Attityden som förhindrade skilsmässan! 11 kommentarer


Jag ska här berätta en sann historia om en olycklig kvinna, en olycklig man och en terapeut med Rockstjärnestatus.

”Den här berättelsen börjar hos Anita och Sten, (fingerade namn) som är ett par i medelåldern och som varit gifta i 26 år. Deras äktenskap har sett ut som dom flesta andras med mot och medgångar och de senaste åren har det mesta blivit slentrian och Anita har känt sig tagen för given och glöden är helt borta. Anita tyckte att den hon nu var gift med var en grinig gubbe som aldrig log och inte visade henne någon som helst kärlek eller ömhet.
Anita fick till slut nog och föreslog för Sten att de skulle gå i äktenskapsrådgivning vilket Sten tyckte var helt onödigt för de hade inga problem som var så allvarliga så dom behövde gå till en ”hjärnskrynklare”. Frustrerad, besviken och ledsen så gick Anita själv till en terapeut för att reda ut saker med sig själv och sin situation. Efter en tid hade hon bestämt sig och meddelade terapeuten att hon bestämt sig för att ta ut skilsmässa.
Och då Rockade terapeuten loss och bad henne vänta en månad och att hon under den månaden skulle göra precis som terapeuten sade. Anita gick med på det då hon ville vara säker på att hon verkligen gjort allt som stod i hennes makt för att rädda äktenskapet.

Terapeuten gav Anita en enda uppgift: Anita skulle tänka tillbaka på tiden när hon träffade Sten och skriva ner alla sidor och egenskaper hos Sten som gjorde att Anita blev förälskad i Sten. Sedan bad terapeuten Anita att under kommande månad fokusera på de här sidorna hos Sten. Och med den här uppgiften och en ny tid hos terapeuten en månad senare åkte Anita hem till Sten.

En månad går och Anita kommer åter till den fantastiska terapeuten med Rockstjärnestatus. Det terapeuten ser när Anita kommer är en kvinna med rak rygg, ett härligt leende och detriktigt strålar om henne.
Terapeuten ställer frågan om Anita fortfarande vill ta ut skilsmässa? -Aldrig i livet, svarar Anita. Jag har hittat mannen som jag blev förälskad i och älskar honom över allt annat. Vi är som nyförälskade!”

Visst är det en härlig berättelse och vilken tur att Anita träffade en så klok terapeut. Men vad var det som hände egentligen?

Anita och Sten har troligtvis hamnat i en situation som är väldigt vanlig i långa relationer. Att man mer och mer fokuserar på den andres brister och till slut inte ser några kvaliteter längre. Terapeuten bröt det här mönstret genom att Anita fick fokusera på det som hon älskar och uppskattar hos Sten vilket ledde till att Anita såg mer av den mannen som hon en gång älskade. Det här i sin tur ledde till att Anita ändrade sin attityd och sitt beteende gentemot Sten, vilket i sin tur ledde till att Sten ändrade sitt beteende mot Anita.

Kontentan av det här är att vi kan styra hur olika situationer och relationer ter sig för oss genom våra attityder och vårat beteende.
Prova själv! Välj ut en situation eller relation som du är mindre nöjd med, ändra sedan din attityd mot en mer accepterande. Var tålmodig för det kan ta ett tag, speciellt om andra människor är inblandade. Men det är värt tiden det tar.

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 tankar om “Attityden som förhindrade skilsmässan!

 • Anette Ryan

  Hej! Tack för att du delade med dig av denna fina historia. Den var mycket tänkvärd.
  Tjingeling Anette 🙂

 • Anna-Karin

  Det här var en riktig solskenshistoria som jag blev så glad av att läsa! Tack för att du delade med dig av den!

  Jag önskar dig en härlig dag!

  Kram
  Anna-Karin

 • Johanna

  Åh vilken underbar historia!!
  Det är värt att tänka på i alla relationer, kanske till och med egna mönster, vanor och sidor?
  You rock!

 • Conny

  Ja,det där stämmer. Människor funkar så, även om man är medveten om detta.
  Bra inlägg!

  Hoppas det har regnat på dig idag! ;D

 • Sussie

  Ja, man kan ju aldrig ändra på någon annan. Men man kan ändra på sig själv och sina tankar, och då följer oftast en positiv förändring i omgivningen med som bonus… 🙂
  Ha en härlig sommarkväll!

 • Lev Ditt Liv

  Underbart..Livet blir verkligen som man vill..Skapa det liv man vill leva i.

  Det var till dig jag skulle ringt för 4 år sen ha ha… du är bara bäst…
  Kram Mia

 • Den nakna coachen

  Underbar berättelse!
  Du är kanonbra!!

  Ytterligare ett bevis för hur vår egen inställning till saker påverkar och förändrar. Tack C

  Kram
  Linda

 • Alicia

  Åh, härlig, sann, berättelse. Jag tror faktiskt att jag hört den berättelsen (eller någon liknande) tidigare. Tåls verkligen att tänka på det där!