9 vanliga relationsmisstag du bör undvika


car-701770_1920Att leva i en relation kan vara det bästa eller värsta i ditt liv beroende på hur relationen fungerar och vad ni gör för att underhålla er relation. Jag kommer här dela med mig av 9 vanliga misstag som jag ser att många av mina klienter gjort i sina relationer för att rasera dem.

Genom att göra dig uppmärksam på dessa vanliga relationsmisstag så kan du undvika dem och det ger dig och din partner väldigt bra förutsättningar att överleva som ett par

 

 

 

 

 

9 vanliga relationsmisstag

1.Att försöka styra din partner.

Många av oss har antingen ett kontrollbehov eller så har vi en partner som gör saker som gör oss irriterade. Oavsett vilket så leder det ofta till att vi vill kontrollera och/eller kommentera varje steg den andra personen tar. Vänd på det; skulle du vilja att någon talar om för dig vad du ska göra varje vaken minut? Du är inte din partners förälder. Din partner är vuxen så behandla din partner som en.

2. Att försöka ändra din partner.

I alla typer av relationer måste vi inse och acceptera att vi är unika individer. Vanligt är att vi dras till någon som är raka motsatsen till oss själva och efter ett tag kan vi frestas till att försöka ändra partnern till att bli mer som oss själva. Ta istället ett steg tillbaka och kom ihåg varför du blev kär i den här personen. En vanlig missuppfattning är att: ”Om min partner älskar mig tillräckligt mycket så kommer hon/han att ändra på sig för att behaga mig.” Så många tror att de kan och kommer att ändra sin partner och att det bara är en tidsfråga. Även om din partner försöker ändra på sig för att tillfredsställa dig så blir det inte bra och slutar ofta med att partnern känner sig bitter och obekväm. När du försöker ändra din partner så uppfattas det ofta som att du inte älskar personen för den han/hon är utan du vill bara att förvandla dem till någon för att fylla dina egna behov och för att din partner ska passa in i din föreställning om hur saker och ting ska vara.

3. Att inte ta tid för dig själv.

Om du tillbringar varje vaken stund med din partner så kommer du i slutändan förlora den du är som individ. Det leder till att du får svårt att göra saker på egen hand, som att gå till affären och fatta vardagliga beslut utan att fråga din partner. Ta dig tid att göra det du älskar. Ha dina egna hobbies, intressen och vänner. Både du och din partner kommer ha nytta av det och få ett rikare liv som följd.

4. Att tro att du måste vara ”tillräckligt bra” för att duga åt din partner

Många känner att de inte är ”tillräckligt bra”. De känner att de måste förvandlas till någon annan för att inte bli dumpad av sin partner. Nyligen kom en kvinna till mig och sa: ”jag har äntligen hittat en underbar man men jag är inte lycklig för varje dag är jag rädd för att han ska upptäcka vem jag egentligen är och att han ska lämna mig för det.” Den här kvinnan förväntade sig inte bara att bli avvisad utan hon började också göra saker för att sabotera relationen. Hon försökte hela tiden hitta fel på honom och påpeka dessa fel för honom och hon var noga med att kritisera honom. Även om hon inte inser det, själv så började hon sabotera av två anledningar, den ena anledningen är att det fick henne själv att framstå som bättre i sina egna ögon och denna andra anledningen var att hon på detta sätt distanserade sig från honom så att det inte skulle göra så ont när han till slut skulle lämna henne. Den här kvinnan behövde jobba med sin självkänsla och lära sig att hon är värd att älska. Vi måste lära oss att bli vän med oss ​​själva.

