3 enkla steg för att förändra ditt liv


Den här veckan vill jag dela med mig av 3 viktiga saker med dig. Jag anser att de här 3 råden är riktigt, riktigt bra för om du bestämmer dig för att följa dem så är de inte bara enkla utan de ger också väldigt bra resultat. Resultaten kommer inte att hända över en natt. Men när du konsekvent följer de här stegen dag för dag så kommer du så småningom se resultaten.

Så, låt oss börja:

Steg 1) Superfokus!

Traditionell visdom säger att vi ska fokusera på det vi tycker är kul och det vi är bra på och ignorera resten. Och det är så sant och klokt. Som du säkert märkt så gör du bättre ifrån dig om du fokuserar på det du gör för stunden. Vi kan ta bilkörning som exempel. Du är en mycket bättre förare om du fokuserar på din bilkörning än om du pratar i telefon, smsar, äter glass och fipplar med bilstereon samtidigt.

Alla stora idrottsmän, artister, skådespelare, politiker etc har kommit dit de är tack vare att de har fokuserat på det de vill uppnå. Gunde Svan struntade inte i sin träning för att pyssla med frimärken en dag, knyppla nästa dag och slötitta på film resten av veckan. Nej, han visste vad han ville och hade ett laserskarpt fokus på sitt mål och gjorde det som krävdes för att komma dit. Men, det handlade inte bara om att träna och äta rätt utan det handlade också om att fokusera tankarna på det han ville uppnå.

Om du lyssnar till intervjuer av människor som nått sina mål/drömmar så berättar alla om att de har fantiserat och drömt om den här dagen. Och att drömma och fantisera handlar ju om att styra sitt fokus.

2) Dina magiska timmar!

Bara det faktum att du läser det här betyder att du har viljan och önskan att förändra ditt liv. Jag kan bara säga grattis för studier har visat att 96% inte läser ett helt mail och du har inte bara läst mailet utan även klickat dig vidare hit för att läsa det här. Respekt för det!

Du vet att du har förmågan så allt du behöver nu är dina magiska timmar.

Sluta slösa på din tid genom att slösurfa på nätet, kolla Facebook varje minut, scrolla runt på Instagram, Twittra titt som tätt, slötitta på tv-program som du egentligen inte vill se etc. Det blir många timmar som bara rinner genom dina fingrar på det viset.

Alla dessa timmar kan du istället investera i något som är mer väsentligt för din framtid.

Tänk så här: om du verkligen vill lära dig hur du skapar det liv du älskar att leva så satsa 1 timme varje dag efter jobbet för att genomföra det. Det är precis samma uppoffring du gör om du börjar träna på gymmet fast det känns mer naturligt.

Om du gör det här dagligen så får du 7 timmars träning i veckan vilket blir ca 28-30 timmar i månaden.

På ett år blir det alltså 365 timmars träning för att skapa det liv du älskar att leva.

Och vill du ha snabbare resultat så lägger du bara ner fler timmar om dagen.

Så avsätt minst en magisk timme om dagen till att skapa det liv du älskar att leva. Du har förmågan och du förtjänar det verkligen!

3) Hitta en mentor

Det här steget är så viktigt. Lär dig av andras misstag.

 Om du verkligen vill uppnå något i livet så är det enklare om du iakttar någon som redan uppnått det du önskar uppnå. 

Genom att lära av dem som redan har lyckats inom ett visst område så sparar du mycket tid och pengar. Och som bonus så blir du peppad och inspirerad när du ser att andra lyckats med det du önskar för det visar ju att det är fullt möjligt.

Så börja tillämpa dessa 3 steg och du kommer snart börja se resultat. Du kan nu börja skapa det liv du älskar att leva.