tråkigt


När allt går emot dig. 5 kommentarer

Bryt ihop och kom igen!

Vi möts av större eller mindre motgångar nästan dagligen. En del motgångar skakar vi av oss utan att låta det påverka vårt humör eller våra känslor, men en del motgångar är lite tyngre och det kan vara svårt att se förbi dom för att direkt hitta en lösning. Då kan det vara läge att faktiskt bryta ihop. Låter kanske otäckare och värre än vad det faktiskt är. Vi människor är lite till mans reserverade inför större känsloyttringar, det är okej att le och till och med skratta lite kontrollerat om något är riktigt kul, men att verkligen låta skrattet bubbla upp och falla ihop i skrattkonvulsioner, nej, det drar vi oss för. Precis som vi drar oss för att visa riktig ilska, sorg, frustration och kärlek.

Bryt ihop och kom igen!

Lagom är liksom bäst även på känsloområdet. Ofta är vi mer rädda för att visa det som klassas som ”dåliga” eller ”negativa” känslor som ilska, sorg, frustration och maktlöshet och jag tror att en av anledningarna är rädsla. Dels för vad andra människor ska tänka och tro, rädsla för att vara svag och när det gäller sorg, maktlöshet och hopplöshet så är man även rädd för att fastna i det tillståndet. ”Om jag bryter ihop nu så kommer jag aldrig att bli glad igen.” Men precis som med glädje så stannar ingen känsla för evigt, den kan vara skitjobbig och smärtsam men det går alltid över och ersätts av någon annan känsla.

När du har haft ett gäng motgångar på väldigt kort tid så sjunker även ”toleransnivån” och det blir svårare att hantera läget med ett leende och då kan det vara läge att bryta ihop. En stund. Tillåt dig att bara sjunka ihop och gråta för att allt jävlas med dig och låt känslorna bara komma. Det räcker med 15-20 minuter och efter det så kommer det kännas bättre och det går lättare att ta tag i situationen. Att hålla inne de här känslorna leder bara till att det tar energi från dig plus att de ”pyser” ut lite nu och då ofta i form av ilska och irritation som oftast drabbar omgivningen.

Så bryt ihop och kom igen! Det är inte farligt att bryta ihop en stund, du kommer inte att fastna där.


Hur kul kan det vara? 2 kommentarer

Det kan vara precis så kul som du väljer att det ska vara! Simple as that! Ett vanligt fenomen är att människan genomlever, släpar sig igenom eller ”står ut” med vardagen för att sedan leva upp under helgen då man hittar på roliga saker eller bara slappar.
Man kan tycka att det faller sig naturligt eftersom många jobbar mån-fre, men jag har mött människor som av en eller annan anledning inte jobbar och dom lever på det här sättet utan att vara styrda av arbetstider.

Snart vår!

Det går ganska enkelt att med logik komma fram till att vi har fler vardagar än lediga dagar och då känns det ganska bittert om mer än hälften av årets dagar ska genomlidas. Eller hur?
Att ha Rockstjärnestatus i din vardag innebär att ”krydda” till vardagens göromål så att även vardagen har guldkant, inte bara dom lediga dagarna. De flestas liv är fyllda med vardagliga göromål som även  kallas för måsten, (läste jag någonstans), och Rockstjärnestatus är att göra dessa göromål till något roligt och mer lustfyllt. Det är ett sätt att leva mer i nuet i stället för att redan på söndagseftermiddagen börja  längta och planera inför nästa helg. Vardagen blir ett nödvändigt ont som vi måste passera för att komma till GÅ, alltså till helgen.

Det som är så fantastiskt är att det inte kräver några större projekt för att göra det här, det är en fråga om att ändra attityd, tankar och görande.

Några tips som förändrar i vardagen!

1. Måndagsattityden! Skaffa en ny måndagsattityd! Här kommer några förslag:

  • Måndag – starten på en vecka med nya möten och nya möjligheter. Du skapar din vecka!
  • Varje måndag är en chans att påbörja en ny vana. 52 chanser varje år.
  • Se söndagen som nyårsafton och måndagen som nyårsdagen då det nya börjar.
  • Se över veckans mål på söndag och på måndag morgon börjar du jobba mot veckans mål.
  • Måndag – den här veckan har du möjlighet att inte göra om förra veckans misstag. 

2. Musik! Musik har en fantastisk kraft och positiv inverkan på vårat mående. Så när du städar, viker tvätt, diskar, lagar mat o dyl så sätter du på din favorit-cd och dansar med dammsugaren. Det går fortare och lättare.

3. Tänk om Tänk rätt! Istället för att låta dina tankar fokusera på hur tråkigt det är så ändrar du istället fokus till resultatet. Fokusera på hur det känns när allt är klart, tillfredsställelsen du kommer känna när fönstren är rena, glädjen när golven glänser, den härliga doften av ren tvätt. Eller fokusera på glädjen som du ger resten av familjen.

4. Görande! Hitta på nya sätt att göra saker. Gör fina mönster med kaviaren på smörgåsen. Ät på finporslinet, klä om till tisdagsmiddagen, skär ut hjärtan av brödskivorna, byt platser vid bordet och i soffan. Här är endast fantasin det som begränsar.

5. Fokus! Väljer du att fokusera på andra bilisters misstag så att du får bli irriterad eller väljer du istället att fokusera på tankar som fyller dig med glädje och inspiration?