Ronald Lindblom


Varför når vissa framgång? 9 kommentarer

Man kan diskutera vad som är framgång vilket i sig är väldigt intressant men det här inlägget kommer istället fokusera på något som också är väldigt intressant och det är varför vissa når framgång och andra inte. Och det är ett fenomen som jag gärna studerar på olika sätt. Jag har dels haft förmånen att intervjua en rad personer som är framgångsrika på sitt område och brukar ofta titta på intervjuer på TV där framgångsrika personer intervjuas.

En sak som jag tycker är ganska tydlig när man lyssnar till framgångsrika personer är att de ofta på ett eller annat sätt sticker ut; det kan vara rent utseendemässigt, hur de uttrycker sig eller deras åsikter. Eller en kombination av dessa.

En annan sak jag tycker man kan se är en beslutsamhet och övertygelse som man inte möter hos alla. Man får känslan att dom vet precis vilket målet är och det finns ingen tvekan om att dom kommer nå målet. Det fascinerande här är inte att dom vet vilket mål dom har för det har dom flesta utan det slående är just övertygelsen om att dom kommer nå målet. Det finns inget annat alternativ.

Toppsäljaren, Rasmus Biasi, sade i en intervju jag gjorde med honom att man ska vara egoistisk i den meningen att man hela tiden fokuserar kring sitt mål och inte låter sig distraheras till att göra saker som för en längre från målet. Det handlar inte om att trampa på andra utan helt enkelt om fokus och målmedvetenhet. Vilket också hänger ihop med att släppa tankarna på vad andra ska tycka.

Rockstjärnestatus för framgång!

Och här vill jag citera Ronald Lindblom som formulerar det så suveränt:

När man släpper behovet av andras gillande, får man hur mycket som helst.

Avsaknad av behovet att få andras gillande  är också något som märks hos många som nått framgång vilket är fascinerande. Och även en väckarklocka att strävan efter andras gillande hindrar dig från att nå den framgång som du förtjänar.

Dom som jag har intervjuat och pratat med i andra sammanhang har också en annan sak gemensamt och det är ödmjukhet. Det är  väldigt människovänliga och generösa människor jag pratat med och den enda sortens egoism jag märkt har varit den konstruktiva sorten.

Till sist vill jag även ta upp umgänget. Det är sällan man ser att framgångsrika människor omger sig med dom som går runt i livet utan mål eller mening. Istället  umgås dom med kreativa, inspirerande och framåtdrivande människor. Ett umgänge som är baserat på både givande och tagande och som är utvecklande för alla.

Jag höll på att glömma en sak som får bli det sista och det är hårt arbete. Självklart så ligger det hårt arbete bakom all framgång, inget tvivel om den saken.

Jag kommer fortsätta mina iakttagelser i fenomenet framgångsrika människor  som fascinerar mig väldigt mycket så sista ordet  är inte skrivet än.

Vilka tankar har du om framgång?

Vad är framgång för just dig i ditt liv?