Tacksamhet


Same, same but different 4 kommentarer

Språkpolisen inom mig skriver det här inlägget idag. Ni som har läst min blogg ett tag vet att jag gillar språket och att jag brukar prata om ords energimässiga eller känslomässiga vibration och hur de påverkar våra tankar och idag tänkte jag prata om Tacksamhet och Uppskattning.

cropped-IMG_0565_1.jpgMen först några rader om min dag som har gått i skrivandets tecken. Som ni vet så håller jag på med ett bokprojekt om Positiva Tankar. Den här boken kommer ge svar på alla frågor som kan finnas kring Positivt Tänkande. Boken bygger på frågor som jag får från mina läsare och dessa frågor får riktigt långa och uttömmande svar som kommer spräcka alla myter som finns kring ämnet.Har du några frågor kring Positivt Tänkande så får du gärna skriva de i en kommentar nedan eller så kan du maila till mig: cecilia@klokegard.se och alla som skickar frågor till mig kommer få ett ex av boken när den är klar. (Jag sparar kontaktuppgifter till alla som bidragit).

Och så kommer vi då till orden Tacksamhet och Uppskattning. Uppmaningen att vara Tacksam ser man överallt flera gånger om dagen när det gäller personlig utveckling, positivt tänkande, självkänsla, må-bra osv men Uppskattning ser man inte lika mycket om vilket jag tycker är synd. Här kommer språkpolisens förklaring till varför jag vill uppmana till mer uppskattning.

Tacksamhet:
Ordet tacksamhet antyder att vi har någon att tacka för det som vi är tacksamma över. Att stå i Tacksamhetsskuld förtar liksom en del av den positiva känslan, eller hur? Kom ihåg nu att vi här snackar rejält finlir och att det är frågan om väldigt små nyanser. Men även om det är finlir så spelar det roll och när man blir mer och mer medveten om sina känslor och tankar så blir man också känsligare för de små skillnaderna i vibration mellan olika ord. När man är Tacksam så ska det också finnas någon att tacka och det förväntas nästan också att man ska tacka, åtminstone outtalat.

Uppskattning:
Att uppskatta kan man göra utan åtaganden. Det finns ingen känsla av att man är skyldig att tacka någon för den uppskattning som man känner utan man kan odelat njuta av den härliga känsla som uppskattningen ger. Man hamnar aldrig i någon Uppskattningsskuld överhuvudtaget.

Testa själv!
Så, testa nu själv att säga att du är tacksam över….. och så säger du att du uppskattar…. bara för att se vilken skillnad du känner inombords, för att känna hur de klingar olika inom dig.

Och kom ihåg! När du känner uppskattning eller tacksamhet så kan du inte samtidigt tänka en negativ tanke. 🙂

För fler besökare till din blogg så rekommenderar jag Besökstoppen nedan:

You Rock!!!