Attraktionslagen, 3 tips för att bryta negativa tankar + 2 bonustips 2 kommentarer


Attraktionslagen, 3 tipsJag får ofta frågan om vad som är en positiv eller negativ tanke och det är en fråga där svaret är helt individuellt för det som är en negativ tanke för en person kan vara en positiv tanke för någon annan. Vi kan ta ett exempel; Birgitta älskar hundar och har 3 stycken, när hon tänker på hundar så blir hon glad och känner kärlek, glädje och värme så för Birgitta är tanken på hundar en positiv tanke. Marianne blev som barn biten av en hund vilket har lett till att hon är rädd för hundar, så när hon tänker på hundar upplever hon rädsla och obehag så för Marianne är tanken på hundar en negativ tanke.

Som ni ser i exemplet så skapar samma tanke olika känslor, hos Birgitta skapar tanken positiva känslor och hos Marianne skapar den negativa känslor. Så det är inte själva tanken som är negativ eller positiv utan det är de känslor som tanken skapar som avgör om det är en negativ eller positiv tanke. Så man kan alltså inte göra listor med alla tankar och dela in dem i positiva och negativa tankar.

Attraktionslagen bygger på principen att lika attraherar lika och att de vibrationer vi sänder ut drar till sig samma vibrationer. Våra tankar skapar känslor och det är känslornas vibration som vi skickar ut. Så om du känner dig glad och lycklig så drar du till dig saker, händelser, människor och situationer som ger dig mer glädje och lycka. Och tvärtom. Om du känner dig sur och irriterad så drar du till dig saker, händelser, människor och situationer som gör dig mer sur och irriterad.

Jag möter många människor som upplever att det är väldigt svårt att inte tänka negativt. Och de säger ofta att nu ska jag inte tänka på det där vilket leder till att de tänker ännu mer på det där som de inte ska tänka på. Du kan inte bryta en tanke genom att tänka på den så här kommer några tips för hur du effektivt kan bryta en tanke som skapar negativa känslor inom dig. Och jag lovar att i samma ögonblick som du bryter en negativ tanke för att skapa härligare känslor så kommer du märka förändringar i ditt liv. De här förändringarna behöver inte nödvändigtvis bestå i att det trillar ner en miljon i ditt knä, att drömpartnern knackar på dörren och att drömjobbet ramlar ner i inboxen utan du kommer få manifestationer i form av härliga känslor, nya tankar och idéer som stakar ut vägen mot ditt mål.

Nedanstående tips passar suveränt när du märker att du har negativa tankar som bara snurrar runt i huvudet utan att du kan bli av med dem. De här tipsen passar perfekt när du känner dig på dåligt humör och är sur, grinig, irriterad, när det känns motigt och hopplöst.

3 tips för att bryta negativa tankar:

1] Prata med dig själv. Ja, du behöver inte prata högt utan det handlar om din inre dialog. När det känns som en omöjlig situation och du har negativa tankar så ska du plocka fram logiken istället för att hemfalla åt tankar som skapar skräckscenarion. Har du varit i en liknande situation förut? Löste det sig då? Säg då till dig själv att det löser sig, det har det alltid gjort förut. Har någon annan varit i samma situation? Löste det sig för dem? Säg då till dig själv att andra har varit i samma situation och de löste det så det löser sig för mig också. Istället för att fokusera på det jobbiga i situationen så säg till dig själv att det finns en lösning på det här men jag ser det inte just nu. Vad skulle du säga till en vän som var i samma situation? Säg samma saker till dig själv. Och kom ihåg att även om känslorna är väldigt starka och det känns superjobbigt så kommer det gå över. Det är bara känslor och du dör inte av dem. Leta efter saker som skapar lite bättre känslor t ex, jag är glad att mina barn är friska, jag är glad att solen skiner idag, jag är glad att jag har tak över huvudet leta efter det som faktiskt fungerar och är bra i ditt liv. Fråga dig själv; Vilken tanke kan få mig att känna mig lite gladare just nu? Försök inte gå direkt från att vara knäckt till att vara superlycklig utan ta ett steg i taget och leta efter en tanke som får dig att bli på lite bättre humör, en tanke i taget.

2] Var i nuet. Bryt negativa tankemönster genom att sysselsätta hjärnan med nuet. Det här är väldigt effektivt för att distrahera hjärnan från oönskade tankar. Fokusera med alla dina sinnen på det som du för tillfället håller på med. Om tankarna dock är väldigt efterhängsna får du ta i lite mer och göra något helt nytt. När du gör något nytt så tvingas hjärnan automatiskt att fokusera på det du gör och bryter då automatiskt den tankespiral som snurrar. Gör vanliga saker på annorlunda sätt; klipp med ”fel” hand, gå baklänges, duscha i mörker, skriv med ”fel” hand, översätt en text till engelska, tänk på sjörövarspråket, blunda när du går, räkna dina fotsteg, rabbla alfabetet baklänges osv. 

3] Skriv listor. Ett effektivt sätt att bryta de negativa tankebanorna är göra listor med dina bra sidor och egenskaper. Att skriva ner saker är väldigt effektfullt. Effekten blir ännu större om du sedan läser högt vad du skrivit ner. Du kan också göra en lista på saker som du är stolt över, en lista över saker som du presterat, en lista över roliga saker som du tycker om att göra. Här är ett exempel på hur en lista kan se ut: 

 • Jag är älskad av min familj och de är stolta över mig
 • Jag är kreativ
 • Jag har många fina vänner
 • Jag är omtänksam
 • Jag tar hand om mig själv
 • Jag är full av iver inför en ny dag
 • Jag duger.
 • Jag förtjänar allt gott.
 • Jag förlåter alla som sårat mig.
 • Jag förlåter mig själv.
 • Jag accepterar mig som jag är.
 • Jag är full av glädje
 • Jag kan bli vad jag vill
 • Jag vill lära mig nya saker – söker utmaning
 • Jag är en självständig person
 • Jag ser och hör med kärlek och omsorg
 • Jag mediterar, njuter av naturen
 • Jag hjälper de som har det svårt
 • Jag använder mina erfarenheter
 • Jag tar mig tid att leka med barnet inom mig

Och här kommer 2 bonustips som fungerar väldigt bra för mig.

Musik. När jag känner att jag inte är på bra humör och inser att det snurrar tankar som är oönskade så lyssnar jag på musik. Jag har skapat en låtlista på Spotify som heter Rockstjärnestatus och där finns det bara låtar som verkligen kickar igång mig. Jag stoppar i hörlurarna och så sätter jag på högsta volymen och det tar inte många sekunder innan mitt humör börjar vända. Det här fungerar perfekt för mig när jag vill bryta negativa tankar och höja min vibration så att jag blir mer mottaglig för det jag önskar.

Sova. När det är riktigt illa och inget annat fungerar så brukar jag lägga mig och ta en tupplur. Det slår aldrig fel. När jag sen kliver upp så är det som ett nytt blad och tankarna är borta och humöret mycket bättre. Och det är också väldigt vanligt att saker jag önskat har manifesterats när jag sover.

Vill du lära dig mer om dina tankar och hur du kan skapa tankemönster som gynnar dig för att skapa det liv du önskar så hittar du e-böcker, e-kurser och mailserier i min webshop som finns HÄR.

Vill du diskutera med likasinnade och lära dig mer om Attraktionslagen så är du välkommen att gå med i en grupp jag har på Facebook som heter attraktionsguiden. Du hittar gruppen genom att klicka HÄR.

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Attraktionslagen, 3 tips för att bryta negativa tankar + 2 bonustips