intervju


Hon tog klivet som de allra flesta bara drömmer om 2 kommentarer

Jag har intervjuat kvinnan som verkligen vågade följa sina drömmar för att skapa det liv som hon älskar att leva. Många anser nog att hon är modig, våghalsig eller bara dumdristig som sade upp sig från ett tryggt jobb för att sedan på endast 1½ år starta 4 företag. Man blir väldigt imponerad av hennes berättelse som jag här delar med mig av till er, kära läsare. Läs och bli inspirerade av denna fantastiska kvinna.

(mer …)


Med en positiv attityd kan du ta dig hur långt som helst

Tänk dig följande: Du växer upp i ett krigsdrabbat land, vänner och släktingar dör och bombningar och skottsalvor tillhör din vardag. För att överleva så flyr du till ett helt främmande land, lär dig språket på mindre än ett år, skaffar ett jobb som säljare och efter några månader så är du en av de 150 bästa säljarna på företaget. Jag har intervjuat en person som gjort den resan och det är verkligen en framgångshistoria med stora mått.

(mer …)


Det nakna varandet

rp_IMG_0553_1-300x200.jpgVarandets konst är en konst jag verkligen behöver lära mig att behärska. Ni som följt min serie om min resa från botten till toppen här på bloggen har säkert förstått att jag är en mästare på görandets konst och att jag ställer väldigt höga krav på mig själv. Sedan sommarlovet började så har jag haft ”semester” och kommer ha det till skolorna börjar igen. Det är lång ledighet och jag är så tacksam över att jag har den här långa tiden på mig för att lära mig varandets konst. Men varför är det så viktigt? Häng med så ska jag berätta varför.

Vill du läsa de andra delarna om min resa så hittar de dem här:  Del 1, Del 2, Del 3,Del 4, Del 5, Del 6, Del 7, Del 8. De mest delade inläggen är del 1, 4 och 8. (mer …)


Så kan du som kvinna bli en stjärna på scen 10 kommentarer

Zaiga-Magnusson-150x150

Zaiga Magnusson

En av de största rädslorna är att ställa sig upp och prata inför folk, det spelar ingen roll om det är inför kollegorna, släkten eller i större sammanhang. Tack och lov så kan man inte bara komma över rädslan utan man kan också lära sig att bli en stjärna på att prata inför andra. Jag har intervjuat en expert på området, Zaiga Magnusson, som idag driver företaget, Magnusson & Magnusson Kompetensutveckling AB, tillsammans med sin man, Thomas. Zaiga har en gedigen bakgrund och har bland annat jobbat med Dale Carnegie public speaking i över 20 år. I företaget så driver de talträning och kurser i Public Speaking. De har också utbildningar där man blir certifierad föreläsare. Det märks att Zaiga älskar sitt jobb och hon säger bland annat att: – Det är en så stor gåva att få se folk gå från rodnad på halsen till att vara säkra talare. När vi kör våra utbildningar så har vi grupper på ca 40 personer och då får varje person hålla 2 väldigt korta tal och så får varje person feedback efter det första talet och man ser då en klar förbättring på tal 2 vilket är så härligt.

(mer …)


Tips för att bryta negativa tankar 22 kommentarer

rp_20111218026.jpgJa, det är många tips på min blogg men det är mitt sätt att inspirera, lära ut, motivera och peppa. Jag får ibland kritik från kollegor för att jag ger bort så mycket gratis men det bryr jag mig inte om för det är sådan som jag är helt enkelt. För mig så handlar det om Givers Gain och Sharing is Caring. Det är ingen som blir lidande av att jag delar med mig, eller hur? (mer …)


Bli en stjärna på att leda 13 kommentarer

bookcover - Kopia (2) (458x666) (440x640)Att vara chef är inte alltid det lättaste då man ofta har krav både från högre chefer, ledning och medarbetare. Förutom de yttre kraven så har chefer precis som alla andra inre krav och en inre kritiker. Jag har intervjuat Kelly Odell, delägare på Astrakan Strategisk Utbildning AB. Kelly har tidigare haft höga ledningsbefattningar på företag som Telia Sonera, Volvo, Whirlpool Sweden AB mfl och jobbar idag som föredragshållare, ledningscoach och strategikonsult. Han är också aktuell med boken Mänskligt Ledarskap som är baserad på föreläsningen Ledarens 10 budord.

(mer …)


Bli en stjärna på att ta egna initiativ 6 kommentarer

Många gånger ser vi saker som vi känner missnöje inför och det vanligaste är då att vi klagar och uttrycker vårt missnöje på ett eller annat sätt. Något man också kan göra är att ta initiativ till något som leder till en förändring av situationen men många kommer inte ens på tanken eller tycker att det är svårt att ta initiativ för de tror att de inte kan göra någon förändring. En person som dock är en riktig stjärna på att ta initiativ är Gabriel Ovalier som bland annat ligger bakom MalmöLobbyn.

Gabriel tror att han kan generera fler jobb än vad Arbetsförmedlingen gör!

Gabriel

Gabriel Ovalier

(mer …)


Bli en stjärna på att ta emot beröm 16 kommentarer

Elaine

Elaine Breske Hirscher

Att ge beröm och att få beröm är något som verkligen ger glädje men tyvärr så är vi lite dåliga både på att ge och att ta emot beröm. Så för att vi ska lära oss bli stjärnor på att ta emot beröm så har jag intervjuat en expert i ämnet. Föreläsaren, krönikören och utbildaren Elaine Breske Hirscher som driver företaget, Cquence, ger oss i den här intervjun massor med bra tips för hur vi blir bättre på det här med beröm.

(mer …)


Så blir du en stjärna på Internetmarknadsföring

KaffespillOavsett om du är småföretagare, storföretagare eller bloggare så kommer du i kontakt med Internetmarknadsföring. Idag är Internet en så stor del i samhället och behovet av ökad kunskap inom det området ökar hela tiden. Det kan tyckas vara en djungel med tanke på det gigantiska utbudet som finns på nätet så jag har intervjuat Thomas Jönsson från EffektivaHemsidor som är expert på det här med Internetmarknadsföring.

(mer …)


Bli en stjärna på att ha 2 jobb! 2 kommentarer

Jag har intervjuat Magnus Jahnsson som skriver pillerthrillers på halvtid och jobbar inom läkemedelsbranschen som Director of regulatory affairs på halvtid. Magnus båda jobb skiljer sig väldigt mycket åt då författandet är väldigt kreativt och jobbet som Director of regulatory affairs är väldigt regelstyrt med litet utrymme för improvisation.

M_Janhson_1

Magnus Jahnson

Så hur fungerar det då att få till en helhet i sitt liv med två så olika arbeten? I den här intervjun berättar Magnus hur han får Rockstjärnestatus i sitt liv genom att satsa på det han brinner för.

(mer …)