Utbildning


Ledarskap och personlig utveckling

team-799144_1920Att vara chef är inte alltid det lättaste då man ofta har krav både från högre chefer, ledning och medarbetare. Förutom de yttre kraven så har chefer precis som alla andra inre krav och en inre kritiker. En bra chef är en person som även är en ledare. Vad menar jag med det? En chef är en person som sätter scheman, fördelar arbete och liksom håller koll på läget men en ledare är en person som har förmågan att inspirera och motivera sina medarbetare. En ledare behöver inte nödvändigtvis vara chef utan det kan lika gärna vara en medarbetare som har de här ledaregenskaperna. Men oavsett om chefen är en ledare eller inte så är det viktigt att han/hon har förmågan att hantera människor.

Det är också viktigt att en chef har hög självkännedom, bra självkänsla och stor empatisk förmåga och det är saker som går att träna upp. En chef bör jobba med personlig utveckling för att kunna utföra ett riktigt bra arbete. En chef ska ju ha förmågan att få medarbetarna att vilja göra ett så bra jobb som möjligt, att få medarbetarna att vilja vara lojala och att vara insprierade och motiverade att jobba mot utsatta mål. Det är viktigt att chefen har förmågan att tydligt föra fram företagets mål och visioner på ett sätt som får medarbetarna att vilja gå i samma riktning.

Idag så finns det ju väldigt många bra kurser och utbildningar inom ledarskap där det oftast även ingår personlig utveckling. Ett väldigt bra exempel på ett företag som erbjuder den typen av ledarskapsutbildningar är Lexeq.se som även jobbar med utveckling av ledningsgrupper, teamutveckling, organisationsutveckling och personlig utveckling. Jag tycker det är så bra att man idag får in mer och mer av personlig utveckling på arbetsplatserna och i ledningsgrupper. För vad är ett företag utan motiverade anställda?

Hur ser det ut på ditt jobb bland cheferna? Har du någon chef som även är en ledare?


Diplomerad Livscoach!

Här är ytterligare en utbildning som jag vill rekommendera.

Diplomerad Livscoach!

Livscoaching handlar om att förstå de drivkrafter som tar oss genom livet. Vad är våra inre sanningar? Vilket livs-tema har du? Det handlar också om att kunna välja det liv vi vill leva. Välja och få verktyg att faktiskt skapa dig det liv du vill ha.
Vi pratar om hur vi psykologiskt formas i barndomen, och om att förändra livsmönster. Vårt förhållningssätt kommer från kognitiv psykoterapi och KBT, men vi tar även in andra synsätt. Föreläsningar blandas med praktiska övningar.

Läs mer HÄR!

Du kan också läsa mer på Facebook genom att klicka HÄR!


Bli Diplomerad Kognitiv coach och/eller KBT:are

Jag vill här tipsa om en utbildning som kommer hållas på 2 ställen i Sverige; Västerås och Växjö.

En unik utbildning där teori alltid tränas i praktiken. Först och främst övas terapeutisk samtalsteknik och KBT:tekniker, men för att få en djup förståelse behöver varje elev arbeta med KBT-teknikerna privat i sitt eget liv. Detta medför en ökad hälsa och personlig vinst för deltagaren. Vi övar oss också i coachande, motiverande, stödjande och vägledande samtal vilket gör denna utbildning till en utmärkt ledarskapsutbildning. Hur skulle ditt liv se ut med denna kunskap? Lägg till att alla får en coaching- och en ledarskapsutbildning som är inbakad i KBT-utbildningen.

Utbildningen består av sex helger och det finns påbyggnadsutbildningar för dig som vill bli kognitiv beteendeterapeut (KBT:are). Utbildningen går i Västerås och i Växjö. Fler detaljer får du genom att klicka HÄR!

Start 23-25/8 i Västerås

Start 30/8-1/9 i Växjö

Pris: 9000kr (i Växjö tillkommer kostnad för övernattning, ca 200kr/natt)
Eleverna står själv för litteraturen (låna på bibliotek eller köpa).
Pris för KBT-utbildningen (fyra terminer) 25 000kr
Gå att dela upp per månad eller per tillfälle (4-5 helger per termin i fyra terminer).

KBT-utbildningen går både i Växjö och i Västerås. Som elev har du förmånen att kunna gå extra helger på den andra orten utan extra kostnad. Grupperna är alltid blandade: vilket innebär att elever från olika terminer går samtidigt och övar på varandra.

Västeråsgruppen
23-25/8
13-15/9
11-13/10
8-10/11
6-8/12

Växjögruppen
30/8-1/9
27-29/9
25-27/10
23-24/11

Läs mer på deras hemsida genom att klicka HÄR!