5 tips för att stressa ner! 2 kommentarer


5 avstressande tips!

 • Träna!

Fysisk aktivitet är ett av de bästa sätten att släppa stress. Det frigör endorfiner som förbättrar ditt humör och det hjälper dig att bli mer avslappnad. Du släpper också muskelspänningar när du tränar vilket ger en mer avslappnad kropp.

 • Ta ett djupt andetag!

Att ta några djupa andetag långt ner i magen hjälper dig att släppa spänningar. Dessutom så får hjärnan mer syresatt blod vilket gör att du känner dig mer skärpt och fokuserad.

 • Ta små pauser.

Korta pauser under dagen kan vara till stor hjälp vid stress. Så ta fem minuter och läs en tidning, ta en kort promenad, andas djupa andetag eller titta ut genom fönstret och dröm en stund.

 • När du kör bil.

När du kör bil kan du göra några små saker för att stressa ner; andas djupa andetag ända ner i magen, dagdröm om härliga platser och roliga saker som du vill göra, tänk på roliga saker. När du kör bil så är det ett utmärkt tillfälle att sätta mål och tänka på hur det kommer vara när du uppnått dina mål.

 • Massage.

Massage och fysisk beröring har en starkt avstressande effekt.
I och med att det är den stressfria dagen den 28 Maj så kommer jag här dagligen skriva om stress och ge stresshanteringstips.
Läs mer om dagen HÄR! Och om du klickar HÄR så kan du läsa ett pressmeddelande om dagen. Det är viktigt att budskapet om stressens skadliga effekter och om hur man förebygger dom når så många som möjligt. Ju fler som känner till det desto mer kan vi göra för att minska de ekonomiska kostnaderna för samhället och det enorma lidandet som drabbar individen. Jag har skapat ett evenemang på Facebook för den här dagen och det kommer hela tiden in nya anmälningar. Målet är att minst 1000 ska ha anmält sig till den 28 maj, så gå gärna in HÄR och anmäl dig och dela det till dina vänner. Låt oss få ner antalet sjukskrivningar genom att synliggöra detta!

Du kanske också gillar:

 • Ta det lugnt! Du hinner!Ta det lugnt! Du hinner! (1)
  De stressrelaterade sjukskrivningarna ökar hela tiden och är idag en av de största […]
 • Den stressfria Dagen! 28 Maj!Den stressfria Dagen! 28 Maj! (2)
  Eftersom det är den stressfria dagen så lottar vi ut gratis coaching-sessioner som du […]
 • Är du drabbad?Är du drabbad? (2)
  När en person lider av kraftig stress, utbrändhet eller utmattningssyndrom så är det […]
 • I morgon är det dags!I morgon är det dags! (8)
  I morgon är det alltså dags! Förutom att det är Charmiga Måndag så är det också "Den […]
 • 15 tips för hur du stressar mer!15 tips för hur du stressar mer! (6)
  Med anledning av att det är den stressfria dagen den 28 Maj så skriver jag här dagligen […]


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “5 tips för att stressa ner!