nytt jobb


Att driva bolag med sin partner och få det att Rocka Fett! 1 kommentar

Många drömmer om att våga ta klivet och följa sin dröm men få tar verkligen klivet för att göra det. Jag har intervjuat en kvinna som faktiskt hittade modet och tog klivet att följa en dröm. Inte nog med det, hon antog även utmaningen att jobba ihop med sin sambo.
Jag har intervjuat Jenny Bengtsson som är utbildad civilingenjör och gjorde en snabb karriär inom den branschen. Hon hade ett toppjobb med all trygghet som det innebär. Men efter ett tag så började hon så smått fundera över om det verkligen var det hon ville göra och efter en process av tankar så kom hon fram till att säga upp sig för att istället börja jobba tillsammans med sin sambo. En reaktion som Jenny mötte var att många hade haft liknande tankar och drömmar på att säga upp sig och göra något annat istället men inte vågat ta klivet. Men Jenny tog klivet och driver idag bland annat Photago AB tillsammans med sin sambo. I den hhär intervjun berättar Jenny hur hon och hennes sambo Rockar tillsammans. Häng med!

Jenny Bengtsson

Så hur driver man bolag med sin partner så att båda Rockar?
(mer …)


Söker du jobb?

Jag är en av skribenterna på bloggen Nytt Jobb-Metoder som förutspås bli Sveriges största jobbsökar-blogg. Nedan följer ett utdrag från ett pressmeddelande som nyligen gick ut om bloggen.

”Ett 30-tal proffs på jobbsökande involveras i satsningen NyttJobb-metoder.se.

– Vi siktar på att bli Sveriges största jobbsökarblogg. Vi vill vara ett komplement till alla jätteaktörer på jobbmarknaden, säger initiativtagaren Kristian Borglund, konceptutvecklare och entreprenör samt sedan flera år frilansande jobbredaktör på tidningen Metro, och författare till flera jobbrelaterade böcker, bland annat jobbsökarboken ”Nytt Jobb” som är bloggens egen bok.

Vem vänder sig satsningen till?
– Till att börja med vill vi se dem som går helt utan jobb, men längtar förtvivlat efter att få ett. Det är tärande att varje dag känna osäkerhet inför framtiden och inte kunna planera för de kommande månaderna. Många ifrågasätter sig själva och sin egen förmåga. Att vara utan jobb gnager inte bara på självförtroendet utan också på självkänslan. Bara en sådan vanlig sak som att gå på fest är jobbigt på grund av bekanta som frågar ”Hur går det för dig? Har du fortfarande inte fått jobb?”. Vi vill ge stöd och visa vägar att ta sig ur situationen snabbare.
– Tufft på ett annat sätt har de som vantrivs i sitt nuvarande jobb och vill byta, så det kommer mycket hjälp på bloggen riktad specifikt till dem som behöver hjälp att lämna sitt nuvarande jobb och få ett nytt.”

Läs hela meddelandet HÄR!

Nytt-Jobb på Facebook!

Nytt-Jobb-bloggen!


Veckans QRQ!

Veckans QRQ-vinnare är: ”Agneta Oreheim – för kraften inom dig” . Hennes inskickade bidrag ”QRQ – Qool RockstjärneQvinna” är som följer:

– Mitt motto för 2012 – borde vara ”nått” för alla Qoola Rockbabe-Qvinns: ”Do what you love – and let the world support you! Inget ”be-om-ursäkt-att-jag-finns-till” där inte – utan go for your PASSION! Mvh Agneta.

QRQ= Qool RockstjärneQvinna och är ett samarbete mellan mig och Siv Thuresdotter som driver sajten och nätverket Qoola Qvinnor. Varje måndag publiceras ett inspirerande QRQ-inlägg hos Qoola Qvinnor med en enkel veckotävling. Vinnaren får ett diplom, en pdf, som är exklusivt framtagen för Qoola Qvinnor som innehåller inspirerande QRQ-tips + en plats i månadsfinalen där vi lottar ut ett fint pris. Och i Januari är det den Qoola, Rockiga ringen från Rockstar Design. Ringen finns även att köpa i Rockstar Designs egen Webshop HÄR!

Agneta får ta emot veckofinalist-priset (bl.a. ett QRQ-diplom) ♥-ligt grattis Agneta! Imorgon utses månadsvinnaren – som får den fina Rockstjärneringen:

Ringen kan köpas hos Rockstar Design!


Sveriges största….. 1 kommentar

…… jobbsökarblogg förutspås Nytt Jobb-metoder bli, den vänder sig till dig som är arbetssökande eller som funderar på att byta jobb eller som vill komma underfund med vad du ska jobba med när du blir stor.

Kristian Borglund, jobb-och karriärredaktör på Metro Karriär, författare, karriärexpert mm har skapat den här bloggen och han har bjudit in 20-talet experter som kommer skriva på bloggen. Här kan du få tips och råd inom alla olika områden: CV, intervju, stress, oro, hantera ett nej, hitta din karriär, personligt brev, tankemönster, ja, helt enkelt allt du kan tänka dig behöva veta när du söker jobb.

Jag är en av skribenterna på bloggen och jag ger framförallt tips som rör oro, självkänsla, stress, tankar och beteende för arbetssökande.

Vi som skriver på bloggen gör det helt ideellt med önskan att kunna hjälpa så många som möjligt till ett jobb genom att dela med oss av våra kunskaper och erfarenheter.

NyttJobb-Metoder har även en sida på facebook där du som arbetssökande kan gå in och diskutera, ställa frågor och komma med förslag och önskemål om inlägg du vill se på bloggen. Gå gärna in och gilla sidan HÄR!

Nedan ser du länkar till några populära inlägg  på bloggen:

* Beskriva sig själv på jobbintervjun – lätt som en plätt (när du har gjort denna övningen)

Flera av oss skribenter har även varit med och bidragit till en bok som Kristian Borglund har skrivit och du kan läsa mer om den genom att klicka på bilden nedan.

Boken NyttJobb!