7 saker att komma ihåg när livet suger, del 3 16 kommentarer


rp_office-prank-16-toilet-seat.jpgNär livet känns som en enda stor mur, när det känns som om vi står på ett ställe och stampar och bara möter motgångar så kan det verka ganska tröttsamt. I den här serien så tar jag upp 7 saker som är bra att komma ihåg när livet suger.Den här fredagen började suveränt men strax före lunch så kände jag att jag började bli lite dålig och efter någon timme så kände jag att jag hade feber så då gick jag och lade mig och sov i flera timmar. Jag känner mig lite bättre nu men förkylningen är nog ett faktum. Bra, då kan jag vila mycket vilket är skönt. Faktum är att jag gillar att vara förkyld med feber för jag blir så fnissig och skrattar väldigt mycket. 🙂 Men, så är jag ju sådan att jag alltid hittar något positivt i varje situation. Vill du också lära dig att bli mer positiv? Klicka här eller kika in i min webshop här.

Nu blir det en väldigt lugn och skön fredagskväll med familjen. Vad gör du ikväll?

Här kommer då del 3 i serien om saker att komma ihåg när livet suger.

Du hittar del 1 i serien HÄR och del 2 HÄR.

3 fingrar3. Allt är tillfälligt.

Varje gång det regnar så slutar det så småningom att regna. Varje gång du gör dig illa så läker du. Efter mörker kommer det alltid ljus och du påminns om det varje morgon men ändå glömmer vi så ofta att allt är tillfälligt och att det går över. Istället beter vi oss som om det jobbiga skulle vara för evigt.

Så om saker är bra just nu se till att njuta av det för det kommer inte att vara för evigt och om saker är jobbiga just nu, oroa dig inte eftersom det inte kommer att vara för evigt. Bara för att livet är lite tufft just nu så betyder inte det att du inte kan skratta. Bara för att något stör dig just nu så betyder inte det att du inte kan le en smula. Varje ögonblick ger dig en ny början och ett nytt slut. Du får en ny chans varje sekund så det är bara att ta den och göra det bästa av det du har omkring dig. Men kom ihåg att ingenting varar för alltid.

Önskar dig en suverän kväll!

 

You Rock!!!

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 tankar om “7 saker att komma ihåg när livet suger, del 3

 • jag

  Jag vet inte om jag finner någonting hjälpsamt. Har sökt och sökt, men det mesta ”gäller inte mig”. FÖRSÖKER vara positiv, men när till och med min psykolog är förvånad att jag ens går upp om morgnarna, att jag står på benen. Vänner som försöker ”muntra upp och lyssna” men som sedan säger (med lite mer väl valda ord) ”wow, ditt liv suger verkligen! Hur orkar du? Jag skulle aldrig klara det!”.

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Tack för din kommentar!

   Jag vet inte i vilket sammanhang din psykolog sade så men det var inte speciellt klokt sagt. En psykolog ska få en att må bättre. Sluta ”försök” vara positiv för jag misstänker att när du försöker vara positiv så försöker du intala dig positiva saker som inte känns sanna och det har bara motsatt effekt och fungerar således inte. Om du inte blir gladare och mår bättre när du pratar med dina vänner så minska umgänget med dem eller prata med dem om andra saker. För att ta dig ur din spiral av negativa tankar så behöver du distrahera hjärnan så den inte kan mala på i gamla invanda hjulspår. Anledningen till att du orkar är helt enkelt att du är stark. Om du inte hade en inre styrka så skulle du inte stå ut. Den inre styrkan kommer hjälpa dig att klättra upp till lite mer ljus. Sträva inte efter att bli superlycklig över en natt utan tänk att du tar ett steg i taget. Ta 1 minut i taget. Bestäm dig för att under en minut så ska du fokusera på något som du tycker om att titta på, tycker om att lyssna på, tycker om doften av eller liknande. Ställ äggklockan på 1 minut. Ta en stund varje dag då du gör något som får dig på lite bättre humör för några minuter. Ställ inte några krav på dig själv utan bestäm dig för att du ger dig tid till att läka inifrån och ut. Psyket har sin egen läkningsprocess. Sov mycket för det är bra för hjärnan och psyket. Och så mycket du kan så ska du göra saker som får dig på lite bättre humör, även om det bara är 3 minuter i taget. Se varje lättnadskänsla som en vinst, varje sekund som du inte upplever som totalt negativ är en seger och ett litet steg framåt.
   Kom ihåg att du är värdefull och att du har styrkan och kraften att ta dig dit du vill.

   Önskar dig en skön helg!

   Kram!

 • Jenny

  Jag kan bara känna att så mycket av det som suger i mitt liv inte är tillfälligt.
  Jag har haft utmattningssyndrom i två år. Är ännu inte frisk men det tycker försäkringskassan. Kämpar som bara,den med att hitta en bättre läkare och att överklaga beslutet.. Varit så mycket kamp o mitt liv
  Ända sedan jag skildes för snart 8 år sedan och trodde att nu är jag sann och ärlig mot mig själv och livet kommer gå min väg. Det har varit arbetslöshet, hår kamp med ekonomin, varit utfattig flera år, , mycket logistik kring min son.. Jag har nog varit mer ”sjuk” än frisk senaste 8 åren.
  Inte hittat rätt partner.
  Livet har tärt på mig.
  Jag har haft störande grannar som jag kämpat med och i omgångar kontaktat värden kring. Jag har försökt byta bostad men inte lyckats
  Jag fattar att du tycker att jag säkert har fel livsinställning men ingenting går min väg just nu.

