Att sätta mål och att nå framgång! 1 kommentar


Jag skriver mycket här på bloggen om att nå framgång  och om att sätta mål och tänkte här ge min definition på de orden. Framgång har blivit ett väldigt populärt ord att slänga sig med och bokhyllorna är fulla med självhjälpsböcker om hur man når framgång. Att det skrivs många böcker om ämnet har med efterfrågan att göra, ju mer vi vill ha det desto fler böcker skrivs vilket är bra. Jag Googlade på ”bok om framgång” och fick då 3 010 000 resultat, på svenska och när jag Googlar på ”bok om att nå mål” så får jag 3 730 000 resultat.

Så svensken strävar efter framgång och att nå sina mål men vad innebär det egentligen? Vad är framgång? Vilka mål ska jag sträva efter? Det kan ju vara lätt stressande om man ska följa  det som står i media då deras framställning kan göra att framgång och mål kan tyckas ganska ouppnåeligt.

Min definition av Framgång!

Fram-gång: att gå framåt. Framgång är att utvecklas och nå de resultat man önskar i sitt liv. Med andra ord så är framgång något som är helt individuellt. Det är du som bestämmer vad som är framgång för dig. Och det viktigaste är inte hur framgången ser ut utan det viktiga är den glädje och ökade livskvalitet som du får. Framgång i livet är när du känner att du har flyt, ett flow i ditt liv.

Min definition av Mål!

Ett mål kan vara ”stort” eller ”litet”, det som är stort för en person, kan vara litet för en annan. Det viktigaste med att sätta mål är att målet är ditt, att det är något som du verkligen vill uppnå. Du kan ha mål på alla områden i livet och det viktigaste är att målet ger dig större livskvalitet, att det gör dig lycklig, stolt, nöjd, förenklar livet, ger bättre relationer, ja, helt enkelt att måluppfyllelsen ger dig tillfredsställelse. Att sätta mål är också ett bra sätt att sätta ut riktningen för ditt liv.

 

Du kanske också gillar:

 • Nå så långt som du vill!Nå så långt som du vill! (1)
  Ingenting är omöjligt, bara olika svårt. Ett sätt att göra det "omöjliga" mer möjligt är […]
 • Nytt Jobb!Nytt Jobb! (3)
  Jag berättade i ett tidigare inlägg: Livsstilsdesignern tipsar, om en bok som heter Nytt […]
 • Alice i Underlandet sätter mål!Alice i Underlandet sätter mål! (12)
  Det var en gång en liten flicka som hette Alice, Alice i underlandet. Alice gick på en […]
 • Vilken är din ursäkt?Vilken är din ursäkt? (3)
  De allra flesta har ursäkter som hindrar dom från att leva sina liv fullt ut. Man har de […]
 • Jag är bäst i hela världen!Jag är bäst i hela världen! (8)
  Vilken härlig känsla att veta att jag är bäst i hela världen! Det finns en sak som bara […]


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Att sätta mål och att nå framgång!