Bli en stjärna på att ta egna initiativ 6 kommentarer


Många gånger ser vi saker som vi känner missnöje inför och det vanligaste är då att vi klagar och uttrycker vårt missnöje på ett eller annat sätt. Något man också kan göra är att ta initiativ till något som leder till en förändring av situationen men många kommer inte ens på tanken eller tycker att det är svårt att ta initiativ för de tror att de inte kan göra någon förändring. En person som dock är en riktig stjärna på att ta initiativ är Gabriel Ovalier som bland annat ligger bakom MalmöLobbyn.

Gabriel tror att han kan generera fler jobb än vad Arbetsförmedlingen gör!

Gabriel

Gabriel Ovalier

MalmöLobbyn är ett nytt sätt att förmedla till privatpersoner och företag i Malmö, Skåne, Sverige, Europa och Världen att Malmö är en helt underbar stad. Malmö framställs till stor del i media som en gangsterstad som det är farligt att leva i, bo i och besöka. Det vill ”MalmöLobbyn” ändra på. Mångfalden gällande människor, upplevelser och Malmö Stad i sig går inte att finna någon annanstans. Gabriel vill ge en positivare bild av Malmö genom att förmedla bilden av parkernas stad genom olika typer av events/happenings, det ska hända lite roliga saker som folk ser fram emot. Det ska spridas i sociala medier så folk ser att det händer roliga saker här i Malmö. Det här är en stad där det händer. Istället för att kommunen anordnar saker så kan Malmölobbyn med hjälp av sitt nätverk hjälpa till och vara en stor arrangör i kommunen.
LoggaEtt annat syfte med Malmölobbyn är att skapa mötesplatser där arbetslösa, arbetsgivare och andra aktörer kan träffas och genom nätverkande skapa nya kontakter som kan leda till nya möjligheter. Gabriel säger att han har sett frustrationen som många har över att inte ha något jobb och menar att grunden till att folk mår bra är att de har jobb. Gabriel vill då att folk ska träffas och diskutera och se om och hur man kan hjälpa varandra på något sätt. -Jag är ingen coach men jag vet att jag kan tillföra ett annat synsätt för hur man kan komma vidare. Gabriel tror att han kan generera fler jobb än vad Arbetsförmedlingen gör.

Vad var det som fick dig att starta MalmöLobbyn?
Malmö framställs till stor del i media som en gangsterstad som det är farligt att leva i, bo i och besöka. Och jag har ofta fått höra negativa saker om Malmö av folk som inte bor här vilket jag tycker är beklagligt eftersom Malmö är Sveriges finaste stad. Jag blev till slut trött på att höra allt det negativa om Malmö och bestämde mig då för att jag ville ändra på det här.

Det här är ju ett helt suveränt initiativ med Malmölobbyn. Vad tror du att du har för drivkrafter fick dig att ta det här klivet?
Dels är det jättekul med projekt och att genomföra ett bra projekt eller event och att folk blir nöjda. Dels så är drömmen att jobba som egenföretagare så det är en drivkraft jag har. Att starta olika projekt har varit ett sätt för mig att hitta vad jag brinner för och är bra på. Det är en skön känsla att kunna slå sig själv för bröstet och säga att jag är bra!
Som person så saknar jag en del spärrar på både gott och ont vilket leder till att om jag får en idé så kör jag på det. Mina vänner är vid det här laget vana vid mig och mina idéer och sitter bara och himlar med ögonen när jag kommer med en ny idé. Jag får ofta nya idéer, både bra och dåliga. Min dröm är att jag ska kunna ta ut en lön samtidigt som det här projektet gynnar både Malmö och Malmöborna.

Gabriels bästa tips för att bli en stjärna på att ta initiativ:

 1. När du får en idé så är det bara att köra på.
 2. Var inte rädd för att göra bort dig. Antingen funkar det eller inte.
 3. Se misstagen som lärdomar.
 4. Våga utmana dig själv och gå utanför ramarna.
 5. Använd ditt nätverk.
 6. Var givmild och bjud gärna på dina kontakter.
 7. Ta emot hjälp om det behövs.
 8. Bry dig inte om vad andra säger.
 9. Hitta ditt eget sätt att göra saker på för då blir det bäst.

För att se mer om vad MalmöLobbyn gör så hittar du dem här:

Hemsida
Twitter
Facebook

Deras nästa event är en Jobbträff som går av stapeln den 29 januari och du kan läsa mer om det HÄR.

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 tankar om “Bli en stjärna på att ta egna initiativ

 • Geddfish

  Du är en frisk fläkt, och det gillar jag! I grund och botten är jag positiv, försöker se möjligheterna. Ibland får man tas med svårigheterna, men med inspiration så kan man bli motiverad att kämpa.
  Kram! <3 Gerd

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Tack för din fina feedback som gör mig så glad och peppar mig att fortsätta med mitt jobb som inspiratör. 🙂
   Inspiration och påminnelser är så viktigt, speciellt när man hamnar i en svacka och känner sig lite vilsen.

   Kram!

   You Rock!!!

 • Annorlunda Underbara

  Det tror jag absolut att han kan göra, med rätt inställning, om han tror på sitt engagemang, lite jävlar anamma och bra kontaktnät så kommer man långt. Jag tror, tyvärr, att de på bland annat Arbetsförmedlingen mer eller mindre bara sitter av sin tid. De flesta brinner inte för sitt jobb..tyvärr..min erfarenhet.

  Ha en skön kväll

  //Annorlunda Underbara

 • bia

  Ibland tycker jag människor bara är såå tråkiga….bara klagar men gör inget åt det…och att umgås med energi tjuvar är inte min grej heller…att ta initiativ tycker jag däremot är roligt….gör det ibland, beror ju helt på vad det är för något man vill ta initiativ på…men soffpotatisar är inget som jag gillar….nej gud, gör något radikalt i stället…det finns så mycket att göra om man bara vill och kan förstås…
  Ha en fin initiativrik kväll ;)))
  Bia

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Ja, jag håller med dig om att det är väl mycket gnäll många gånger. Tänk vilka storverk all den energin skulle kunna skapa.
   Ja, det finns verkligen mycket man kan göra och det är tur att det finns initiativtagare.

   You Rock!!!