  Jag är tacksam över mycket
  Jag har vänner, underbara, en jättefin son, ett kreativt sinne (som jag får för lite utlopp för). När jag mår bra är jag dansant och glad och inspirerande. Har humor. Jag har en underbar chef som stöttar mig.
  Men jag är också ensam och bitter. Ingen kärlek vid min sida, snart 41 och för sent med ännu ett barn. Jag känner det som jag sitter fast i ett skruvstäd. Vill bo på landet, ha en kärlek, hitta ett lugn, slippa stressen och tunnelbanehets. Är så långt därifrån, har gjort så många försök till förbättring men inget tycks hända..
  .;)
  Kram!

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Hej Jenny!

   Allting börjar på insidan med dina tankar. Du har många tankar på att det är jobbigt och att du måste kämpa och det leder till att du hela tiden möter den typen av utmaningar. Och eftersom du har så stort fokus på allt som är negativt så känns det som om det aldrig kommer ta slut. Dina tankar styr hur din verklighet ter sig för dig och det är du som väljer dina tankar. Om du skulle förändra ditt sätt att tänka, om du skulle fokusera mer på det som gör dig glad i ditt liv så skulle du så småningom märka en klar förbättring på alla områden i ditt liv. Men det är du som måste bestämma dig för om det är du eller omständigheter som ska styra dina tankar och ditt liv. Det är du som måste bestämma dig för om du vill ha en förändring i ditt liv eller om det ska fortsätta som hittills. Det är du som måste bestämma dig för om du ska fortsätta tänka på och prata om allt som har varit och som är jobbigt eller om du du ska börja tänka i nya banor och börja fokusera på dina mål.

   Kram!

   • Jenny

    Tack för så fint och snabbt svar!
    Klokt och jag förstår och förstår ändå inte men poletten kanske inte trillat ned än ;). Hm.

    Har varit glad och på ett sätt framgångsrik tidigare i livet men är väl lite rädd att våga igen när jag kört slut på batterierna. Kanske gör mig negativ.

    Det konstiga är att jag valde att klaga idag över min situation på Facebook. Hade väl i bakhuvudet att det stred mot att sända ut positiva vibrationer..och tänkte att det riskerade skapa mer problem men kunde inte låta bli eftersom jag var ledsen och lite uppgiven..
    Fast konsekvensen blev positiv!! Fick till en middagsträff med gamla vänner i samma tråd och jag tänker de kan ge mig en energiinjektion. Det är ju bra! Detta gör mig dock lite förvirrad.. Jag sände ju ut någonting ”negativt” men fick något positivt. Jag är öppen för att lära mig detta så uppfatta inte detta som kritik. Tycker detta är spännande!
    .

    • Klokegård Inläggsförfattare

     Det viktiga är inte orden utan vilka känslor de skapar. Du kanske skrev negativt men kände en positiv förhoppning och då sände du ut en positiv vibration. 🙂

     You Rock!!!

 • Aaa

  Kan inte kommentera det nyaste inlägget men gör det här. Invänder mot Hollywoodfrun till den grad att man kan vara unik inuti fast man ser ut som de flesta andra. Ytan är inte så viktig.

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Nej, ytan är inte viktig som bedömningsgrund men oftast så speglar den vårt inre. Om man vågar vara unik så vågar man låta det lysa igenom så att säga. Jag tycker dock ytan är viktig så till vida att man själv mår bra om man tar hand om sig själv, det känns bättre att ha hela och rena kläder än att ha smutsiga och trasiga kläder. Jag menar inte att det är viktigt VAD man har på sig utan att det man har på sig är sådant som man själv verkligen trivs i. Om jag trivs i långt hår så är det ju dumt att klippa det kort bara för att det ska vara så eller för att det är modernt, t ex. Om man känner sig bekväm i sitt yttre så är det lättare att vara bekväm i sitt inre och tvärtom. Det inre speglar det yttre och det yttre speglar det inre. 🙂

   Vet inte om jag snurrade till det nu. 🙂

   You Rock!!!

    • Klokegård Inläggsförfattare

     För många av dem så är det en del av deras yrkesroll och man ser att det mer och mer även kommer till Sverige och våra kändisar. Men även om de lägger mycket vikt vid sitt yttre så ska man inte döma de som sämre människor för de har ju även en insida och det är ju den som räknas. De kan vara fina människor på insidan även om de är fina på ytan.

     You Rock!!!

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Jag andas alltid genom näsan och har av någon anledning alltid gjort det. Jag tycker det är skönare så det var ju kul att läsa att det är bättre att andas genom näsan. Jag tycker man blir så torr i munnen av att andas genom munnen och det är ju obehagligt. 🙂

   You Rock!!!