Attraktionslagen, hälsa och positiva tankar 1 kommentar


Hallå, alla Härliga!

Häromdagen så fick jag ett mail från en tjej som är med i min nystartade grupp på Facebook. Det är en grupp som heter Attraktionsguiden och den gruppen är till för alla som är intresserade av Attraktionslagen. Du kan kolla in gruppen HÄR.

Frågan jag fick handlade om hälsa och positiva tankar och jag vet att det är ett ämne som väldigt många vill veta mer om så jag frågade tjejen om jag fick dela med mig av hennes fråga och mitt svar så att fler kan få ta del av det. Jag fick klartecken av tjejen så här kommer fråga och svar kring hälsa och positivt tänkande.

Hej Cecilia!

Du är en av få ”positiva” coacher som jag inte tycker är enbart flum utan det mesta du skriver om kan jag ta till mig.

Nu är min undran om man kan påverka sin hälsa genom affirmationer eller sk positivt tänkande.

question-mark-1026531_1920Stort tack för ditt mail. Först vill jag berätta att jag blir väldigt glad när jag läser att du inte uppfattar mig som flummig, det visar att jag lyckats med att nå ut som tydlig och oflummig vilket är mitt mål.

Och så till svaret på din fråga. Kort och gott så är mitt svar, ja. Innan jag utvecklar det så tänkte jag visa på motsatsen; som du säkert känner till så kan man bli sjuk av sina tankar. Många sjukdomar som vi bär med oss latent utlöses ofta av ”psykiska åkommor” och då menar jag t ex klinisk depression, utmattningssyndrom och liknande psykiska sjukdomar. Och det som är gemensamt med de psykiska sjukdomarna är att vi har negativa tankar större delen av vår vakna tid och det är vanligt att vi efter en sådan lång period får fysiska, kroniska sjukdomar vilket visar att negativa tankar kan göra oss sjuka.

Och så kommer vi till svaret på din fråga kring positiva tankar. Jag gillar ju forskning för det känns som logiska förklaringar som man kan ta på och förstå. Min hjärna är väldigt logisk och vill alltid ha tydliga förklaringar på hur saker och ting fungerar osv så därför tilltalar forskning mig. I alla fall så har väldigt många oberoende studier visat att positiva människor lever längre, har bättre immunförsvar och oftare blir friska från sjukdomar där negativa människor fortsätter att vara sjuka eller är sjuka längre. Jag läste t ex om en man som hade cancer och läkarna gav honom inget hopp. Då bestämde han sig för att han ville ha så kul som möjligt den tid han hade kvar i livet så han satt nästan hela dagarna och tittade på komedier. Efter en tid så kunde läkarna se att tumörerna hos mannen hade minskat i storlek för att till slut försvinna helt. De stod helt oförstående inför detta ”mirakel”. Och det finns hur många berättelser som helst av den här typen. Du har ju också hört talas om Placebo-effekten och det handlar ju enbart om vad vi tror på, alltså våra tankar och i det fallet är det för att patienten tror/tänker att sockerpillret kommer fungera.

Allting består av energier och det finns så många olika sorters energier och det som skiljer dem åt är att de vibrerar på olika nivåer. Man brukar säga att de energier som vibrerar snabbt vibrerar på en hög nivå och de energier som vibrerar långsamt vibrerar på en låg nivå. Det finns ju oändligt många ”hastigheter” som energierna vibrerar i. De energier som vibrerar på samma nivå/i samma hastighet dras till varandra vilket egentligen är ganska logiskt eftersom de harmonierar med varandra. Om vi då överför det här till våra tankar och känslor så vibrerar ju de också och negativa tankar vibrerar på en låg nivå, alltså långsamt och positiva tankar vibrerar på en hög nivå, alltså snabbt. Och du kan faktiskt känna det i kroppen, tänk hur kroppen känns när du känner dig deppig, ledsen, irriterad och jämför det med hur kroppen känns när du är glad, inspirerad och lycklig. Kroppen känns lättare, fluffigare, snabbare och mer energisk när du är positiv, eller hur? Och omvänt så när du har negativa tankar och känslor så känns kroppen trög, fast och tröttare.

EnergiSjukdom vibrerar på en lägre nivå och man kan ”se” hur energin liksom går långsammare där det finns sjukdom i kroppen och det beror på att energierna vibrerar långsammare och det beror på att det är tätare med atomer där energin vibrerar långsamt, det är just för att det är fler atomer som energin rör sig långsammare. Det är som att jämföra bomull och bly till exempel. I bomull är det glest mellan atomerna så de kan vibrera snabbare och bomull är ju också mycket lättare än bly där atomerna är tätt, tätt packade.

Så för att sammanfatta det hela så drar positiva tankar till sig energier som vibrerar på samma nivå och ju fler energier av den typ som attraheras desto mindre plats finns det för de tyngre energierna. Så att tänka positivt är väldigt bra för kroppen. Men, det viktiga är inte tankens innehåll utan det viktiga är vilken känsla som tanken framkallar. Många tror att man för att tänka positivt bara ska tänka motsatsen till det oönskade men det räcker alltså inte. För är det så att man t ex vill bli frisk och tänker jag är frisk så kan det vara så att den tanken hela tiden påminner en om att man är sjuk och då blir man istället ledsen och deppig och då sänder man ut en negativ vibration även om tanken kan tyckas positiv så det gäller att hitta tankar som skapar positiva känslor inom en för då har man hittat en äkta, positiv tanke.  Kan man inte hitta positiva tankar som har med hälsa att göra så är det bättre att släppa ämnet och istället fokusera sina tankar på något annat som skapar en positiv känsla inom en, t ex titta på komedier, kela med katten, lyssna på glad musik, läsa en härlig bok, njuta av en vacker blomma eller vad som nu gör en glad. Du vet, man kan ha ont och vara rädd men man kan också ha ont och vara hoppfull. Hoppfullhet och rädsla har 2 helt olika energier och med hopp så blir livet lite lättare.

Jag rekommenderar dock inte att man ska bota sjukdomar enbart med sina tankar utan det ska göras i kombination med traditionell medicin.

När det gäller positiva energier så har den traditionella medicinen börjat få upp ögonen för den och faktum är att Sverige och Danmark är de enda länderna i Europa som inte tillåter alternativa metoder som healing inom sjukvården. Man har dock börjat släppa lite på det genom att säga att Läkare som har en helande förmåga  kan få använda sig av den.

Mer om attraktionslagen här på bloggen:

Lär dig förändra negativa tankar HÄR.

E-kurs om attraktionslagen hittar du HÄR.

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Attraktionslagen, hälsa och positiva tankar

  • Hassan

    Hej! Jag heter Hassan och bor i Västerås. Jag letade efter en grupp som pratar eller håller på Attraktionslagen eller positiva tankar men jag har tyvärr inte hittat det. Var snäll och hjälp mig om du känner nån grupp här i Västerås.
    Mvh Hassan