trendhim


Om att jaga lyckan 6 kommentarer

lykketopseDet här med att vara lycklig är något som många längtar efter och även jagar efter. Om man forskar vidare i ämnet och tar del av modern forskning så får man sig verkligen en tankeställare samtidigt som man inser att det är inte så svårt att bli lycklig och att man behöver inte leta och jaga.

Jag stötte på ett väldigt bra blogginlägg som sammanfattar det hela väldigt bra på ett underhållande sätt och utifrån vad modern forskning har kommit fram till. Bloggen där jag hittade inlägget är en livsstilsblogg för män och här är ett utdrag ur den artikeln:

Nyckeln till att leva ett lyckligt liv ligger alltså i att jaga rätt saker i livet, göra de rätta valen och satsa på det som verkligen betyder något.

Dina tankar har också betydelse för din lycka.
Undersökningar har visat att folk med generellt lägre förväntningar på sig själva och sin omgivning, totalt sett är lyckligare människor. Det beror helt enkelt på att man inte alls så ofta blir besviken, och sätter större värde på små positiva överraskningar.
Det är lättare sagt än gjort, att leva ett “mindre förväntansfullt liv”, men det betyder alltså en del för din glädje i framtiden.

 

Självklart vill ni läsa hela inlägget som Sebastian har skrivit och ni hittar det HÄR.

Inlägg 45 #blogg100