Att driva bolag med sin partner och få det att Rocka Fett! 1 kommentar


Många drömmer om att våga ta klivet och följa sin dröm men få tar verkligen klivet för att göra det. Jag har intervjuat en kvinna som faktiskt hittade modet och tog klivet att följa en dröm. Inte nog med det, hon antog även utmaningen att jobba ihop med sin sambo.
Jag har intervjuat Jenny Bengtsson som är utbildad civilingenjör och gjorde en snabb karriär inom den branschen. Hon hade ett toppjobb med all trygghet som det innebär. Men efter ett tag så började hon så smått fundera över om det verkligen var det hon ville göra och efter en process av tankar så kom hon fram till att säga upp sig för att istället börja jobba tillsammans med sin sambo. En reaktion som Jenny mötte var att många hade haft liknande tankar och drömmar på att säga upp sig och göra något annat istället men inte vågat ta klivet. Men Jenny tog klivet och driver idag bland annat Photago AB tillsammans med sin sambo. I den hhär intervjun berättar Jenny hur hon och hennes sambo Rockar tillsammans. Häng med!

Jenny Bengtsson

Så hur driver man bolag med sin partner så att båda Rockar?

Hur får man utmaningen att jobba med sin partner att Rocka fett?

Det påverkar hela vårt liv och det vi väljer att gör på vår fritid som att vi häromkvällen satt med budgetplanering vid köksbordet. Vi tycker det är roligt att göra saker tillsammans och vi är ett bra team. Saker blir så bra när vi gör det tillsammans. Det känns också som om det stärker vår relation att jobba tillsammans. Sedan så blir det ändå inte så att vi är tillsammans 24/7 eftersom vi gör olika uppgifter på jobbet vilket innebär att vi inte kan sitta tillsammans hela tiden. Det är också skönt att vi båda styr vår tid och kan vara lediga tillsammans när vi vill, den möjligheten hade vi inte tidigare när jag var anställd.

Har ni öppet pratat om olika roller?

Det har vi pratat en hel del om och vi är båda överensöverens om hur viktigt det är att ha en rak och öppen kommunikation. Det är viktigt att vi skiljer på våra roller privat och arbete speciellt eftersom vi har anställda vilket gör att det är viktigt att vi kan förhålla oss professionellt till varandra. Så när vi kliver innanför dörren på kontoret så kliver vi även i våra yrkesroller. Nu är det ju så att det även blir mycket jobbsnack på kvällarna men inte alls så mycket som folk verkar tro. Jag tycker inte att det är så svårt att hålla isär rollerna utan det faller sig ganska naturligt, inte minst med tanke på att det är så olika uppgifter man gör hemma kontra dom man gör på jobbet.

Jenny och Filip jobbar!

Vilka falluckor och framgångsfaktorer kan du se?

Falluckor:
Att man inte bejakar att man även har en kärleksrelation som man vårdar. Det är också viktigt att tillåta varandra att ha sina personligheter och att vara privatpersoner. Det är viktigt att båda får chansen att anta utmaningar och utveckla och sköta sina egna projekt. Man får inte ta varandra för givet utan bejaka sin relation. Utmaningen ligger i att behandla varandra utifrån sina yrkesroller när man är på jobbet och att där agera professionellt. Och sen att man kan släppa professionaliteten när man kommer hem.

Framgångsfaktorer:
Då vi känner varandra så väl så kan vi ge varandra en annan feedbackfeedback och på ett annat sätt än vad man kanske gör med en anställd. Det gör också att vi kan fördela arbetet utifrån vem som är bäst på vad. Vi har fått fler saker gemensamt nu sedan vi började jobba ihop. Vi jobbar ju för vår gemensamma framtid och har då samma målsättning och drivkraft. Vi styr vår gemensamma ekonomi och formar genom det här allting i vårt liv tillsammans och driver allt åt samma håll.

Vad krävs för att lyckas?

Att man vågar ta steget och vågar testa är en grundförutsättning. Man ska ha en öppen kommunikation så man kan prata om vad man tycker fungerar bra och det som fungerar mindre bra. Det är väldigt viktigt att alltid prata ut om saker och inte hålla det inom sig.

Jenny tror absolut att det stärker en relation att jobba ihop då man får se andra sidor av varandra som man inte får se annars. Vi har upptäckt nya sidor hos varandra och sett en kapacitet hos varandra som vi inte har sett innan vi jobbade ihop.
Jennys 5 bästa tips för att jobba ihop!
1. Öppen och tydlig kommunikation! Det är så viktigt att det fungerar så att man kan komma fram till hur samarbetet kan fungera optimalt.
2. Det är viktigt att släppa jobbet på fritiden och skilja på jobb och privat. Man måste stimulera alla sidor hos varandra.
3. Hitta varandras styrkor och svagheter och fördela uppgifterna utifrån det och peppa varandra i att utvecklas.
4. Hjälp varandra att utvecklas genom stöttning och uppmuntran.
5. Att aldrig ha långt till skratt. Att ha roligt när man jobbar är en framgångsfaktor.

Jennys motto!
Jag drivs av att se det positiva i det som händer!

Mer om Jenny!

Photago AB

Vad är Photago?
Photago grundades av Jenny och hennes sambo efter att de varit på bröllop. Bröllopsparet ville ha alla gästers foton från festen men hade ingen bra lösning på hur de skulle samla alla foton. Detta ville Jenny och hennes sambo lösa vilket gjorde att grunden av Photago skapades. I dag är Photago en tjänst på nätet och i appar där man kan samla foton från flera fotografer i ett specifikt album. Grundtjänsten är gratis och kan användas till fester, konferenser, resor och andra dagliga tillfällen där man vill samla foton från flera deltagare.

Photago!
Photago för Iphone
Photago för Android

 

 

 

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Att driva bolag med sin partner och få det att Rocka Fett!