Unikhet som framgångsfaktor Rockar Fett! 2 kommentarer


Jag har den senaste tiden publicerat ett par intervjuer här på bloggen och för dig som missat någon så ser du här vilka intervjuer som redan publicerats:

Så blir du en Rockstjärnesäljare, intervju med Rasmus Biasi.

Bli en Rockstjärna på kundservice och bemötande, intervju med Jennifer Lind.

Unikhet som framgångsfaktor!

Jag har intervjuat författaren, ståuppkomikern och föreläsaren Niclas Christoffer om vikten av att våga vara unik för att nå framgång.

Niclas är just nu högaktuell med boken ”Som Zlatan fast bättre” men livet har inte alltid varit så enkelt för Niclas. Han jobbar som undersköterska, ståuppkomiker, föreläsare, skådespelare och nu kan han även titulera sig författare. I den här intervjun får vi Niclas syn på vilka Rockstjärnefaktorer som har lett till hans framgång.

Niclas Christoffer!

Så, hur kan unikhet ge dig framgång som Rockar Fett?

 

Hur har din unikhet hjälpt dig att nå framgång?
Niclas börjar med att säga: -Är det kul så är det lätt. Det är väldigt viktigt att skratta och ha roligt även när du gör tråkiga saker. Att jobba som ståuppare har lärt Niclas väldigt mycket och han tycker att det varit en ordentlig inre resa där han lärt sig mycket om sig själv. Han säger; Jag skäms nästan aldrig, det kan man inte göra som stå upp komiker. Jag är väldigt tacksam över att jag har den ådran att jag kan skratta åt mig själv, fortsätter Niclas.

Hela intervjun genomsyras av Niclas humor och han berättar om när han var på badhuset:-När jag kommer in där så tittade alla på mig, Oj, vad snygg jag måste vara tänkte jag då, men så var det någon som fnissade och då tittade  jag ner och insåg att jag glömt ta på mig badbyxorna som hänger i duschrummet. Hade jag varit  15 så hade det varit jättejobbigt. Men så tittade jag på en äldre dam som stod där och så sade jag; -Du, samma tid i morgon blir det repris, och så gick jag och tog på mig mina badbyxor och badade  sen som vanligt.

Det är väldigt viktigt att inte ta efter andra och att inte identifiera sig med andra för när du jämför dig med andra så riskerar du att utplåna din egen identitet/unikhet.Niclas fortsätter, Jag har alltid varit lite annorlunda, har väl alltid setts som lite knäpp av omgivningen. Att komma ut som homosexuell var inte så jobbigt, det var värre med ätstörningarna för det är inte okej som kille att ha ätstörningar. Niclas ställer idag upp på de flesta intervjuer för att lyfta frågan och belysa problemet. Det är viktigt att det lyfts upp så att folk vet om att det existerar och är ett problem och att de drabbade får kännedom om att dom inte är ensamma och att det finns hjälp att få.

Niclas badar!

Niclas lever inte bara sin unikhet utan han har även förmågan att  använda sin unikhet i sina tankar vilket har räddat honom ur mycket. Det var bland annat de unika tankarna som hjälpte honom ur sina ätstörningar. Istället för att jämföra sig med alla fotomodellsnygga killar på affischer och i media och känna sig fet och ful så tänkte han att den där killen har säkert fotvårtor, har inte fått äta kolhydrater på flera månader, har en tjej som behandlar honom som skit, han har fotsvamp och könssjukdomar.

Har motgångarna hjälpt dig att nå framgång?
När man pratar med Niclas kan man inte låta bli att slås av de motgångar han har haft i livet och att han ändå är där han är idag. När han var 7 år dog hans bror vilket var ett fruktansvärt trauma för hela familjen. Efter det så har livet kantats av Niclas ätstörningar och problematiken kring att komma ut med sin homosexualitet. Niclas har också under sin uppväxt brottats med känslan av att vara annorlunda och att inte passa in.
Om motgångar säger Niclas; -livet handlar om att möta sina motgångar på bästa sätt. Motgångar kommer garanterat och man får lära sig av sina motgångar och ta med sig så mycket positivt av motgångarna som det går. En sak som hjälpte Niclas när brodern dog var tanken att någonstans så måste man gå vidare. Och Niclas fortsätter: hade det inte hänt så hade han inte blivit sjuk, och hade han inte blivit sjuk så hade han inte skrivit boken och hade han inte skrivit boken så hade han inte varit där han är idag. Vissa motgångar är tuffare än andra men det är  viktigt att gå vidare.
Niclas säger: -Livet är som en berg och dalbana, så länge man inte spyr på färden så får man vara glad.
När man möter motgångar så är det väldigt viktigt att inte göra det större än vad det är. När Niclas särbo blev uppsagd i våras så såg dom inte det som något större problem, dom visste att det kommer lösa sig och var glada och tacksamma över att båda är friska och mår bra.
Du kan vara säker på att de stora problemen kommer, du kommer någon gång att förlora någon som står dig nära, du kommer någon gång att bli sjuk. Det gäller bara att hantera det och att lära sig gå vidare stärkt ur det.
Niclas fortsätter: -hela mitt liv kan sammanfattas i ett uttryck som kommer från min mormor och från min mamma som är väldigt viktigt för mig ”En frisk människa önskar sig en miljon saker men en sjuk önskar sig bara en sak”.
Med hänvisning till Niclas bok så säger han så här: ”Det absolut bästa sättet att slösa bort livet är att banta. När jag har tråkigt så brukar jag banta några minuter så känns livet mycket lättare sen.”

Niclas bästa Rockstjärnetips!
•    Ha en positiv grundinställning! Det gör livet så mycket enklare.
•    Umgänge! Var rädd om snälla människor som tillför positiv energi till ens liv.
•    Allt gott! Utgå från att det ska gå bra och går det åt helvete så ta det då.
•    Njut nu! Livet händer just nu och det är nu vi ska njuta.
•    Slöseri! Kasta inte bort ditt liv genom att fastna på ett jobb där du inte trivs det är ett bortkastat liv.
•    Ha kul! Det är viktigt att göra tråkiga saker roligare. Musik när man städar är ett exempel. När Niclas badar brukar han ha en badmössa med en anka på huvudet.

Fakta om Niclas:

Ålder: 38 år
Familj: Mamma och Pappa och särbo med Andreas.
Aktuell: Med bokdebuten ”Som Zlatan fast bättre” och föreläsningar landet runt.
Hemsida: http://www.niclaschristoffer.se/
Facebook: http://www.facebook.com/ibyendk#!/niclaschristoffer.olsson
Gillasida: http://www.facebook.com/ibyendk#!/SomZlatanFastBattre

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Unikhet som framgångsfaktor Rockar Fett!