5. Att tro att din partner kan läsa dina tankar och vet vad du vill utan att du säger det

”Om han/hon verkligen älskade mig så skulle han/hon veta vad jag behövde och ge det till mig.” Många tror att om deras partner verkligen älskade dem så skulle de läsa deras tankar och ”förstå” exakt vilka behov de har. Det ska absolut inte vara nödvändigt att faktiskt behöva be om vad de vill ha. Det här är faktiskt ett av de allvarligaste och vanligaste misstagen folk gör i relationer. Ingen relation kan blomstra utan rak och ärlig kommunikation. Effektiv kommunikation är en färdighet som man kan öva upp. Och du kanske känner att du har upprepat dig själv tusen gånger och att du HAR kommunicerat men utan resultat. Då har du ägnat dig åt en kommunikationsteknik som inte fungerar på din partner och då behöver du ändra ditt sätt att kommunicera på för att nå fram på ett sätt som är begripligt och hanterbart för din partner. Det är inte bara viktigt att du vet vad du vill, och att du kan be om det klart (utan att skuldbelägga din partner), det är också viktigt att kunna ta både ett ja och ett nej.

6. Tro att det är din partners uppgift att göra dig lycklig

Det är så vanligt att vi i relationer förväntar oss att vår partner ska göra oss lyckliga. Men det är faktiskt inte din partners uppgift att göra dig lycklig.

Vänd på det. Vill du vara den som har hela ansvaret för din partners lycka? Vill du att allt du gör ska göras i syfte att göra din partner lycklig? Och om din partner inte är helt lycklig så är det ditt fel. Om din partner inte är lycklig så har du inte gjort tillräckligt och måste fundera ut vad du gjorde fel så att du kan förändra dig så att du bara gör sådant som gör din partner lycklig. Vill du verkligen ha det ansvaret? Anser du att din partners lycka är ditt totala ansvar? 

Jag skulle tro att ditt svar blir nej. Du har inte ansvaret för din partners lycka och din partner har heller inte ansvaret för din lycka. Din partner är inte i er relation för att möta alla dina behov. Om han/hon säger nej så betyder det inte att han/hon inte älskar dig. Vissa krav kan vara omöjliga att uppfylla. Din partner ska växa och utvecklas tillsammans med dig. Din partners uppgift är att inte stå i vägen för din lycka precis som din uppgift är att inte stå i vägen för din partners lycka.

i-beg-your-pardon-927751_19207. Att släppa romantiken

En av de vanligaste anledningarna till att en relation blir kärlekslös är at man slutar med romantiken. Det är väldigt lätt att bli bekväm och ta saker för givet och att man då slutar anstränga sig. Sanningen är den att relationer betyder arbete. Det är viktigt att underhålla relationen och förebygga slitage och där är romantiken en av de viktigaste byggstenarna. Börja dejta, ha mysiga middagar, skaffa barnvakt och ha vuxentid. Det är ett jättebra sätt att hitta tillbaka till varandra och för att förebygga att relationen förstörs.

 

8. Att förvänta dig perfektion.

Vi är alla människor och vi gör alla misstag. Vi har alla våra fel och brister, så även din partner. Håll inte orealistiskt höga förväntningar på din partner och på relationen. För personer som stället orealistiskt höga rav på sig själva så kan det här vara ganska svårt. Men var mer tillåtande och förlåtande och se till de delar som är perfekta och som fungerar strålande.

9. Att ta din partner för givet.

Efter en tid så är det lätt hänt att man blir bekväm i relationen och att man tar saker för givet. Att ta sin partner för given gör att din partner kan känna sig ignorerad, oviktig, betydelselös, oälskad och liten även om det inte är din avsikt. Du kan aldrig ta för givet att din partner kommer finnas vid din sida för evigt så var noga med att ”se” din partner och visa att hon/han är betydelsefull för dig. Sätt igång genast med att ge din partner en komplimang och ett leende.

Det här var 9 vanliga relationsmisstag som du bör undvika i din relation och jag hoppas att du finner de användbara. Glöm aldrig bort att du älskar din partner och varför du blev förälskad. Vårda och sköt om dig själv, din partner, din kärlek och er relation för att skapa en så fantastisk relation som du vill ha. Vill du lära dig mer om relationer så hittar du mer genom att klicka HÄR.

Kom ihåg att du är älskad!

You Rock!!!