självkänsla


Det kan bli bättre än du tror 25 kommentarer

Hallå alla Härliga!

fear-615989_1920När jag var runt 30 så pratade jag med en äldre kvinna och hon sade följande till mig: ”Du har ju varit med om mer skit i livet än vad en människa normalt upplever under en hel livstid”. Och det kanske hon hade rätt i, jag har aldrig riktigt tänkt på det på det viset. Ni som har läst min blogg ett tag vet ju hur mycket jag har upplevt och ni som är nya här på bloggen kan läsa det HÄR. Och med tanke på våldtäkter, misshandel, mordhot och annat som jag stött på i livet så är det ju inte så konstigt att jag många gånger levt med väldigt låg självkänsla, eller hur? Låg självkänsla handlar egentligen inte om att vi plötsligt drabbas av känslor av att vara låga utan det handlar bara om tankemönster som skapar känslor av att vara misslyckad, värdelös etc. Och våra tankar kan vi styra och ändra som vi vill vilket ger oss möjlighet att förändra vår självkänsla till något bättre. När jag sedan började träna upp min självkänsla så upptäckte jag att livet på många plan blev mycket bättre än jag någonsin kunnat hoppas på. Många är inte medvetna om att de har en låg självkänsla så jag har satt ihop en lista över tecken på låg självkänsla och stämmer något av det in på dig så är det läge att träna upp din självkänsla så livet kan le mot dig. 🙂

(mer …)


Du vet väl om att du är bra? 39 kommentarer

Hallå, alla Härliga!

censorship-610101_1920Igår hade jag en nästan helt datorfri dag det blev bara en liten stund på kvällen för att skicka ut veckans inspirationsbrev. Ibland tar jag helt datorfria dagar för att låta hjärnan vila och för att tänka lite nya tankar. Det är ett väldigt bra sätt för mig att få ny energi och återhämtning. Dagens inlägg kommer handla om självkänsla och du får 5 viktiga saker att tänka på vid låg självkänsla.

Och så vill jag berätta att det nu är rea i webshopen så nu kan du fynda lite Personlig utveckling. Du hittar webshopen HÄR.

 

 

 

(mer …)


Vilken tur att jag är så snygg! 26 kommentarer

Hallå alla Härliga!

woman-570883_1280Tidigare idag så skrev jag ett inlägg på Facebook som löd så här: ”Råkade gå förbi en spegel nyss och jag är ju lika snygg som igår! Tänk att det aldrig går över, va! 🙂  You Rock!!!”

Det inlägget fick snabbt massor med gillningar och kommentarer. En tjej skrev att ”så där borde alla tjejer tänka” vilket jag håller med om. Många tyckte att det var en härlig inställning vilket jag också håller med om för det är en skön känsla att se mig i spegeln och gilla det jag ser. Men vad betyder då det jag skrivit? (mer …)


Dags att bryta en negativ tankespiral?

InspirationsföreläsningTips på hur man kan vända den negativa spiralen eller åtminstone hålla hakan ovanför vattenytan

Förutom fysisk aktivitet, struktur och dagliga rutiner så är det också viktigt att ta hand om den mentala delen. Ett dåligt självförtroende och en låg självkänsla bär man ofta på utsidan och det kan smitta av sig på omgivningen, på samma sätt kan ett bra självförtroende och en bra självkänsla vara svårt att värja sig emot. (mer …)


Ett perfekt verktyg för att bryta negativa tankemönster 1 kommentar

365dagarOch hur kan jag vara så kaxig så jag säger att jag har ett perfekt verktyg? Jag ska berätta för dig hur jag tänker. 🙂 För snart ett år sedan så fick jag en idé till ett verktyg för att bryta negativa tankemönster. Det var ett verktyg där du varje dag i ett helt år får ett mail som en påminnelse för att bryta vanan av negativa tankar. Så, verktyget består alltså av 365 mail och när jag fick idén så tyckte jag den var jättebra men när jag började tänka efter så blev jag tveksam för vem vill ha ett mail varje dag? Vi blir ju redan idag översvämmade av alla möjliga konstiga mail och många tycker att det är alldeles för mycket så skulle folk verkligen vilja ha ett mail varje dag från mig? Och dessutom betala för det? (mer …)


5 tips för inre styrka 1 kommentar

1. Sluta nedvärdera dig själv Vit
Våga säg vad du är bra på och minska ned på pratet om vad du inte kan. Vi styrs mycket av våra förväntningar och om du låter omgivningen få ha låga förväntningar på dig så kommer du lätt bli behandlad därefter. Det finns ingen anledning att säga vad du inte kan i onödan. Om det ändå behövs, säg: ”Det har jag inte kunnat tidigare” eller ”Jag har haft svårt för det där fram tills idag”.

2. Fysisk träning
Fysisk form och mental styrka hänger ihop. När du känner dig i fysisk form så orkar du automatiskt mer, när du orkar mer blir du mer tålig för mentala utmaningar. Det är ingen slump att många i ledarposition motionerar regelbundet, det är mer regel än undantag.

3. Anta nya utmaningar
Problem kan ses som sätt att växa. Utan problem, hinder och utmaningar kan vi inte växa som vi vill, så träna på att se fram emot utmaningar eftersom det kommer att göra dig mentalt starkare. Önska inte att saker blir enklare, önska att du blir ännu bättre. Hoppas inte att du ska få en lätt dag, hoppas att du stöter på något som får dig att utvecklas som människa.

