26 tips för mer Rockstjärnestatus i ditt liv!


Om någon skulle skriva en bok om ditt liv, skulle titeln då vara något i stil med Den förutsägbara berättelsen om (Infoga ditt namn här)´s monotona liv – eller skulle titeln vara Spännande eskapader ur (Ditt namn)’s vilda och äventyrliga liv ?

Verkliga livet brukar hamna någonstans mellan monotoni och underbar upprymdhet som stundtals blandas upp av perioder med tristess. (Även roliga saker och glädje kan bli förutsägbart om det återkommer på samma sätt alltför ofta.)

Som de vanedjur vi är så känns våra rutiner trygga, bekväma och tröstande. Vi människor har en tendens att stå emot alltför mycket spänning även om vi längtar efter att leva ett mer spännande liv. Att leva ett spännande liv verkar bra i teorin men det är lite skrämmande när vi står inför möjligheten att faktiskt göra något som är mer spännande.

Vill leva ett mer spännande liv som inte känns tråkigt och monotont?

Betyder det att du måste hoppa fallskärm? Bli spion? Köra en dyr röd sportbil? Bestiga Mount Everest? Djuphavsdyka efter fartygsvrak? Gå på glödande kol? Det är visserligen spännande saker men de flesta av oss har inte pengar eller tid för den typen av spänning på regelbunden basis. Att ha ett mer spännande liv handlar inte om att söka adrenalinkickar utan mer om att bli mer levande och känna att det är kul att leva.

För ca två månader så utmanade jag en rädsla för att få in lite spänning i min vardag, jag nappade på erbjudandet att provköra en lastbil lastad med tjugo ton grus. När jag kvällen innan bestämt mig för att testa det här så satte spänningen igång och det var en härlig känsla av magpirr och förväntan. Känslan höll i sig tills nästa dag och efter det att jag kört lastbilen så var jag euforisk i flera dagar efteråt.

Du behöver inte göra extremt dramatiska saker för att ha ett mer intressant och spännande liv. Små och enkla förändringar i tänkande och i dina vardag kan räcka för att skaka om din värld tillräckligt för att göra det roligare mer fascinerande och äventyrligt och helt på dina egna villkor.

Du kan enkelt ta dig ur vardagens hjulspår och sätta lite Rockstjärnestatus i ditt liv med kreativt tänkande och planering.

Här får du 26 tips för hur du enkelt kan bjuda in lite mer spänning i ditt liv.

1. Skapa utrymme. Det är svårt att öka spänningen i ditt liv om din vardag är överfylld med själlösa och ointressanta uppgifter och sysslor. Kan du förenkla, delegera, eller eliminera några av dessa tråkiga och meningslösa uppgifter? Ibland fyller vi våra liv med dessa saker för att undvika att leva livet mer levande. Är du en av dem?

2. Nya morgonrutiner. Starta din dag annorlunda ibland istället för att följa samma morgonrutin varje dag. Gå upp tio minuter tidigare och ät frukost utomhus eller i sängen. Strunta i morgon-TV och lyssna på musik istället. Ha härligt morgonsex. Kör en annan väg till jobbet. Bara genom att starta din dag annorlunda så bjuder du in lite spänning i din vardag.

3. Värdskap. Ta initiativ till att underhålla och bjuda in vänner eller familj på middag eller något annat som en vinprovning, chokladprovning, musikquiz eller en filmkväll.

4. Möblera om. Gör om hemma genom att möblera om, byta gardiner, måla om, köpa en ny inredningsdetalj eller något annat som gör att det känns nytt och annorlunda.

5. Jubel smittar. Gå och kolla på ett sportevenemang eller en konsert. Allt jubel, all glädje och all positiv energi bland publiken smittar av sig.

6. Gör en makeover. Skaffa en ny frisyr, gå till en sminkös och lär dig nya sätt att sminka dig, köp en ny outfit eller testa en helt ny stil. Det är ännu roligare om du gör det tillsammans med en vän.

7. Gå ut. Testa hur din nya outfit eller nya frisyr känns genom att gå ut och dansa med dina vänner eller bara dansa hemma till bra musik med dina vänner.

8. Lär känna spännande människor. Titta runt i din omgivning efter människor vars liv verkar intressant och spännande. Ta initiativ till att lära känna dem så att du kan ta del av det som verkar så spännande och även lära dig mer om deras tänk kring livet.

