Gnäll


Del 4 i serien: ”7 delar till mer livsglädje och ökad Rockstjärnestatus!” 5 kommentarer

Den här veckan har jag varit i Småland och föreläst så därför har det inte funnits tid till uppdateringar här på bloggen men nu kommer äntligen del 4 i serien för ökad Rockstjärnestatus och mer livsglädje! You Rock!!!

Gilla läget!

Ett vanligt fenomen i samhället är att gnälla över saker som man inte kan påverka vilket är ett väldigt okonstruktivt förhållningssätt. Att gnälla är som att hoppa studsmatta; du rör dig men kommer ingen vart.

Att gnälla skapar också en negativ känsla i kroppen vilket tar mycket energi + att det lägger sig som en blöt yllefilt över förmågan att vara kreativ, tänka konstruktivt och få nya idéer. Du tjänar inget som helst på att gnälla över det som du inte kan påverka. Däremot så tröttnar folk på att umgås med dig, du får lättare att hamna i en negativ tankespiral och riskerar att bli sur och bitter.

Gnällspik?

Jag pratade med en kvinna som tidigare jobbat på en stor affärskedja och hon berättade att flera av hennes kollegor gnällde över sina arbetstider. Butiken har generösa öppettider och stängt 3 dagar/år och detta menade kvinnan jag pratade med att det visste dom som jobbade där redan när dom sökte anställning där. Och hur mycket dom än gnäller över arbetstiderna så kommer dom inte kunna påverka dessa utan får helt enkelt gilla läget. Eller så kan det vara läge att säga upp sig och söka anställning på en arbetsplats som har arbetstider som bättre passar de enskilda behoven.

Vädret är en annan sak som man gärna gnäller över. Det tycks väldigt tacksamt  att te x gnälla över regnet men det kan man ju göra till dödagar utan att det slutar regna. Det är bara att gilla läget och vill man inte bli blöt så får man använda regnkläder, paraply, vara inomhus eller söka skydd på annat sätt. Så det du kan göra är att gilla läget och göra det bästa av situationen; skydda dig mot vätan.

Nästa gång du gnäller är det en bra idé att fundera över om gnället leder någonvart. Kan du förändra det du gnäller över?

Önskar dig en suverän kväll!