7 tips på minipauser! 5 kommentarer


1. Drick ett glas vatten. Kroppen behöver vätska för att överleva och fungera på bästa möjliga sätt. Vatten är det bästa vi kan ge våra kroppar i vätskesammanhang. Att få i sig ett glas vatten bidrar till kroppens välbefinnande på flera olika nivåer.

2. Lyssna på en bra låt. Riktigt bra musik gör att det blir ett behagligt gung i kroppen, ibland så starkt att det syns och märks på oss utåt och ibland bara inombords. Musiken föder ibland också härliga associationer och stimulans av fler sinnen.

3. Rör på kroppen. Kroppen är till för att användas. Vår kropp behöver också använda hjärta, lungor och få stimulera de inre organen. Motion är ett sätt. Hoppa, dansa, stå på händer, något som bryter din sitta-framför-datorn-fysiologi är toppen. Ha en studsmatta att studsa på bredvid skrivbordet. Dansa till var tionde låt som spelas på radio eller gör grodhopp till och från toaletten. Förhoppningsvis kan det ge nya intryck, ny stimulans och med det skakar du om i de invanda tankarna. Att röra sig stimulerar kroppens blodflöde, andningen, ger bättre syresättning av musklerna och ny stimulans för tankarna.

4. Blunda och dröm dig bort en stund. En minipaus kan också vara att landa i nuet. Stoppa upp en hel del av sinnesintrycken och det ständiga inflödet av information. Vila musklerna i ansiktet och sätt dig bekvämt tillrätta. Använd tankarna genom att fokusera på något stärkande och energigivande. En härlig dag, någon du tycker om, en behaglig stund eller allt du är tacksam för i livet.

5. Ta en friskluft-paus. Att låta hjärnan vila under minipauser är stärkande och energigivande. Att komma ut och få stimulans av dagsljus och luft gör att det händer något nytt. Vi behöver också flytta på oss och flytta på kroppen vilket gör att blodgenomströmningen kommer igång på nytt. Att ge sig själv en ministimulanspaus är också stärkande.

6. Lyckotrigga dig själv med en härlig bild. Drömbilder eller fantastiska minnen kan ge dig en annan input och en spark i baken till varför du gör som du gör och agerar som du agerar. De av oss som stimuleras starkt och där våra hjärnor tänker i bilder får ofta ordentliga känslostormar av just bilder vilket kan ge ny inspiration och framåtanda.

7. Minibelöningar. Planera och förbered dig för att ge dig själv minibelöningar. Ha ett gäng lyxuppgifter: ett roligt samtal, en lyxig frukt att festa på eller något annat som kan förgylla och motivera dig till att bli klar med något. Det kan också vara en komplimang till dig själv, att ta tag i något eller uträtta dagens jobbiga puck så tidigt som möjligt på dagen. Uppmärksamma det för dig själv som något positivt!

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 tankar om “7 tips på minipauser!

 • oumberligating

  Tjena "Kärvan"! Oumberlige Peter här! Hittade helt plötsligt din Lilla Bild i min marginal…klokt sätt att marknadsföra sig på….fast du kanske redan har ångrat dig! (ler)
  Min blogg har väl inte direkt varit helt seriös den sista tiden, kalendergrabbarna har kanske blivit för många och för nakna!
  Fast det fungerar, min idé är ju att få fler läsare till min lite seriösare blogg, en blogg om smärtproblematik, sjukvård och omsorg!
  http://www.jernsaxen.blogspot.com
  Arbetet med den går lite si och så, men jag ser att mitt länkarkiv har använts flitigt och då är allt väl!
  Fin blogg det här som du har måste jag säga, läsvärd och inspirerande på alla sät…självklart så knökar jag in mig som följare!
  Ha en fin Helg!
  Kram ifrån Oumberlige Peter!

 • Galtholmen

  Får lite dåligt samvete när jag läser tipsen… vatten har alltid varit min svaga sida. VET att jag borde dricka mer än jag gör… så har det varit i flera år. Ändå gör jag det inte. Underbara tips som är så viktiga. Tack för påminnelsen.
  Kram Ulrika

 • Beata

  Tack snälla Cecilia! Vilken fantastisk idé. Det var verkligen trevligt att läsa din presentation. Och tack för Din Blogg Cecilia! Tack för ditt jobb, intresse och massor av olika tips som du lägger där till oss. Jag följer dig så gärna så och med stort intresse faktiskt. Ha en trevlig 3:e Advent och Lucia. Kram