9 tips för att göra en bra relation ännu bättre


Även om en relation är väldigt bra så är det viktigt att underhålla kärleken för att se till att relationen fortsätter vara bra och kanske även blir ännu bättre. Par som aktivt jobbar på sin relation är mycket lyckligare än par som inte bryr sig om att vårda sin relation. Så här kommer 9 tips på saker du kan göra för att göra en bra relation ännu bättre.

Kärlek

  1. Gör saker tillsammans Hitta en sport eller hobby som båda är nyfikna på (TV-tittande räknas inte in här) och utöva det tillsammans. Det kan vara cykling, bergsklättring, tennis, hjulskidor, bygga modellbilar, lägga pussel, lära er ett nytt språk. Oavsett vad så är det nyttigt för relationen att hitta på något tillsammans.
  2. Gör dating-saker Börja dejta igen och gör sådana saker som ni gjorde när ni träffades. När åren går så tenderar vi att bli bekväma och ta saker för givna och det är också lätt hänt att man glömmer varför man faktiskt valde att leva med sin partner. Tänk tillbaka på tiden när ni träffades. Vad gjorde du då för din partner för att visa din kärlek? Vad gjorde ni för saker tillsammans? Plocka in de sakerna igen för att påminna varandra om varför ni blev kära i varandra.
  3. Be om det du vill ha Det är väldigt vanligt att vi med tiden tar för givet att vår partner vet exakt vad vi vill ha och att vi därför inte behöver be om det. Det leder till att vi får förväntningar på vår partner och när han/hon inte uppfyller våra outtalade förväntningar så blir vi irriterade , sura och bittra vilket infekterar vår relation väldigt mycket. Så var istället tydlig med dina behov oavsett om det handlar om emotionella eller sexuella behov och be din partner om vad du vill ha.
  4. Vad fick dig att le idag? En av de vanligaste frågorna vi ställer varje dag är: ”Hur var din dag?”. Men uppriktigt sagt så är det en väldigt fråga som oftast får ett lika tråkigt svar, eller hur? Oftast så får vi svaret: ”Bra, och hur var din dag?” och har vi otur så genererar frågan ett väldigt negativt svar där din partner fokuserar på allt som varit dåligt under dagen och på så sätt så blir stämningen ganska tråkig den kvällen. Inspirera istället din partner till att tänka på positiva saker genom att ställa följande fråga: ”Vad fick dig att le idag?”. Det kommer garanterat att ge en mycket bättre stämning därhemma. Eller fråga: ”Vad var det mest utmanande idag?”, eller ”Vad har du lärt dig idag?” Testa lite nya frågor och du kommer bli glatt överraskad över vilka positiva effekter du märker och du kommer garanterat att lära känna nya sidor hos din partner.
  5. Boka in en tid varje vecka Skapa en veckoritual då ni tar ett snack om föregående vecka och checkar av vad som var bra och vad som var mindre bra. Diskutera vad ni kunnat göra bättre och se hur ni kan göra nästa vecka ännu bättre. Ni kan under den här inbokade stunden även boka in när ni ska ut på date kommande månad och diskutera vad ni ska göra på semestern nästa år etc. Se den här tiden som planeringstid för erat gemensamma liv tillsammans.
  6. Var kreativa med er tid tillsammans Bryt era rutiner och gör något nytt. Brukar ni gå på bio och äta på restaurang när ni umgås så hitta på något nytt. Var lite kreativa och testa saker som ingen av er testat förut. Det ger nytt blod till relationen och ni får nya samtalsämnen. Det finns massor med bra tips på Internet så det är bara att Googla och du kan hitta aktiviteter för alla budgetar. det finns säkert en massa saker att uppleva i ert närområde. Har ni inte råd att anlita en barnvakt så kolla med vänner om ni kan byta barnvaktstjänst med varandra.
  7. Sträva efter att förstå Det är väldigt vanligt vid diskussioner att vi försöker få vår partner att se att vi har rätt. Vi försöker övertala vår partner att hålla med om allt så att vi är överens om allting. Men det fungerar sällan. Det är mycket bättre att sträva efter att förstå din partners åsikt hur konstig den än kan verka. Din partner har säkert en väldigt bra anledning till sin åsikt så försök ta reda på den så att du kan förstå åsikten. På det här sättet slipper ni en massa onödiga gräl.
  8. Bli expert på din partner Vem är din partner egentligen och vad är det so gör din partner lycklig, glad, exalterad, trygg och tillfreds med livet. Många gånger så tror vi att vi vet vad som är bäst för vår partner utan att ta reda på om det verkligen stämmer. Så när du t ex köper en födelsedagspresent ska du köpa det som din partner faktiskt vill ha och inte det du vill att din partner ska vilja ha eller det du tror att din partner vill ha. Köp det även om det inte verkar vara en vettig present.
  9. Hitta 10 saker Skriv ner 10 saker som du verkligen uppskattar hos din partner och se till att berätta det sen. Även män behöver uppskattning och bekräftelse för det ger en så härlig boost.

Känner du att du skulle vilja lära dig ännu mer om hur du vårdar din relation så kan du läsa mer HÄR.

Älska varandra

Älska varandra