utmaning


Vågar du anta utmaningen?

Det händer ibland i livet att vi ställs inför utmaningar som kräver mer av oss än vad vi tror att vi klarar av. Och ibland händer det även att omgivningen talar om för oss att vi inte klarar det. Hur ställer du dig inför utmaningar? Hoppar du på tåget och kör?

En person som ställdes inför en rejäl utmaning var Malin Annerhult som sedan 2015 är VD för Höglandets Kompressorservice. Höglandets Kompressorservice skapades och byggdes upp av Malins pappa och Malin började jobba där 1992 med administrativa uppgifter. Hon var dock inte insatt i bolagets verksamhet och hade inte de tekniska kunskaperna.

(mer …)


Vägen till att få Attraktionslagen att fungera som du vill 1 kommentar

Hallå alla Härliga!

Ni vet ju hur jag jämt brukar prata om att attraktionslagen egentligen är väldigt enkel så idag tänkte jag berätta mer om hur enkelt det faktiskt är. Det handlar om något så enkelt som att vara glad för glädjens skull och i klippet nedan så berättar jag mer om det + att du får en härlig utmaning.

 

Skriv gärna i en kommentar här nedan om hur det går för dig med utmaningen.

Om du vill arbeta med mig för att lära dig attrahera dina önskningar så finns två sätt jag kan hjälpa dig:

1) Gå en E-kurs om Attraktionslagen. Du hittar dem i min webshop som finns HÄR.

2) Boka tid för att bli coachad av mig. Du hittar all info kring det HÄR.


#thismakesmehappy 2 kommentarer

2015-09-22 10.44.18Mitt dagliga mål är att vara glad och det absolut bästa sättet att känna glädje är att fokusera på sådant som gör mig glad. Jag pratar ju ofta om fokus och hur viktigt det är att välja att fokusera på något som skapar härliga känslor. Att skifta sitt fokus är ett väldigt bra sätt att skapa positiva tankar. Jag kan ju välja att fokusera på rosens taggar och känna mig irriterad eller så kan jag fokusera på rosens skönhet. Jag kan välja att fokusera på det usla vädret och bli irriterad för det eller så kan jag fokusera på hur glad jag är över att jag har vindrutetorkare som fungerar så bra. När man inte är van vid att styra om sitt fokus så är det bra med påminnelser innan man får in den vanan ordentligt så därför har jag dragit igång en utmaning på Instagram och jag hoppas att du vill vara med. Utmaningen går ut på att lägga upp bilder som gör dig glad och det som är så härligt med utmaningen är att man ”tvingas” leta efter motiv i sin omgivning som gör en glad. Man ägnar sin dag åt att  leta efter saker man gillar vilket är helt suveränt. Vill du vara med? Så här gör du:

Ta en bild på något som gör dig glad, använd hashtaggen: #thismakesmehappy och så taggar du mig i bilden: @karvegard. Följ mig gärna på Instagram så får du se vad det är i min vardag som gör mig glad. Utmaningen pågår i minst 2 veckor.

You Rock!!!


Ännu fler tips för ett miserabelt liv! 7 kommentarer


Vill du fortsätta vara riktigt olycklig?

Vill du försäkra dig om att du slipper känna dig värdefull?

Vill du se till att du inte når dina mål?

Suveränt! För här hittar du tipsen som garanterat hjälper dig att sabba ditt liv.

I går skrev jag ett inlägg som hette: 17 tips för ett miserabelt liv! eftersom det inlägget blev så populärt så tänkte jag komma med lite fler tips för hur du kan sabba ditt liv.

Då Rockar vi!!!

10 tips för att sabba ditt liv!

(mer …)


Hur mycket är ditt löfte värt? 4 kommentarer

Till nyår så är det många som avger nyårslöften, det handlar om att börja träna, gå ner i vikt, sluta röka, stressa mindre, leva mer hälsosamt, äta nyttigt, bli vegetarianer osv. Och just i den stund när löftena avges så menar givaren det till 100% och tvivlar inte för en sekund på att så blir det. Men statistik visar att  det bara är mellan 12-20% som infriar sina nyårslöften.

Så med andra ord är våra nyårslöften inte så mycket värda, eller hur?

Håll ditt nyårslöfte!

Kommer du avge några löften i år?

Här får du i så fall några tips som ökar dina chanser att lyckas:

* I förväg! Fundera i förväg ut vad du vill uppnå det nya året.

* Specificera! Då blir det mätbart vilket är viktigt. Ska du gå ner i vikt så bestäm exakt hur många kilon.

* Deadline! Bestäm datum för när du ska ha lyckats. Om möjligt så dela upp målet i flera delmål. Ska du gå ner 7 kilo så sätt som delmål att du ska gå ner 0,5 kilo i veckan, t ex.

* Morot! Fokusera på önskat resultat och låt det hela tiden vara din morot avsluta sedan med att ge dig själv en önskad belöning när du nått dit du vill.

* Fokus! När det känns motigt och du börjar ”fuska” så är det dags att skärpa fokus. Sätt fokus på önskat resultat och på den belöning du har lovat dig själv.

Lycka till! You Rock!!!

Men, är du säker på att du inte kommer uppfylla ditt nyårslöfte så strunta i att ge något så får du en sak mindre att klandra dig för.

