blogg100


Känner du dig uttråkad och tycker att livet har stagnerat? 3 kommentarer

rp_Hem.jpgOm ditt liv verkar fyllt av tung energi och din motivation att göra något har tagit en störtdykning så är det dags att sätta fart!

Leda är som ett virus som slukar din glädje, inspiration och fokus. Stagnation, apati och slöhet följer i dess kölvatten. Har du känslan av tröghet och av att vara disträ och du vet att du inte är nöjd med ditt liv men vet inte vad du ska göra åt det? (mer …)


Och så blev det klart med mer 4 kommentarer

rp_I-en-stad-org-238x300.jpgJag har haft en helt suverän dag på alla sätt och vis. Jag har fått 2 föreläsningar inbokade så den 4 Juni blir det Sundsvall och den 10 Juni kommer jag till Karlskrona. Detaljer kring lokal är inte riktigt klart i Sundsvall men det kommer snart, 😉

Och så fick jag så fin feedback om min föreläsning som jag höll i Malmö i lördags.

”Jag kan lova er att ni kommer att få en superbra föreläsning med Cecilia RockBabe Kärvegård. Jag var på hennes föreläsning här i Malmö, och den var så bra. Den positiva attityd och det positiva tänkande som Cecilia förmedlar är helt underbart.”

Klicka HÄR så kommer ni till min sida med föreläsningarna och där hittar ni även ett videoklipp om föreläsningen.

Och ikväll blir det mys med min älskade man då vi är helt barnfria ända till i morgon. 🙂

Inlägg 73 #blogg100


Sann lycka 4 kommentarer

TågSitter nu på tåget på väg ner till Malmö där jag ska föreläsa i morgon. Jag älskar att åka tåg för då kan jag låta tankarna vandra fritt och det är liksom inget som stör tankeflödet. Och eftersom jag älskar att resa, befinna mig på tågstationer och flygplatser, lyssna på musik, tänka och bara vara så är det lätt hänt att bara känna en så total lycka. och det som är så kul med känslor är att det är ganska enkelt att få dem att växa, eller hur? Jag lyssnar på sådan musik som verkligen gör mig glad och (mer …)


På bordell i Bombay 2 kommentarer

Indien

Ja, herregud vad man får uppleva här i livet. 🙂 Det är ju helt fantastiskt så mycket det finns att vara med om. Jag hade till exempel aldrig i hela mitt liv trott att jag skulle hamna på en bordell i Bombay! Men det lyckades jag med när jag var i Indien och det var absolut inte min mening. (mer …)


Gör du något av dessa 3 vanliga relationsmisstag?

RoshjärtaI mitt arbete som coach och föreläsare möter jag ofta människor som har relationsproblem som känns omöjliga att lösa. Och det jag har märkt är att det är främst 3 vanliga misstag som vi människor ägnar oss åt. De här 3 misstagen blir som murar mellan oss som förhindrar närhet, intimitet, tillit, uppskattning och kärlek. De tar mycket energi och leder till alldeles för många och onödiga konflikter som inte leder någon vart.

(mer …)


Guldtak med risk för nackspärr 4 kommentarer

 

rp_Ceciliastar-200x300.jpgCharmiga måndag är min absoluta favoritdag och dagen har inte varit något undantag. I går blev jag intervjuad av en journalist inför en artikel om självkänsla för tonårstjejer och den artikeln kommer publiceras i tidningen Frida nästa torsdag. Och ni som läst min blogg ett tag kommer kanske ihåg att jag berättade att jag blev intervjuad inför en artikel i Aftonbladets bilaga Wellness och den artikeln kommer i nästa nummer som säljs i butikerna nu på Onsdag. Och nu har biljettförsäljningen till mina föreläsningar tagit fart och fortsätter det så här så har jag snart ett helt gäng fullbokade föreläsningar vilket är superkul. Nu har jag ett skönt flow precis i min smak. (mer …)


En dag i bilder 4 kommentarer

Jag hade tänkt att jag skulle ägna den här lördagen åt bloggvärlden. Jag har inte bloggvandrat på ett tag så jag kände att det var dags. Men, så kom jag i morse på att jag skulle gå från tanke till handling och göra den där blomhyllan som jag tänkt på i ett par veckor.

Så först letade jag reda på material här hemma på gården och fick ihop en bra brädhög.

Förebild

Så jag satte igång med att dra ut en massa långa spikar vilket var ett svettigt jobb. Tänk att det finns så långa spikar? Sen började jag mäta och hämtade en såg. Jag sågade  till två reglar för hand till benen men insåg att det skulle ta mig evigheter att såga till alla de bitar jag behövde. å jag tog mod till mig och startade vedkapen som låter högt och kan utgöra en otäck fara.

Sågen

Utan blodvite så hade jag sågat till alla bitar i ett nafs och det kändes så skönt. Så då skruvade jag ihop alla bitar och det blev riktigt bra. Blomhyllan står av sig själv!

Halvvägs

Känner mig riktigt nöjd och tar fram färg och pensel.

Efterbild

Nu ser jag fram emot morgondagen då hyllan är torr och jag kan ställa blommor och annat där. Det kommer bli så fint!

Önskar er en helt suverän lördagskväll!

Inlägg 56 #blogg100


7 saker du ska sluta förvänta dig av andra

rp_Stressad-300x200.jpgDe största besvikelserna i våra liv är ofta ett resultat av förväntningar som inte infriats. Det gäller speciellt när det handlar om våra relationer med andra människor.

Att skippa dina förväntningar på andra människor kommer kraftigt minska onödig frustration, irritation och lidande både för dig och andra. Och det hjälper dig också att fokusera de saker som verkligen är betydelsefulla.

(mer …)


15 coachande frågor 6 kommentarer

Vad vill jag?

Vad vill jag?

Som coach använder jag tankeväckande frågor för att hjälpa klienter att nå insikter, upptäcka hindrande/falska övertygelser och nå slutsatser om vilka de är och vad de vill ha i sina liv. – ”Wow, det är en stor fråga. Jag har aldrig tänkt på det.” är den första förvånande kommentaren jag ofta får när jag ställer vissa frågor. Då måste de fundera på frågan vilket ofta leder till en obekväm tystnad som får dem att formulera det som de tänker på spontant. I den lite obekväma tystnaden går det undermedvetna till handling vilket ger resultatet att det får insikter och aha-ögonblick. (mer …)