Twitter


Vikten av nätverk! 1 kommentar

Tack var sociala media har möjligheterna att nätverka exploderat. Innan sociala media gjorde sitt intåg var man tvungen att nätverka IRL, (In Real Life) vilket tog betydligt mer tid än idag. Idag kan man välja att nätverka när man har tid och lust. Jag brukar kalla Facebook för världens största knytis med valfri klädsel.

Jag har själv haft stor nytta av sociala media då jag fått många nya kollegor, uppdrag, samarbetspartners och även vänner som jag sedan haft kontakt med IRL.

Siv

Siv Thuresdotter! Inspirerande grundare av Qoola Qvinnor!

 

Många av nätverken i sociala media finns ofta både på Facebook, Twitter, LinkedIn och blogg/sajt och anordnar även träffar IRL. Nedan följer exempel på några av nätverken som jag gillar:

Driftig.nu: Finns på Facebook, Twitter.

Qoola Qvinnor: Finns på Facebook, Twitter, YouTube, LinkedIn Siv Thuresdotter som grundat Qoola Qvinnor har byggt ut nätverket till att omfatta flera regionala nätverk som har träffar flera gånger/år. Hon har även grundat Dance Walk Sweden  som fått  stor uppmärksamhet i media runt om i landet. Och dessa nätverk har såklart sina egna sidor och grupper på Facebook.

Shine network: Finns på Facebook, LinkedIn

Gemensamt för dessa nätverk är att de  i olika  former arrangerar träffar IRL vilket brukar vara väldigt uppskattat av deltagarna. Och både på Facebook och LinkedIn finns det olika grupper och sidor där det går bra att nätverka och skapa affärsrelationer.

Vad har du för erfarenhet av sociala media? Är du med i några nätverk? Har du fått nya vänner genom sociala media?