3 tips för en bra självkänsla! 2 kommentarer


3 tips för att bygga upp en bra självkänsla. 

Många brottas med en väldigt låg självkänsla så här kommer 3 tips för att bygga upp självkänslan.

3 tips för bättre självkänsla

3 tips för bättre självkänsla

Självstärkande ord 
Få saker påverkar din självkänsla så mycket som de ord du säger om och till dig själv. Om du tänker efter så är din egen röst den du hör (i ditt huvud) hela tiden så du blir hela tiden påverkad av den och av orden. Om du vill ha en bra självkänsla så börja uppmärksamma vilka ord du säger om och till dig själv. Välj sedan att säga saker som bygger upp dig själv, ditt egenvärde, din självrespekt och därmed din självkänsla.

 Tips: Gör en lista över positiva affirmationer med egenskaper som du vet att du har: ”Jag är punktlig”, ”Jag är effektiv”, ”Jag är pålitlig”, ”Jag har god smak”, ”Jag är duktig på att städa” osv. Det hjälper dig att skapa en inre dialog som stärker dig. Och allteftersom du känner dig stärkt så kan du skapa nya affirmationer som kanske idag känns lite osäkra. Det viktiga är att affirmationerna du skapar är fullt trovärdiga för dig och att de skapar en positiv känsla hos dig.

Fokusera på dina styrkor
Fokusera på dina styrkor istället för att fokusera på att korrigera dina svagheter. Dina svagheter kanske kan bli lite bättre men du kommer alltid att ha svagheter eftersom du är mänsklig. När du fokuserar på dina styrkor så kommer dina svagheter bli ett mindre problem i dina tankar. Det här hjälper dig också att bli mer trygg i dig själv vilket bara det i sig gör så att dina svagheter bleknar en del.

Aktivt engagemang
Att aktivt göra saker som du mår bra av att göra är ett väldigt bra sätt att stärka din självkänsla. Gör en lista över åtgärder och mål som hjälper dig att känna dig mer säker och trygg i dig själv. Skapa sen en handlingsplan för att nå dina mål. Det kan till exempel vara ett fysiskt mål som att börja träna eller ett mentalt mål som att komma över en rädsla. Det kommer förändra dina föreställningar om dig själv och höja din självkänsla.

Så sätt igång och skriv ner dina mål och åtgärder på en gång.

Vill du vara ditt perfekta Jag? Då kan jag berätta att ditt perfekta Jag redan existerar det enda du behöver göra är att ta fram det och upptäcka ditt fantastiska Jag!

You Rock!!!

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “3 tips för en bra självkänsla!