Bra mötesformer! 3 kommentarer


Mötesformen:Ett annat sätt att öka kreativiteten är att variera mötesformerna, som att äta frukost tillsammans eller bjuda in en föreläsare någon gång ibland.

Gå ut och promenera ett par, tre personer, eller sätt er ute på gräsmattan. Det finns mycket man kan göra om man har lite fantasi. Det är strukturen och variationen som gör att det kan bli väldigt bra. Våga göra lite annorlunda saker.

Mötesledaren kan också göra en kort summering av mötet. Det blir en form av kvalitetssäkring. Har vi uppnått det vi föresatte oss? Och en utvärdering laget runt: Hur fungerade mötet? Fick alla säga sitt? Ägnade vi för mycket tid åt någon fråga?

Bra mötesformer minskar risken för konflikter!
Bra mötesformer minskar risken för konflikter och gör att gruppen känner större tillit att våga pröva nya idéer.

En av de viktigaste sakerna för att skapa tillit, demokrati och jämlikhet på ett möte är att alla

får komma till tals. Det gör att man lär känna varandra och får lättare för att acceptera varandras olikheter. Konflikter kan ge sig självt om man arbetar med att skapa bra möten.

Men ibland kan det vara nödvändigt att sätta upp riktlinjer även för bemötandet i gruppen.

– Konflikter hör inte till ett möte. Det ska vara förbjudet att ha negativa omdömen om varandra. När man är negativ väcker det den andra personens försvarsmekanismer och så är man igång. Tala i jagform i stället för att beskylla varandra. Mötesledaren har en viktig roll att styra detta.

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 tankar om “Bra mötesformer!

 • Yasmine

  Hejsan, på min blogg får du film tips varje dag med dagen trailer, om du vill ha en länkning så kan du tävla genom att ge ett film tips i dagens trailer inlägget, mer info finns på min blogg. 🙂
  Pussar och Kramar
  //LadyYasmine

 • Huskatt

  Sant. En bra start på mötet är alltid trevlighet, oavsett vad som ska avhandlas.
  Egentligen spenderar man allt för mycket tid med att hitta en "syndabock". Felet är gjort, spelar ju ingen roll vem som gjorde det..frågan är mer vad man tänkt göra åt det.