Ingrid Tollgerdt Andersson


Om att våga drömma, tro och vilja! 4 kommentarer

Jag har alltid gått min egen väg här i livet och jag har ett par olika teorier till varför jag gjort så. Men en sak som alltid följt med mig är mina drömmar min tro och min vilja. Både helt möjliga och totalt omöjliga drömmar har följt med mig genom åren. Många drömmar har jag uppnått vissa har jag bytt ut mot andra och några finns just nu under bearbetning.

Det är väldigt viktigt att vara tydlig med sina drömmar och mål för annars är det inte säkert att det blir precis det man hade tänkt sig, vilket i och för sig inte behöver  betyda att resultatet blir dåligt utan bara annorlunda eller t om bättre. Jag har själv ett väldigt bra exempel på en sådan dröm och det är drömmen om att bli Rockstjärna. Det är en dröm som jag haft sedan barnsben men eftersom jag inte hade de bästa förutsättningarna så var det inget jag satsade på. MEN det fascinerande är att jag ändå aldrig släppte den drömmen och idag så föreläser jag om Rockstjärnestatus vilket blev rätt nära drömmen ändå. Jag blir även kallad för Rockstjärnan av folk jag möter på stan hemma där jag bor.

Drömmar!

En annan dröm jag alltid haft är drömmen om att skriva och ge ut böcker och i år har jag fått världens bästa julklapp! Strax före jul så signade jag upp med ett bokförlag och vi har nu jobbat igenom manus som förlaget nu har skickat till tryck. Boken heter ”Rockstjärnestatus! Guldkant i din vardag!” och kommer släppas vid månadsskiftet februari-mars. För mig så är det här helt fenomenalfantastiskt och jag ser fram emot den dagen när jag får boken i min hand. Förlaget heter Tollgerdt Förlag AB som även har en blogg där dom i ett inlägg skrivit om vårt nya samarbete vilket går att läsa HÄR.

Hur har jag nått mina drömmar?

* Jag har drömt och fantiserat utan att censurera mina drömmar eller värderat dom som omöjliga. Mina mål har alltid börjat som en dröm som egentligen inte haft så mycket med verkligheten att göra. Efter en tids drömmande så har jag gjort om drömmen till ett mål som skrivits ner vilket gjort drömmen mer konkret.

* En drivkraft för mig att nå ett mål är viljan. Ju starkare jag vill något desto bättre blir resultatet. Vill man något riktigt mycket så blir det också enklare.

* Tron på mig själv, min förmåga och mitt mål är ovärderlig. Om jag inte har tron så kommer det bli väldigt svårt att nå målen och hitta drivkraften.

* Självklart ligger hårt arbete bakom men det känns inte som ”hårt” arbete då jag hela tiden jobbar för något som jag verkligen vill.

* Vissa drömmar håller jag för mig själv då jag vet att omgivningen på ett eller annat sätt kommer göra klart att det var en omöjlig dröm. Jag bryr mig inte om vad omgivningen säger om mina drömmar utan vårdar dom ömt i mitt inre tills jag märker att det börjar bli verklighet.

 

Vilka drömmar har du? Vad gör du för att nå dina drömmar och mål? Hur viktigt är det för dig att nå dina drömmar och mål?

 


Duktig flicka, snara runt halsen eller en väg till framgång? 4 kommentarer

På senaste tiden har jag skrivit mycket om framgång här på bloggen och anledningen till det är att jag tycker att det är ett så intressant område. Bara att nämna ordet framgång väcker olika typer av känslor och reaktioner och bara det i sig är intressant. Framgång kan betyda så många olika saker och begreppet i sig innefattar oändligt många tolkningar och definitioner. Jag anser att framgång är individuellt och att det är du som individ som avgör vad framgång är för dig oc på vilka arenor som du vill nå framgång.
Författaren Ingrid Tollgerdt Andersson har precis släppt boken Duktig flicka – snara runt halsen eller vägen till framgång! Och bara titeln i sig sätter fart på tankarna och väcker nyfikenheten. Vad menar Ingrid med det? Ingrid är doktor i ekonomisk psykologi och tog sin doktorsexamen vid Handelshögskolan i Stockholm för flera år sedan. Hon jobbar med forskning och ledarutveckling och har skrivit många böcker inom dessa områden. Hon har ett stort intresse för mänskliga relationer, självkänsla och framgång vilket märks tydligt när man läser hennes böcker och hennes blogg. Hon har även ett bokförlag som ger ut populärvetenskapliga böcker kring relationer, självkänsla och annat som berör.

Klicka på bilden för mer info!

Syndromet duktig flicka har det skrivits mycket om och vi är vana vid att se begreppet skildras i negativa sammanhang. Det vi är vana att höra kring begreppet duktiga flickor är att de bränner ut sig själva, får depressioner, är perfektionister och aldrig blir nöjda med det dom åstadkommer så att Ingrid i bokens titel antyder att Duktig flicka skulle kunna vara en väg till framgång kittlar verkligen mina tankar.

Jag har träffat dom så många gånger. De duktiga flickorna som har sin duktighet som en snara runt halsen i stället för att se den som en tillgång och styrka för att lyckas!
Hur kan man då använda duktigheten som något bra, för det är det ju. Utan den händer inte särskilt mycket.
Här är 5 av de tips du hittar i boken:
1.    Var dig själv – en kopia är aldrig lika bra som originalet
2.    Var inte rädd utan tänk att det mesta faktiskt går
3.    Duktighet är bra. Våga vara duktig – det öppnar många dörrar
4.    Våga se både styrkor och svagheter – svagheterna behöver du däremot inte lyfta fram och prata om – på så sätt stärker du din självkänsla
5.    Det omöjliga kan göras möjligt – men då måste det ske av fri vilja och inte påtvingas av någon annan.

I boken tar Ingrid upp frågan om kvinnor har sämre självkänsla än män och huruvida det är en myt eller en självuppfyllande profetia. I boken ger några mycket framgångsrika kvinnor, företagsledare och styrelseproffs sin syn på självkänsla och hur den påverkat deras framgång. Även gymnasister, högskolestudenter och vuxna har bedömt den egna självkänslan och hur den hänger ihop med självförtroende och kompetens samt vilken betydelse den har för att lyckas.
Ingrid lyfter i boken fram vikten av att ha en bra självkänsla och visar även på den komplexitet den innefattar. Några viktiga saker som hon nämner kring självkänsla är socioekonomiska faktorer, uppväxten, gener, utbildning, positivism.
Hon skriver även en del om självkänsla och självförtroende och om det är någon skillnad och hur de i så fall påverkar varandra. Självklart ger hon tips för hur du kan höja självkänslan utifrån de erfarenheter som dom som deltar i boken delar med sig av. Det är en väldigt bra bok och Ingrids språk är helt suveränt. Det är inte lätt att få med en hel bok i ett blogginlägg så jag rekommenderar er verkligen att läsa boken för den inspirerar verkligen till en del nya tankebanor och ger insikt i vikten av en bra självkänsla och hur den påverkar framgång.

Jag kom i kontakt med Ingrids böcker när hon 2010 släppte boken ”Passion, Nyckeln till framgång” vilken jag tyckte väldigt mycket om. Jag föll för Ingrids suveräna sätt att hantera språket så självklart köpte jag även nästa bok som heter Attraktion & Kemi. Och nu blev det alltså dags för Duktig flicka. Inte för att skryta men jag har hennes  2 första böcker signerade vilket jag är stolt över. Sanningen är den att jag ”samlar” på signerade böcker. Fast dom måste förstås vara bra också.