Byt ut oönskade tankar och skapa nya känslor! 1 kommentar


Hur ser ditt normala känslotillstånd ut? Är du oftast väldigt glad, lycklig och känner dig som en uppskattad och älskad person? Eller är du som så många andra som ofta hemfaller åt tvivel, oro, irritation, modfälldhet, nedstämdhet och grubblerier?

Här kommer ett utdrag ur min senaste E-bok som heter: ”Bli en stjärna på att tänka!”. Den här texten handlar om hur du kan vända en negativ tankespiral för att bygga upp en positiv tankespiral.

Thinkstarnew

Det som händer när du börjar leta efter positiva saker är att du kommer upptäcka fler och fler vilket till slut leder till att du börjar vända den negativa tankespiralen och byter ut vissa negativa tankar mot positiva. Det ger dig mer energi som gör att du orkar påbörja din resa uppåt igen. Det kan gå fort och det kan ta tid. Det är helt individuellt så kom ihåg att ha tålamod och belöna dig själv för små framsteg.
Det händer säkert att du tar snedsteg eller halkar ibland men det är så processen brukar se ut så ha tålamod med dig själv för du är på rätt väg.

Exempel på hur du kan byta tankar:
Fokus: Hur negativt och tröstlöst livet än kan verka så finns det alltid positiva saker, det gäller bara att hitta dem. Se dig omkring och fokusera på det som fungerar bra och gör dig glad och låt dina tankar kretsa kring det. Har du bra ekonomi fokusera på det, trivs du med ditt jobb fokusera på det, har du en snygg tavla på väggen fokusera på det osv.
Logik: När du kommer på dig själv med att tänka negativa tankar så sätt igång en diskussion med dig själv och använd logiken. Säg: det här är bara en tanke, den har ingenting med verkligheten att göra och om jag låter den här tanken spinna vidare kommer det att påverka mitt humör och jag kommer snart att känna mig helt värdelös. Sedan börjar du successivt byta ut dessa tankar mot mer konstruktiva tankar.

I boken hittar du fler tips på hur du kan byta ut oönskade tankar för att skapa en positiv tankespiral. Du hittar boken genom att klicka HÄR för att komma till butiken där du också kan ladda ner och provläsa ett kapitel ur boken.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/121241144″ width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Byt ut oönskade tankar och skapa nya känslor!

  • Tessimi

    Jag har varit väldigt negativ i mitt liv, men den senaste tiden har jag börjat tänka positivt och varit tacksam över det jag har osv. I början är det svårt, men jag vande mig rätt snabbt och nu går det av sig självt. Jag vaknar med ett leende varje morgon. Även om jag inte kan sova och vaknar sjukt tidigt. Livet är ju trots allt underbart!
    Att tänka positivt och vara tacksam är för mig en början till ett bättre liv. Jag har haft en hel del problem i livet som jag har varit expert på att återkomma till och älta om. Men nu försöker jag glömma det. Det är inte längre jag. Jag håller på att skapa en ny framtid istället för att hålla fast vid det förflutna.