du håller på att gå under vilket betyder att du har gett den här andra personen makten att påverka ditt mående och humör. Och då är det dags att ta tillbaka den makten vilket kan göras på lite olika sätt. Det är dock viktigt att du bestämmer dig för att det är du själv som har makten över ditt mående och dina känslor.

5 bra tips!

1. Tänk om!

Förändra dina tankar om den här personen. Leta efter positiva saker som du uppriktigt tycker om personen. Det kanske finns något personen är bra på? Personen kanske har fint hår? En snygg tröja? Ett charmigt skratt? Hitta bra och positiva saker om den här personen som du kan fokusera dina tankar på.

2. Förväntningar!

Vad har du för förväntningar inför mötet med den här personen? Förväntar du dig den här personens ”sämsta” och mest irriterande beteende? I så fall så lockar du fram det eller så lägger du märke till det just för att du förväntar dig det. När vi förväntar oss ett visst beteende hos en annan person så rustar vi oss för det genom att anta en attityd redan innan vi träffar personen. Den här attityden bjuder som regel in det beteende som vi helst vill undvika. Försök att ändra dina förväntningar inför mötet nästa gång. Förvänta dig att du ska få personen att skratta t ex.

Särnblad foto!

3. Inre bilder!

Det här är en klassiker! Tänk dig personen naken på Ikea och hur förvirrad och skamsen personen är. Eller tänk dig personen som en bebis med blöja och napp. Att skapa sådana bilder gör att personens makt över dig inte har så stort inflytande över dig längre. En naken person på Ikea har inte så mycket pondus oc makt vilket förändrar maktbalansen mellan er och förenklar för dig att behålla makten över dig själv.

4. Ignorera!

Så fort personen sätter igång med det oönskade beteendet så ignorera personen. Vänd din uppmärksamhet mot något eller någon annan. Gå på toaletten, ring ett superviktigt samtal, börja prata med någon annan, gäspa, res dig upp och gå runt för du har kramp i benet.

När personen har ett beteende som du faktiskt uppskattar så visa då extra uppmärksamhet. Se personen i ögonen, lyssna aktivt, ställ förtydligande frågor och få personen att känna sig viktigast i världen. Det är ett sätt att tydligt visa vilket beteende som är önskvärt, alla människor tycker om bekräftelse och uppmärksamhet och söker vägar som leder dit.

5. Din attityd!

Om du känner motvilja mot att träffa den här personen så är det inget som du kan dölja. På ett medvetet plan så går det men det finns alltid en personkemi och där uppfattar vi saker som vi inte är medvetna om. I grund och botten så vill människan bli älskad och omtyckt av vår omgivning och om vi undermedvetet uppfattar att en människa ”tar avstånd” från oss eller ogillar oss så styr det vårt beteende så att vi blir oroliga och osäkra och vet inte riktigt hur vi ska bete oss. Det blir en tryckt och konstig stämning vilket kan leda till lite ”konstiga” och kanske irriterande beteenden. Det du kan göra här är att skapa en positiv förväntan inför att träffa den här personen. Går inte det så skapa en förväntan om platsen där ni ska träffas. Vi styr våra tankar, våra tankar styr våra känslor, våra känslor styr vårt beteende och vårt beteende styr hur andra bemöter oss. Så om du kommer med en positiv attityd påverkar det hur mötet kommer att bli, viktigt är dock att du kan hålla kvar känslan och vara uppriktig i den.

Önskar dig lycka till och berätta gärna om hur det går!

Coach!

Let´s Rock!!!

 

 

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *