Botox till 8-åring! 18 kommentarer


Hur viktigt är utseendet egentligen? Hur långt är du villig att gå för att få ett utseende som matchar idealet? Hur långt är du som förälder villig att gå för att ditt barn ska vara en snygging?
Utseendet blir allt viktigare och vi ser en marknad som ökar lavinartat. En marknad med produkter, piller, kirurgiska ingrepp och sprutor för att vi ska bli snyggare. Vi kan läsa i media om vilka fördelar vackra människor har på alla områden, inte minst när man söker jobb.
Varför är utseendet så viktigt? Har skönhet ersatt religionen eller mår vi så dåligt så vi fokuserar på utsidan för att slippa fronta vårat dåliga mående?

Foto: ABC News

Jag läste en artikel i Aftonbladet om en mamma som sprutar in botox i ansiktet på sin 8-åriga dotter för att hon ska ha större chans att vinna skönhetstävlingar. Mamman säger att hon vet att hennes dotter är missnöjd med sina skrattrynkor. Hur mycket har vi som föräldrar rätt att utsätta våra  barn för i skönhetens tecken?

Läs artikeln: 8-åring får botox – för att vinna. Det finns även en film där man får se hur mamman sprutar in botox i sin dotters ansikte. Eftersom läkare inte skriver ut botox till barn så köper mamma  botox på internet. Självklart så vaxar hon även dotterns ben. För det är okvinnligt att ha hår på benen! Hur mycket hår har en åttaåring på benen undrar jag då. Läs artikeln HÄR!

 

Du kanske också gillar:

 • Har du bestämt dig?Har du bestämt dig? (0)
  Det är många som bestämmer sig men efter några minuter eller max ett par timmar så är de […]
 • Tänk om, tänk rätt!Tänk om, tänk rätt! (4)
  Tänk på vad du tänker på! Dina tankar påverkar det du ser omkring dig och det som du […]
 • Jag gav inte Adela en chansJag gav inte Adela en chans (6)
  Häromdagen så plockade jag gräs och maskrosblad åt vår kanin Adela. Hon är en […]
 • Ska du föda i en glassbil?Ska du föda i en glassbil? (1)
  Jag har 2 döttrar, en på 9 och en på 25. Och min stora väntar nu sina första barn då hon […]
 • Blondinbella och surtanten!Blondinbella och surtanten! (4)
  Det här inlägget handlar inte om Häxan surtant, även om det är ett av mina […]


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

18 tankar om “Botox till 8-åring!

 • Bella

  usch, stackars flicka. Hennes mamma ger ju henne massa komplex, vilken dålig självkänsla den flickan kommer få/har :/

 • Marika utomjording(extraterrestre, alien)

  Såg detta på italiensk TV.
  Vill bara säga att mina barn är världens vackraste precis som de är…och jag med!!!

 • sakitty

  fick rysningar när jag läste det, och jag som är extremt nålrädd blev illamående av bilden. Att utsätta ett barn för sånt :S och att det är en FÖRÄLDER som gör det ;____;
  ok att ge småbarn fina smycken och kläder att ha på sig – men att göra sånt mot kroppen :/
  föräldrar borde uppmuntra barn att tycka om sig själva som de är.
  sorgligt ;__;
  bra skrivet inlägg!

 • Elin

  Tycker botox överhuvudtaget är helt onödigt när det används enbart i syfte att göra en "vackrare". När man börjar spruta in det i barn så har man korsat gränsen rejält. Barnet är antagligen inte nöjd med sina skrattgropar/rynkor just för att hennes mamma har fört över sin egen skönhetsfixering till sitt barn.
  Ett typiskt exempel på en mor som vill leva ut sina egna drömmar genom sitt barn.
  Nej, botox borde endast användas av läkare och till nödvändiga syften, tex så används det till folk som har alldeles för spända käkar och som orsakar migrän.

 • En häxa på Vift

  Jag är ju inte fåfäng själv heller så det skulle bli väldigt konstlat om jag skulle tvinga på mina barn ett ideal jag inte delar.
  Vaxa ben på en 8åring eller ge botox finns inte ens på kartan, finns ju ingen som helst anledning.

  Sminka sig har de fått göra sen de var små, men DE har sminkat sig och tyckt att de varit jättefina och jag har inte sett det som negativt att låta dem leka med färger.
  Men som sagt, deras fåfänga har de fått skaffa sig själva och visst är väl mina döttrar mer utseende-medvetna än vad jag är men inte så det går till överdrift.

  Vet du, jag var till och med så "jävlig" att när tvåan ville bli modell så sa jag att det får hon visst bli det när hon är myndig och fattar sina egna beslut.

  Barn ska få vara barn och framförallt få lära sig att det finns betydligt viktigare saker i livet än att vara vacker på ytan.

 • Loppan

  Skrämmande!!! En mamma som lever genom sin dotter. Såg filmklippet också och flickan verkar ju inte ens vara säker på varför hon får botox. Låter som en inlärd utantilläxa. Och vaxa benen på en 8-åring! Galet!
  Tycker synd om flickan!

 • Mochride - mitt hjärtas röst

  Jag har inte läst artikeln men det vill jag inte heller. Jag blir så upprörd. Jag vet egentligen inte ens vad jag ska säga. Hemskt är det i alla all att göra så mot ett barn. Vad lär man dem? att utseendet är viktigast och att det inte spelar någon roll hur man är som person, bara man ser bra ut? Man tar ju ingen hänsyn till barnet och vad det tycker och tänker, utan man gör ju bara som man själv vill för att uppfylla nåt slags behov hos sig själv.

 • conny

  Det här är så vansinnigt att det behövs egentligen ingen kommentar. Mamman använder barnet för att uppfylla sina egna syften utan hänsyn till barnet.
  Jag har inte läst artikeln, men jag tror inte jag behöver det heller, det här talar för sig självt.

 • Elisabeth

  Blir skrämd när jag läser detta. Ska vi fostra våra barn till att vara objekt och inte tänkande, självständiga individer med egna tankar, åsikter och känslor. Vilka värderingar förmedlar man som mamma till sin flicka när man gör så här. Räcker der inte med att värderingarna finns i samhället ändå. Just nu läser jag Blonde av Joyce Carol Oates och hon belyser myten Marilyn Monroe på ett mycket fint sätt.Vad händer med människors inre när vår låter ytan ta över våra liv. Ja, jag blir riktigt upprörd.
  Får lugna ner mig och önskar dig en fin helg. Bra at du belyser frågan.