4. Påminn dig om allt du tidigare lyckats med
Tänk tillbaka på alla tidigare utmaningar du haft i ditt liv och som du klarat av. Just när du upplevde dem kanske du kände att du aldrig skulle klara det, men två år senare hade du klarat både det och mycket mer. Hämta hem trevliga minnen av gamla segrar och koppla dem till nuet.

5. Skapa återhämtningsstationer
En av de viktigaste komponenterna i mental styrka ligger i att snabbt kunna återhämta sig efter motgångar. Helt klart gäller det faktum att om du redan är i balans så tål du fler yttre påfrestningar, men om du redan håller på och vacklar så behövs det inte någon större vindpust för att du ska falla omkull. Se därför till att du får tid för återhämtning varje dag, unna dig att göra det som gör att du kopplar bort ovidkommande tankar och kan få mental och fysisk återhämtning. För vissa handlar det om att träna med avslappningsprogram , andra gillar att läsa en bok, spela tv-spel, ta en kopp te eller kaffe, att vila en stund eller gå en promenad ute i skogen. Vad ger dig återhämtning?


6-stegsguide till en positivare attityd och bättre självkänsla 1 kommentar

rp_47000wip58td184.jpgHallå alla härliga! Idag har jag haft en lugn och skön dag då jag pysslat lite här och där. Tog hand om mina törstiga blommor efter att jag varit borta hela helgen. 🙂 På fredag åker jag till Höör för att föreläsa där på lördag vilket ska bli suveränt roligt. Jag har aldrig varit i Höör så det blir spännande.

Idag delar jag med mig av en 6-stegsguide till er kära läsare. 🙂 Jag hoppas att ni gillar den. (mer …)


Det rullar på och rullar på 2 kommentarer

Och jag bara älskar livet just nu. Jag är så glad över att jag snart får dra iväg på föreläsningsturné eftersom jag älskar att föreläsa. FÖRELÄSNINGEN SOM INGEN JÄVEL VILL SE har blivit så populär och jag är så tacksam. Idag blev jag kontaktad av en skribent som vill skriva en artikel om min föreläsning och så blev det klart att jag ska till Oskarshamn och föreläsa. Jag har också fått önskemål om att komma upp till Västernorrland med föreläsningen. 🙂

Turnén  börjar i Göteborg den 2 Maj och jag hoppas vi ses där eller i någon annan stad.

Klicka på bilden nedan för att se mer detaljer och för att köpa biljetter.

Alla städer

 

Inlägg 50 #blogg100


Uppskattningsövning 6 kommentarer

Självkänsla är en färskvara som man behöver träna med jämna mellanrum så idag tänkte jag bjuda på en övning som du kan använda. Övningen heter Uppskattningsövning och den är hämtad från min 7-stegsguide för bättre självkänsla.

OmslagUppskattningsövning.

Ta ett pappersark där du högst upp skriver ”Jag gillar _____ (ditt namn)” eftersom: jag har goda vänner, trevliga bekanta, älskade familjemedlemmar, bra kollegor, ett bra jobb, en härlig humor, bra smak, är duktig på att laga mat, har gröna fingrar etc.. Skriv positiva och uppskattande ord om dig på papperet. När du sen läser det så ska du bara acceptera det som står där utan att förneka det eller försöka argumentera mot det som står på ditt papper. Läs det du skrivit ofta, gärna flera gånger om dagen.

 

Inlägg 22 i #blogg100


Tuttkontroll och ofärdig spaghetti. 12 kommentarer

För det mesta så är det min man som lagar mat här hemma men igår skulle han repa så då lagade jag maten, Baconsås med Spaghetti. Hur svårt kan det vara liksom! Barnen åt maten, själv så åt jag en sallad med knaperstekt Bacon eftersom jag inte äter Pasta. Jag äter LCHF för min Diabetes skull. Sen när min man kom hem så åt han och då frågade jag om det smakade bra. Han tittade på mig och dröjde med svaret, så frågade han om han skulle vara ärlig. Ja, självklart, sade jag. Nej, det smakade inte så gott, faktiskt. Och min spontana reaktion var bara ett skratt. Jag tog inte åt mig alls vilket var väldigt skönt. Så sade jag att spaghettin smakade väl bra i alla fall, (det går ju inte att misslyckas med det tänkte jag). Då log han stort och sade att den var faktiskt inte heller så god för den var inte riktigt färdig. Då skrattade vi gott.

Och så är det, vår spontana reaktion på saker och ting berättar för oss var vi är med oss själva. Min självkänsla är vältränad och därför bekom det mig inte att jag lagat mindre god mat. 🙂

Vill du också ha en vältränad självkänsla så klicka HÄR.

TuttkollNu ska jag åka till Västerås för att undersöka brösten då det är dags för Mammografi. Och i kväll kommer del två i serien om 7 saker att komma ihåg när livet suger.

You Rock!!!

Vill du följa mig på Bloglovin?

Lantlig romantisk inredning! Gör sommaren romantisk, lantlig och vacker, välkommen in till oss så visar vi mer!