kommunikation


Utdrag ur Du & Jag = Sant! 8 kommentarer

Här är ett utdrag ur min E-bok om relationer: Du & Jag = Sant! Boken är skriven för dig som vill förändra, förbättra eller rädda en relation. Utdraget är från första kapitlet som handlar om kommunikationen i en relation.

Du & Jag = Sant!

”En kvinna som jag kommer kalla för Anna kontaktade mig för att få hjälp med henne äktenskap.

”Vi har varit gifta i 3 år och jag känner mig inte längre uppskattad och är inte längre säker på att Stan älskar mig. Han visar mig ingen kärlek och ser mig inte längre, berättade Anna för mig.” Jag frågade henne om hon hade berättat för Stan om vilka behov hon hade vilket hon sade att hon hade gjort ett oräkneligt antal gånger men det hände i alla fall inget. Då frågade jag henne vad hon mer exakt hade sagt till Stan, hur hade hon ordagrant lagt fram det. Svaret jag fick var följande: ”Jag vill att du visar mig att du älskar mig och att du uppskattar mig.” Stan hade då svarat att det gjorde han redan väldigt mycket.

Men, sade Anna, det stämmer ju inte eftersom jag inte märker det. Då bad jag Anna att fråga sin man på vilket vis han visar sin kärlek och uppskattning. Anna tyckte det var konstigt att ställa en sådan fråga för det vet väl alla hur man visar kärlek och uppskattning.

Ja, det är en bra fråga, vet alla det?”

Nästa gång jag träffar Anna så har hon frågat Stan hur han visar henne sin kärlek och uppskattning och hans svar visade att vi definierar saker på olika sätt. Han hade bytt bromsar och däck på hennes bil så att hon nu kunde köra säkert. Det bevisade att han älskade och uppskattade henne, tyckte han.

Vill du veta hur det gick för Anna och Stan och vill du lära dig mer om kommunikation i relationer så kan du köpa E-boken i min bokshop som du hittar HÄR.

 


Hjälp!!! Han älskar mig inte längre! 1 kommentar

Många som kommer till mig och vill ha relationscoachning har just den känslan, att deras partner inte älskar dom längre. Ofta visar det sig vara ett resultat av bristande kommunikation. Alla tycker att dom är väldigt tydliga i sitt sätt att kommunicera men när jag frågar exakt hur dom har uttryckt sig så visar det sig att det alltid har funnits massor med utrymme till olika tolkningar av det som sagts.

Du & Jag = Sant!

Jag har skrivit en E-bok om relationer som heter ”Du & Jag = Sant!” där jag bland annat tar upp hur man kan bli ännu tydligare i sin kommunikation och jag visar också på olika exempel på hur missförstånd uppstår fast man tycker att man är tydlig.

I boken tipsar jag om hur du ökar din självkänsla, hanterar din svartsjuka, lyssnar aktivt på din partner och hur ni får tillbaka gnistan igen.

Boken är skriven för dig som vill förändra, förbättra eller rädda en relation och nu kan den bli din. Du köper den HÄR.

 

Har du några frågor så får du gärna maila mig HÄR!