Bli en Rockstjärna på att förverkliga dina idéer! 1 kommentar


Jag har intervjuat författaren, Jessica Hardiman, som skrivit barnboken Valentin – Den magiska drycken. När man hör Jessicas berättelse så förstår man varför hon lyckades förverkliga sin dröm att ge ut en bok.

Jessica Hardiman

Jessica Hardiman

Häng med så får du veta hur du kan bli en Rockstjärna på att förverkliga dina idéer!


Vad krävs för att kunna förverkliga sina idéer?
Det viktiga är att plocka upp den där idén ur byrålådan och damma av den för om du bara gör det och tar ett steg så kommer du närmare din dröm. Det är viktigt att våga ta det där första, extra steget. En annan viktig ingrediens för att förverkliga din idé är att sätta tydliga mål med klara bilder för vad det är du vill uppnå. Och om man fastnar någonstans så får man leta vidare för att hitta olika vägar för att nå målet. Det är inte alltid säkert att det blir som man tänkt sig.
– Vad modig du är, att du vågar, får Jessica ofta höra.
Ja, det är det som skiljer mig från dig, brukar Jessica svara, och hon fortsätter jag vågar göra det. Och det är just det som det handlar om; att våga göra det är det som gör att du kommer fram.
Skillnaden mellan dom som bara drömmer och dom som lyckas är att dom som lyckas bara gör det, tillägger Jessica.

Hur hanterar du motgångar?
När det tar emot så brukar jag tänka att det inte är meningen, det kan vara fel timing eller så var det inte rätt för min idé och då gäller det att inte ge upp utan hitta andra vägar. Förlaget sade nej till Valentin men jag fortsatte ändå med tanken att då var det inte rätt förlag för min bok. Då sade folk till mig att du kan ge ut den själv men det kändes inte rätt. Det var inte mitt mål. Jag ville ge ut något som jag var stolt över och kände att jag ville ha ett bokförlag bakom mig så jag fortsatte för att hitta andra vägar.

Valentine-600 förslag2

Valentine

Och Jessica är verkligen ett levande bevis på att hon inte gav upp sin dröm med boken utan hon bokade istället plats på bokmässan, utan bok och utan förlag. Hon var så övertygad om att boken och konceptet var bra och tänkte att förlagen inte såg helhetsbilden. Hon hittade en illustratör som målade bilderna precis som Jessica ville ha dom och så byggde hon som en kuliss som illustrerade boken i sin monter på mässan. Och tack vare det så fick Jessica sitt kontrakt med ett förlag. Hon gav inte upp vid minsta motstånd utan hon fortsatte mot det som hon visste var hennes mål, det mål som hon bestämt sig för att uppnå.

Boken, utgiven på Hoi Förlag.

Boken, utgiven på Hoi Förlag.

Sen fick hon idén att göra film av boken och fick tipset att göra julkalender av sin bok och då kontaktade hon kända svenska skådespelare som hon tyckte passade för karaktärerna och fick ja från flera stycken. Sen pratade hon med produktionsbolag och det pratades om att göra en TV-serie men Jessica kan inte släppa känslan om att göra filmen så den är nu hennes mål och filmmanuset är nu färdigt.
Jag tvivlar inte ett dugg på att Jessica kommer få ut boken som film och ser fram emot att se resultatet.

Den närmaste omgivningen har ofta invändningar när människor pratar om sina drömmar och mål. Hur tycker du man ska hantera en negativ omgivning?
Se kritik från andra som ett tillfälle att lära dig. Lyssna med ett halvt öra men fortsätt lita till dig själv och det du brinner för. Det är så viktigt att du lyssnar på dig själv så att du inte tappar din idé/dröm för då är risken att den blir någon annans idé/dröm som du genomför. Det spelar ingen roll vad andra säger. Skäms inte för dina drömmar utan följ det som gör dig lycklig. Om man ska lyckas måste man hålla sig till sitt mål och inte avvika från vägen alltför mycket. Att prata om sina drömmar/idéer till omgivningen är ett sätt att hålla liv i drömmen. Det är också ett sätt att komma närmare målet när folk känner till dina drömmar för då kan du få hjälp på din väg.

Jessicas 5 bästa tips!
1. Att våga. Just do it!
2. Jämför dig inte med andra!
3. Ge inte upp utan hitta andra vägar.
4. Visualisera din dröm. Se det du drömmer om framför dig.
5. Låt inte andra människors negativa energi dra ner dig.

Jessicas motto! När det flyter så är du på rätt väg.

Här hittar du mer info om Jessica och hennes härliga bok:

Hemsida: www.valentineloveangel.com
Fb sida: Valentin
Blogg: jessicahardiman.hoi.se

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Bli en Rockstjärna på att förverkliga dina idéer!