Rör höfterna


Rörelsen som ger dig avslappning!

Vi svenskar är inte så vana vid att röra på kroppen när vi rör oss. Jag menar inte att vi bara sitter still utan att våra rörelser är ganska återhållsamma. En stressad människa med spänningar i kroppen rör sig ännu mer stelt och begränsat. Ofta finns det spänningar i kroppen som vi inte är medvetna om, vi märker inte att dom finns där förrän vi slappnar av i just den muskelgruppen där spänningen sitter.

Ett sätt att få kroppen att släppa spänningar är att låta kroppens naturliga rörelser ha sin gång. Jag tänker då speciellt på människans höftparti, som naturligt har en avslappnad rörelse i sidled men som ofta hålls tillbaka, kvinnan vill inte verka inbjudande eller lösaktig och mannen vill inte framstå som feminin. Att hålla tillbaka höfternas och bäckenets naturliga rörelse är också en följd av spänningar i kroppen.

Ett bra sätt att testa det här är att gå med väldigt svängiga höftrörelser, gärna överdrivet, efter en stund så känner du att kroppen slappnar av även i andra delar såsom axlar, nacke, rygg, axlar och självklart även höftpartiet. En annan positiv effekt om du är kvinna är att höftrörelser attraherar den kvinnliga sidan hos dig vilket leder till att du känner dig mjukare, mer feminin och kvinnligare.

Nedan finner du ett YouTube-klipp på en kvinna som verkligen kan röra höfterna. Se och njut!