Bloggmaraton, Inlägg 8 av 48! 4 kommentarer


Bloggmaratonet fortsätter i det här inlägget om mig själv. Ett önskemål som jag fått från Ewa Pihl:
 
Åh, Cecilia….Jaaag skulle vilja veta hur du började ”din Första Inre resa” från dina svårigheter tiidigare. Preciiis varifrån du fick din första ”gnista” till nästa steg..!??
Cecilia Kärvegård
 Ewa, stort tack för din fråga, den satte verkligen igång tankarna hos mig! Jag har funderat och funderat och mitt spontana svar var jag vet inte. Men så tänkte jag att det måste jag väl veta? Eller?
 
Det är svårt att säga vilken gnista som kom först, men en väldigt viktig gnista har varit min  envishet. Jag har envist klättrat uppåt, helt övertygad om att ljuset finns där någonstans, även jag ska kunna vara lycklig. En annan viktig tanke som har funnits där är tanken att: ingen annan ska ha sådan makt över mig så att den får mig att vara/bli olycklig. Kan själv, liksom!
 
Jag kommer återkomma i den här frågan, Ewa!

 

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 tankar om “Bloggmaraton, Inlägg 8 av 48!

 • Ann Dohse

  Håller med er! Envisheten är en bra drivkraft och envisheten kan bland annat uppstå när man är trött på att andra människor försöker styra ens liv och när man är trött på orättvisor. Envishet, humor, tacksamhet och att vända negativa händelser till lärdomar är viktiga ingredienser i ett välmående. Att lära sig se framåt, det som har varit, har varit. Andra ska inte bestämma hur man ska må, vad man ska göra eller vart/hur man ska gå.

 • HÄLSOFOKUS

  Helt klart svårt att veta exakt vilken gnistan var. Men jag tror på att din envishet hjälpt dig mycket. Det ska bli kul att läsa mer då du återkommer till detta!
  Själv har jag gjort en nystart med en PCO – Personal Coach Online. Endast två Skype-träffar och jag är klart på G ;-D

 • Lev Ditt Liv

  Envishet det är en skön drivkraft.. utan den undra vart man varit då?? Ja inte har jag då varit här inte.. Bara man inte är dumt envis. utan ödmjukt envis så finner man sin inte styrka..att vara chaufför i sitt egna liv..
  Härligt g. Trots djupa tankar..Älskar detta sååå..
  Kramen o fortsatt lycka till…

 • Ewa Pihl GalleriAquarelle ewa_pihl@hotmail.com

  Tjohoo!! Min fråga!!??.
  Jo du den var klurig eller hur?? Tycker också jag att det är svårt att komma på såna saker, de kommer ofta efteråt.
  Även mitt exempel[tänker på min enorma passion för "Rallyhunken".. Där blev det så att det kunde fortsatt hela livet, MEN då hade jag gett upp mitt eeeeget liv för hans, utan några som helst garantier, för det. Och det var ju just hans rädsla "Hon gör ändå slut sen"] [Likaså med skilsmässan från min exman ] det innefattar ju så mycket.. Insikten att någon annan har tagit kontrollen är som ett struptag. Jag tyckte det var som en uurstark flod kom i mej och hjälpte mej. ja, du ser, nu blev det att jag också svarade ..puh. vi fortsätter
  är inte riiiiktigt redo med ditt svar!!??