 


Att driva bolag med sin partner och få det att Rocka Fett! 1 kommentar

Många drömmer om att våga ta klivet och följa sin dröm men få tar verkligen klivet för att göra det. Jag har intervjuat en kvinna som faktiskt hittade modet och tog klivet att följa en dröm. Inte nog med det, hon antog även utmaningen att jobba ihop med sin sambo.
Jag har intervjuat Jenny Bengtsson som är utbildad civilingenjör och gjorde en snabb karriär inom den branschen. Hon hade ett toppjobb med all trygghet som det innebär. Men efter ett tag så började hon så smått fundera över om det verkligen var det hon ville göra och efter en process av tankar så kom hon fram till att säga upp sig för att istället börja jobba tillsammans med sin sambo. En reaktion som Jenny mötte var att många hade haft liknande tankar och drömmar på att säga upp sig och göra något annat istället men inte vågat ta klivet. Men Jenny tog klivet och driver idag bland annat Photago AB tillsammans med sin sambo. I den hhär intervjun berättar Jenny hur hon och hennes sambo Rockar tillsammans. Häng med!

Jenny Bengtsson

Så hur driver man bolag med sin partner så att båda Rockar?
(mer …)


Idétorka? Lugn, det löser sig!

Oavsett om du är företagare eller inte så har du säkert varit med om känslan av att sitta fast, att det inte blir mer än så här, att du kört huvudet i väggen och att du inte kan utveckla dig själv eller det du gör mer. Var lugn, du är inte ensam om det. Alla hamnar där lite nu och då.

Att vara i ”Flow” eller i ”Low” går precis som så mycket annat i livet i vågor. Ibland är inspirationen på topp och allt går som en dans och ibland så går allt emot en hur mycket man än försöker. Självklart vill man helst vara i Flow hela tiden, vara i det härliga inspirationsflödet där allt du gör blir framgång; du får nya kunder, roligare uppdrag, erkännande, löser problem, tjänar pengar och tycker att allt är en piece of cake, allt går bara så lätt.

Flow or Low?

Och rätt som det är så är det som om en vägg reser sig framför dig och allt känns motigt, inget du gör blir riktigt bra och all ansträngning känns helt förgäves. Det känns som om motgångar är det enda resultat du får. Det här leder lätt till frustration och irritation och en del väljer här att ge upp medan andra väljer att kämpa ännu hårdare.

Döden för Flow är irritation, frustration, uppgivenhet, problemfokus och allmänt negativa tankar. Det är också Low´s levebröd. Det absolut bästa att göra när du tappar Flow är att gilla läget och göra en medveten attitydförändring. Låt Low bli din viloperiod, en period där du kan vila upp dig och förvalta dom framgångar du hade i ditt senaste Flow.

Använd Low till att ladda om batterierna inför nästa omgång med Flow. Och kom ihåg: ingen är på topp hela tiden!  Du är fantastisk som du är! Oavsett om du är i Flow eller Low!


När allt går emot dig. 5 kommentarer

Bryt ihop och kom igen!

Vi möts av större eller mindre motgångar nästan dagligen. En del motgångar skakar vi av oss utan att låta det påverka vårt humör eller våra känslor, men en del motgångar är lite tyngre och det kan vara svårt att se förbi dom för att direkt hitta en lösning. Då kan det vara läge att faktiskt bryta ihop. Låter kanske otäckare och värre än vad det faktiskt är. Vi människor är lite till mans reserverade inför större känsloyttringar, det är okej att le och till och med skratta lite kontrollerat om något är riktigt kul, men att verkligen låta skrattet bubbla upp och falla ihop i skrattkonvulsioner, nej, det drar vi oss för. Precis som vi drar oss för att visa riktig ilska, sorg, frustration och kärlek.

Bryt ihop och kom igen!

Lagom är liksom bäst även på känsloområdet. Ofta är vi mer rädda för att visa det som klassas som ”dåliga” eller ”negativa” känslor som ilska, sorg, frustration och maktlöshet och jag tror att en av anledningarna är rädsla. Dels för vad andra människor ska tänka och tro, rädsla för att vara svag och när det gäller sorg, maktlöshet och hopplöshet så är man även rädd för att fastna i det tillståndet. ”Om jag bryter ihop nu så kommer jag aldrig att bli glad igen.” Men precis som med glädje så stannar ingen känsla för evigt, den kan vara skitjobbig och smärtsam men det går alltid över och ersätts av någon annan känsla.

När du har haft ett gäng motgångar på väldigt kort tid så sjunker även ”toleransnivån” och det blir svårare att hantera läget med ett leende och då kan det vara läge att bryta ihop. En stund. Tillåt dig att bara sjunka ihop och gråta för att allt jävlas med dig och låt känslorna bara komma. Det räcker med 15-20 minuter och efter det så kommer det kännas bättre och det går lättare att ta tag i situationen. Att hålla inne de här känslorna leder bara till att det tar energi från dig plus att de ”pyser” ut lite nu och då ofta i form av ilska och irritation som oftast drabbar omgivningen.

Så bryt ihop och kom igen! Det är inte farligt att bryta ihop en stund, du kommer inte att fastna där.


Helgutmaning! 2 kommentarer

Människan har en tendens att fokusera på det som är ovälkommet i sitt liv. Vi vet precis vad som är icke önskvärt i våra liv men är ofta oklara över det vi vill ha.
Många gånger när jag frågar mina barn vad dom vill äta så svarar dom med att berätta vad dom inte vill äta.


Så, utmana dig själv i helgen genom att bara tänka på det du vill ha i ditt liv. Så fort en tanke på vad du inte vill ha kommer så vänder du den till en ny tanke med fokus på vad du vill.

Undvik att använda ordet ”inte” i dina tankar, då hjärnan inte registrerar ordet ”inte”.

Skriv gärna och berätta hur utmaningen har gått för dig!