9. Planera en äventyrsresa. Även om du inte har råd att resa just nu så kan du planera, drömma och utforska spännande resmål som du kan resa till vid senare tillfälle. Bara att planera och drömma om resan skapar spänning i ditt liv.

10. Lär dig något nytt. Studera ett nytt språk, en ny färdighet eller en hobby. Du kommer träffa nya människor som delar dina intressen och öka ditt självförtroende och din självkänsla. Det är också ett perfekt sätt att vidga dina vyer och få in nya perspektiv i livet.

11. Hotta upp ditt sexliv. Var lite äventyrlig, läs Kama Sutra, gör det på en ny plats, gör det vid andra tidpunkter än i vanliga fall etc. Bjud in lite mer romantik och var mer kärleksfull mot dig själv och din partner.

12. Stick hemifrån. Överge TV: n och/eller datorn och gör något annat istället. Ta en promenad med en vän, gå till bokhandeln, besök ett galleri eller museum, gå och ta en fika med någon du träffar sällan etc. Så fort du tar ett litet kliv från dina invanda rutiner så förändras något inom dig och du kommer känna dig mer levande.

13. Gör en helgutflykt. Planera en rolig helgutflykt där du får komma bort från vardagen. Boka gärna in en hel helg med övernattning någonstans så du slipper städning och matlagning.

14. Provkör en sportbil. Även om du kanske inte kan köpa en ny sportbil så betyder det inte att du inte kan provköra en. Så stick iväg till en bilfirma och provkör din drömbil.

15. Hemligt möte. Överraska din älskade med en romantisk kväll eller hotellvistelse och låt det vara en överraskning.

16. Prova ett nytt recept. Laga eller baka något som du aldrig har provat innan eller beställ något ovanligt på en restaurang som du normalt inte skulle beställa.

17. Läs en äventyrsroman eller thriller. Njut av den spänning som boken erbjuder.

18. Gå till en komediklubb eller på teater. Ha en härlig kväll med skratt eller spänning för att skaka om din vanliga helgrutin.

19. Skriv ner din livsvision. Avsätt lite tid till att tänka på ditt idealiska liv fyllt med allt det som du önskar. Skriv ner din vision och de åtgärder du kan vidta för att få dig dit.

20. Skaffa ett husdjur. Det ger både spänning och ansvar så se till att du är redo för båda. Ett husdjur kan vara en stor utmaning och ge många roliga möjligheter att träffa andra sällskapsdjur och människor. Det finns ju husdjur som inte kräver så mycket som en hund, katt eller häst som till exempel akvariefiskar eller en vandrande inne.

21. Gå på konsert. Köp biljetter till ditt favoritband och ta med dig din favoritperson för att lyssna på den härliga musiken.

22. Bada naken. Nattetid är bäst om du inte vill ha spänningen i att bli arresterad för förargelseväckande beteende. Hitta en pool eller någon form av vattendrag och bada naken med någon du tycker väldigt mycket om. Lägg gärna till en flaska champagne för ännu mer spänning och romantik.

23. Vänlighet. Gör något trevligt för en vän eller en fullständig främling som en överraskning. Betala för någons kaffe, håll upp dörren. skicka chokladogram, lämna en kärleksanteckning etc.

24. Var nyfiken på människor. Fråga gamla och nya vänner vad de tycker om och drömmer om i livet. Människor tycker om att prata om sig själva. Ta reda på vad andra människor gör och hur de fungerar. Du kanske upptäcka något spännande om dem och dig själv.

25. Vänta inte. Vänta inte med att prova något nytt för livet är alldeles för kort för det. Sluta spela säkert eller vänta på att någon annan ska ta ledningen. Var en kreativ skapare av ditt liv. Du kan göra det precis så spännande och underbart som du önskar.

26. Gör något stort. Finns det något stort som du har låtit bli att göra även om det kan förändra ditt liv från tråkigt till fantastiskt? Kanske är det en jobbförändring, ett förslag du fått, ett miljöombyte, en ny relation i ditt liv etc. Vad det än är så ta det första steget. När du agerar så skapar det fart och bygger spänning.

Att få in lite spänning i livet handlar mycket om att få nya perspektiv och tankevinklar och det gör du enkelt genom att ändra lite i dina vardagsrutiner. Och för guds skull, var inte rädd för vad andra människor ska tänka. Fundera inte ens på det!

You Rock!!!