7 tips för att vara mer i nuet! 1 kommentar


1. Landa i nuet! Fokusera på det du hör, vad du ser bakom stängda ögonlock och vad du känner. Försök också att ta in både doft och smak.
2. Planera och släpp förberedelserna! För många människor är det ständiga planerandet en flykt från nuet och den dagliga verkligheten. De flesta människor har en totalt omöjlig tillvaro om de bara skulle fokusera på nuet. Planeringen är en förutsättning. När du har planerat, lägg det åt sidan och fokusera på just här och nu.
3. Sätt upp småmål! Sätt upp miniutmaningar för dig själv genom tidskrav för din totala närvaro. Det kan handla om en kvarts lekande med barnen eller några minuter med avslappning och slutna ögon, lyssna på skön musik som ger dig harmoni eller en liten promenad på fem minuter.
4. En sak i taget! Försök att i så stor utsträckning som möjligt bara göra en sak i taget och gör den klar innan du går på nästa uppgift. Att både kolla saker på datorn och prata i telefonen eller att både lyssna på barnen och tv:n samtidigt kan aldrig ge totalt fokus på en sak.
5. Andas ordentligt! Fokusera på din andning. Landa i dina andetag, i känslan, i rytmen och i djupet. Det ger närvaro i precis det som händer. Ta några gånger per dag då du fokuserar på att ta fem djupa andetag ända ner i magen.
6. Fokusera dina tankar! Att bli mer närvarande ska vara tillåtande och lekfullt. När du svävar iväg i andra tankar, påminn dig själv, skaka av dig tankarna och kom tillbaka till här och nu.
7. Lyssnandets gåva är din! Bland det finaste du kan ge en annan människa är att verkligen se och lyssna på dem när de uttrycker något. Att lyssna utan att vänta på ditt eget tillfälle att få en syl i vädret och utan att värdera, kommentera eller uttrycka dina egna tankar. Rent lyssnande och total närvaro i det som sägs, det känns, det strålar och det ger människor en ovärderlig kraft och tro på sig själva.

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “7 tips för att vara mer i nuet!