nättrakasserier


Bajsmannen, Del 12! Senaste bilden! 1 kommentar

Har du missat de trakasserier som pågår så kan du läsa det här:

Del 1Del 2Del 3Del 4Del 5Del 6Del 7, Del 8, Del 9, Del 10, Del 11

Blev så glad när jag satte mig vid datorn i morse och möttes  av ett Facebook utan Alex/Bajsmannen. Istället fick jag nedanstående bild av en Facebookvän:

Vill du nominera Talare i olika kategorier så klicka på bilden!

Men lugnet vara de inte så länge utan det kom ett meddelande från Alex Othmani i ny skepnad:

Och här är dagens bild:


Bajsmannen, del 5! Nya bilder i natt. 2 kommentarer

Har du missat de trakasserier som pågår så kan du läsa det här:

Del 1Del 2, Del 3, Del 4

Varje morgon när jag vaknar så har Alex Othmani som bajsmannen kallar sig varit in på min wall på Facebook och lämnat nya meddelanden så även i morse som ni ser nedan:

Jag har suddat över namnen för att skydda dom drabbade. Jag har sett nattens bilder han gjort men kommer inte dela dom här av respekt för dom drabbade.

Kommentarerna som han skriver ses av väldigt många på Facebook, även barn och ungdomar. Det finns en åldersgräns på 13 men många föräldrar har skapat konton åt sina barn även om dom är under 13. Dom personer som Bajsmannen/Alex ger sig på är föräldrar och vissa fall mor och farföräldrar vilket innebär att deras barn och barnbarn ser det här och det är inte okej.

Jag har valt att lyfta det här för att det är inte okej att sådant här pågår bland barn och ungdomar. De ska inte behöva se sina föräldrar bli utsatta för sådant här. Många är förskräckta över att ungdomar beter sig illa mot varandra i sociala medier men vad lär dom sig när vuxna beter sig så respektlöst som i exemplen ovan.

Jag har idag via meddelanden på Facebook haft kontakt med Alex för att försöka förstå hans agerande men än så länge har jag inte lyckats. Vi hade dock en ganska lång konversation och det kändes ändå som om vi ”pratade” med varandra. Fortsättning följer i det och även i bildskapandet för just nu sitter han och gör nya bilder, berättade han för mig.