jul


Adventskalender, Lucka 13!

Har du missat tidigare luckor så klicka HÄR!

Lucka 13!

 

Astrid funderade en stund innan hon långsamt svarade, ja, jag kan väl försöka. Kanske jag hjälper er om jag bara visste hur, svarade Astrid tveksamt. Du har sagt så många konstiga saker och jag vet inte om jag förstått hur du menar så jag är faktiskt osäker på om jag klarar det här. Hon tittade på Ferios som för att försäkra sig om att han förstod hur svårt det här var för henne. Men tanken på glädje lockade henne, mer än hon hade kunnat föreställa sig.
Vi kommer göra allt vi kan för att hjälpa dig och jag kommer vara med dig hela tiden ända till vi har lyckats, svarade Ferios. Astrid tittade skeptiskt på Ferios och så började hon skratta högt innan hon svarade: – Men Ferios, du menar väl inte att du ska vara med mig på jobbet och i affären? Vad ska folk tro om jag springer runt med en liten tomte i släptåg?
Dom kommer inte se mig, svarade Ferios och såg förnärmad ut. Bäst vi gör oss klara nu så att vi kan åka hem till dig, jag antar att det är dags att åka till jobbet. (mer …)


Adventskalendern, Lucka 12!

Har du missat tidigare luckor så klicka HÄR!

Jo du förstår, började Ferios, det är så här att för att julen ska komma hit till oss så behöver vi få bort det mörka från röken och det enda sättet att göra det är att sprida glädje. Eftersom röken är nersolkad av negativa och sorgsna tankar så är glädje, kärlek, tacksamhet och harmoni det som kan rena röken. Astrid tittade oförstående på Ferios och så frågade hon: -Jaha, och varför gör ni inte det då?
Ferios såg Astrid djupt i ögonen och så svarade han: – Jag tror visst att Astrid inte riktigt har förstått allting ändå. Som du säkert vet, Astrid så har ditt humör och dina tankar blivit mörkare och mörkare de senaste åren och det har gjort så att röken blivit förgiftad mer och mer för varje år. Jag vet att det här inte bara kommer som en överraskning för dig, fortsatte Ferios, utan det kommer också göra dig riktigt arg för du anser att det är inte ditt fel och det är väldigt fräckt av oss att anklaga dig. (mer …)


Adventskalendern, lucka 6!

Har du missat tidigare luckor så klicka HÄR!

Adventskalendern, lucka 6!

Hon öppnade munnen och så sade hon:- Julen har försvunnit, med en spröd och tårfylld röst. Astrid blev förvirrad och förstod inte vad flickan menade. Astrid frågade vad flickan menade och då började flickan gråta ännu mer och så snyftade hon knappt hörbart fram: -Julen har försvunnit. Nu började Astrid känna sig lite irriterad, vad då försvunnit, tänkte hon, julen är ju ingen sak som bara kan försvinna. Plötsligt reste sig flickan upp och slängde ur sig orden: ”Din ilska förtar glädjen” och så sprang hon in bland kartongerna så snabbt att Astrid inte hann reagera förrän hon var utom synhåll. Astrid reste sig upp på stela ben och kände en blandning av irritation och förvirring.

(mer …)


Adventskalender om Personlig Utevckling, Lucka 2! 3 kommentarer

Adventskalendern, lucka 2!

Det låter som om det kommer inifrån det bakre vedbåset och Astrid smyger långsamt dit, hon lutar sig försiktigt in i båset och längst in i ena hörnet sitter en väldigt liten. Innan Astrids hjärna hann förstå vad det var som satt i hörnet så försvann den lilla varelsen med en hastig rörelse och Astrid skyndade in i båset för att försöka se var varelsen försvann men all ved var i vägen så hon kom inte tillräckligt långt in för att kunna se något annat än ved. Astrid funderade över det hon såg och insåg att det måste ha varit inbillning för så små människoliknande varelser finns väl inte. Vad skulle det kunna vara för något? Och varför skulle den sitta i hennes vedbod och gråta?

(mer …)