motgångar


När Attraktionslagen levererar

Ja, som ni säkert vet så levererar ju Attraktionslagen alltid. Oavsett om det är önskade eller oönskade saker. Och faktiskt är det så att lite nu och då så står vi  ganska oförstående när det levereras oönskade saker, eller hur? Men faktum är att det ofta är så att det till synes oönskade är en väg till det önskade vilket jag kommer ge ett riktigt bra exempel på i det här inlägget.

Så här gick det till när vi attraherade vårat drömboende på Gran Canaria:

(mer …)


När allt går emot dig. 5 kommentarer

Bryt ihop och kom igen!

Vi möts av större eller mindre motgångar nästan dagligen. En del motgångar skakar vi av oss utan att låta det påverka vårt humör eller våra känslor, men en del motgångar är lite tyngre och det kan vara svårt att se förbi dom för att direkt hitta en lösning. Då kan det vara läge att faktiskt bryta ihop. Låter kanske otäckare och värre än vad det faktiskt är. Vi människor är lite till mans reserverade inför större känsloyttringar, det är okej att le och till och med skratta lite kontrollerat om något är riktigt kul, men att verkligen låta skrattet bubbla upp och falla ihop i skrattkonvulsioner, nej, det drar vi oss för. Precis som vi drar oss för att visa riktig ilska, sorg, frustration och kärlek.

Bryt ihop och kom igen!

Lagom är liksom bäst även på känsloområdet. Ofta är vi mer rädda för att visa det som klassas som ”dåliga” eller ”negativa” känslor som ilska, sorg, frustration och maktlöshet och jag tror att en av anledningarna är rädsla. Dels för vad andra människor ska tänka och tro, rädsla för att vara svag och när det gäller sorg, maktlöshet och hopplöshet så är man även rädd för att fastna i det tillståndet. ”Om jag bryter ihop nu så kommer jag aldrig att bli glad igen.” Men precis som med glädje så stannar ingen känsla för evigt, den kan vara skitjobbig och smärtsam men det går alltid över och ersätts av någon annan känsla.

När du har haft ett gäng motgångar på väldigt kort tid så sjunker även ”toleransnivån” och det blir svårare att hantera läget med ett leende och då kan det vara läge att bryta ihop. En stund. Tillåt dig att bara sjunka ihop och gråta för att allt jävlas med dig och låt känslorna bara komma. Det räcker med 15-20 minuter och efter det så kommer det kännas bättre och det går lättare att ta tag i situationen. Att hålla inne de här känslorna leder bara till att det tar energi från dig plus att de ”pyser” ut lite nu och då ofta i form av ilska och irritation som oftast drabbar omgivningen.

Så bryt ihop och kom igen! Det är inte farligt att bryta ihop en stund, du kommer inte att fastna där.