nå drömmar


Människor som begränsar dig! 7 kommentarer

Alla drömmer vi om något, fantiserar om något som vi känner passionerat inför och längtar efter att förverkliga. Det kan handla om en karriär, ge ut en skiva, skriva en bok, flytta utomlands, volontärjobba i Afrika, lära sig ett språk,
bestiga ett berg, hoppa fallskärm eller en miljon med andra saker.

Skulle vi få möjligheten och chansen att förverkliga en sådan dröm skulle känslan vara helt obeskrivbar och vi skulle känna oss framgångsrika och totalt glädjestinna!

Satsa på dina drömmar!

Men ofta så håller vi oss tillbaka för vi tror inte att det vi drömmer om är något som vi kan uppnå och ofta så är det människor som står oss nära som talar om för oss att det inte kommer gå. Det är inte alltid det uttalas direkt att vi inte kan nå våra drömmar men det brukar ändå märkas på människorna runt oss vad dom tycker om våra drömmar. Och vi väljer ofta att tro dom för det är minsta motståndets väg.

Det bästa vore ju att sluta umgås med människor som säger att dina drömmar är omöjliga men eftersom det oftast är de människor som står en närmast som är dom som är mest övertygade om att det inte går så kan det vara svårt att bryta kontakten.

Då finns det några saker som du ändå kan göra för att hålla drömmen vid liv och jobba för att uppnå den:

* Håll drömmen vid liv! Om du har berättat för dina närmaste att du vill ge ut en skiva och dom försöker tala om för dig på ett eller annat sätt att det inte kommer fungera så säg inget mer. Du vet vilka i din omgivning som ”motarbetar” dig så sluta prata om dina mål och drömmar med dom för det tar bara din energi och du riskerar att tappa glöden, lusten, gnistan och passionen.

* Nytt umgänge! Utvidga ditt nätverk så att du har människor runt dig som gjort/gör/har liknande det som du drömmer om. Vill du ge ut en bok så skaffa vänner som är författare eller som har bokförlag eller som på annat sätt är skrivande personer. Med dagens stora nätverksmöjligheter genom sociala medier så finns det inget som hindrar att du lär känna nya människor som kan inspirera dig.

* Inspireras! Genom att läsa om människor som uppnått det du drömmer om så håller du inspirationen vid liv samtidigt som du lär dig mer om hur du kan göra för att nå dina mål. Lär dig så mycket du kan i ”ämnet”.

* Förebilder! Ha ett par förebilder som uppnått det du drömmer om och var övertygad om att de också har mött motgångar.

Men lek med tanken en stund! Tänk att du får chansen att uppnå precis det där som du alltid har drömt om att få göra, vara, ha eller uppleva?
Njut av den tanken en stund! Vill du verkligen gå miste om chansen att uppnå detta bara för att någon annan tror att det är omöjligt? Tänk då på att den människa som säger att det är omöjligt utgår från sig själv vilket innebär att den personen har helt andra drömmar och kunskaper och inte har en aning om vad som krävs för att uppnå det du drömmer om.

Om du däremot berättar om din dröm för en person som har samma eller en liknande dröm så kommer den personen att brista ut i ett gnistrande leende och uppmuntra och peppa dig. Så vill du verkligen nå dina drömmar så väljer du omsorgsfullt de personer som får veta vad du drömmer om.

Livet är alldeles för kort för att du ska hålla tillbaka dig själv, din passion och dina drömmar! Du är Rockstjärnan i ditt liv och förtjänar att på ålderns höst sitta och njuta av att du har haft ett glädjefyllt liv som du inte har slösat bort.