Att välja eller måsta! 1 kommentar


Att välja ordet vill istället för måste gör en väldig skillnad i attityden till det du gör.

Jag måste dammsuga: säger att jag är tvungen, och tvång är något som kommer utifrån vilket ger en negativ klang till det. Jag måste dammsuga är inte roligt. Det är inte kul att göra något som man känner att man är tvingad till.

Jag vill dammsuga: säger att jag har gjort ett aktivt val. Jag har själv valt att lägga min tid på att göra rent och fint hemma. När jag väljer att göra någonting så blir det mer lustfyllt.

 

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Att välja eller måsta!

  • Anna-Karin

    Liknande tankar har jag själv bloggat om någon gång, kommer jag ihåg. Det är härligt att ha med sig viljan när man ska göra något. Jag har nästan blivit allergisk mot "måsten" sedan jag själv började ifrågasätta vad jag egentligen "måste" som människa. Det var inte särskilt mycket, upptäckte jag. Däremot finns det massor av saker som jag vill i mitt liv.

    Jag önskar dig en härlig helg, Cecilia!

    Kram!