lycklig


Vill du vara lycklig eller vill du ha rätt?

LyckligSom relationscoach så möter jag många par och får höra många berättelser om struliga relationer. En sak som de alla har gemensamt är att varje par grälar om samma sak om och om igen, år ut och år in. Det låter ju väldigt tråkigt att hela tiden gräla om samma sak, eller hur? Så man kan ju undra vad det beror på. Det finns en anledning som faktiskt är ganska enkel och det är att man inte lyckats hitta en lösning så problemet dyker upp om och om igen. Och varje gång det dyker upp så startar grälet och man säger samma saker om och om igen, det är som ett hack i en repig skiva. Men varför blir det då så här? Varför lyckas man inte lösa problemet en gång för alla så att man kan gå vidare och i framtiden gräla om nya saker? Anledningen till detta är att det inte går att ändra på en annan människa och det är oftast där som skon klämmer. Den ena partnern tycker att den andra gör på fel sätt och försöker då ändra på partnern så att allt ska bli bra igen. Den ena partnern försöker få sin partner att göra på sitt sätt.

(mer …)


Sann lycka 4 kommentarer

TågSitter nu på tåget på väg ner till Malmö där jag ska föreläsa i morgon. Jag älskar att åka tåg för då kan jag låta tankarna vandra fritt och det är liksom inget som stör tankeflödet. Och eftersom jag älskar att resa, befinna mig på tågstationer och flygplatser, lyssna på musik, tänka och bara vara så är det lätt hänt att bara känna en så total lycka. och det som är så kul med känslor är att det är ganska enkelt att få dem att växa, eller hur? Jag lyssnar på sådan musik som verkligen gör mig glad och (mer …)


Hur lycklig vill du vara? 17 kommentarer

Charmiga måndag är äntligen här och den startar med att den podcast där jag intervjuas har publicerats. Hälsoinspiratören, Kikki Sandström, intervjuar mig i ämnet lycka och jag ger tips för hur du bryter en negativ tanke och du får även mina 5 bästa tips för att bli lyckligare. I Podcasten, som är ca 15 minuter lång, så nämns en serie här på bloggen om saker som lyckliga människor inte gör och du hittar den serien genom att klicka HÄR.

Du kan lyssna på Podcasten genom att klicka på bilden så öppnas en ny flik.

ceciliakarvegard_podcast

Hos Besökstoppen får du fler besökare till din blogg. Besökstoppen

Glöm vanlig tandtråd, som gör ont, är jobbigt och blöder mellan tänderna!


Fem misstag som olyckliga människor gör, del 2. 10 kommentarer

Fem fingrarI går delade jag 5 misstag som olyckliga människor gör och här kommer ytterligare 5 misstag som olyckliga människor gör så ni vet vad ni ska undvika för att förbli lyckliga. Läs gårdagens 5 misstag HÄR.

1. Fokuserar bara på det de har så de inte ser det de har. Det är verkligen deprimerande att hela tiden fokusera på allt det man inte har. På det sättet går du miste om glädjen över det du redan har. Så istället för att fundera över allt det som andra har men som du inte har så kan du fundera över vad du har som andra inte har. (mer …)